Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > [VIDEO]-Σαμαράς: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε χρεοκοπία ή σε νέα Μνημόνια

[VIDEO]-Σαμαράς: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε χρεοκοπία ή σε νέα Μνημόνια

Στη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ και στους δημοσιογράφους Γιώργο Ευθυμίου και Γιάννη Τρουπή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντάς του την αποκλειστική ευθύνη για την ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και περιέγραψε αναλυτικά τους κινδύνους που θα έχει τυχόν επικράτησή του στις εκλογές, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ των καθαρών λύσεων, απορρίπτοντας σενάρια περί κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης: «Δεν μπορώ να δεχθώ την αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης, αυτό θα ήταν ολέθριο για τον τόπο. Καθαρές λύσεις λοιπόν! Να τελειώνουμε μία και έξω με την αβεβαιότητα που δημιούργησε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή να τελειώνουμε με τις άμεσες εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Εμείς προτείνουμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο κ. Σαμαράς αύξησε την πίεση στους βουλευτές από τους οποίους θα κριθεί η έκβαση της τρίτης ψηφοφορίας: «Άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει ότι, όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου, δηλαδή με τον πολιτικό εκβιασμό και αποδέχονται συνειδητά ότι η χώρα θα μπει σε καινούργια περιπέτεια. Κανείς βουλευτής δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε, θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν… Αυτή τη φορά το παρών θα έχει το ονοματεπώνυμό τους και θα τους θυμάται ο λαός και η ιστορία».

Στο ερώτημα πάντως για το «αν είναι αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε να πει ότι «ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, εγώ έκανα τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος, για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

Επιχειρηματολόγησε ότι «έκανε τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή», χρέωσε την ευθύνη της μη εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας σκληρές φράσεις: «Οι βουλευτές πρέπει να απομονώσουν την τρομοκρατία και τους εκβιαστές, αυτό που είδαμε είναι σκευωρία πολιτικών εκβιασμών, αυτοί σέρνουν τη χώρα σε εκλογές, θεωρώ ότι είναι βούρκος, είναι λάσπη, είναι λαϊκισμός, συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας, αυτό θα πει βούρκος».

Συνέχισε όμως την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους κινδύνους που συνεπάγεται για τη χώρα ενδεχόμενη επικράτησή του στις εκλογές: «Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοροιδίες, όλο το πρόγραμμά του είναι μονομερείς ενέργειες. Αυτά που λέει ότι θα κάνει είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος. Το πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα και είναι μονομερής ενέργεια. Ό,τι λέει είναι μονομερής ενέργεια και οδηγεί πίσω στη χρεοκοπία ή σε νέα μνημόνια ή και στα δύο και πάντως σίγουρα σε σύγκρουση με τους εταίρους και δανειστές, με όλη την Ευρώπη».

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, εάν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εάν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε, όπου κι αν πάω το αισθάνομαι. Έχουν αρχίσει ήδη οι δημοσκοπήσεις να το δείχνουν ότι αυτό το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί, θα έλεγα, εντυπωσιακά. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι εκλογές κομματικά θα συνέφεραν τη ΝΔ. Παρότι όμως οι εκλογές με βολεύουν, θέλω να δω το πλοίο να δένει στο λιμάνι ήρεμο, ο κ. Τσίπρας θέλει να το σπρώξει ξανά σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πλήρωμα».

[su_youtube_advanced url=»http://youtu.be/H-1H4RwtGDk» showinfo=»no» rel=»no»]

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!