Home > ΚΟΣΜΟΣ > Τρομοκρατική επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα φοβάται η Γαλλία – Συναγερμός στο Παρίσι

Τρομοκρατική επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα φοβάται η Γαλλία – Συναγερμός στο Παρίσι

Η μυστηριώδης κλοπή στολών προστασίας για χημικά και βιολογικά υλικά από νοσοκομείο στο Παρίσι, η ανεύρεση χημικών σε γιάφκα τρομοκρατών στο Βέλγιο, αλλά και η αποκάλυψη του πρωθυπουργού της Γαλλίας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα, έχουν αυξήσει στο ανώτατο επίπεδο τα μέτρα επιφυλακής ακόμη και στις εγκαταστάσεις ύδρευσης της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η απόφαση για τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας έρχεται μετά από αναφορές για μία ανησυχητικά ανεξήγητη κλοπή προστατευτικών στολών για χημικά και βιολογικά υλικά, από κορυφαίο νοσοκομείο στο Παρίσι, σύμφωνα με την Telegraph.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο οπλοστάσιο που βρήκε η αστυνομία σε διαμέρισμα στο Μόλενμπεκ του Βελγίου- εκεί όπου σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις στο Παρίσι- ήταν και χημικά.

Η Eau de Paris, η κρατική επιχείρηση ύδρευσης του Παρισιού ήδη απαγόρευσε την πρόσβαση σε έξι σημαντικά σημεία, εξαιρώντας μόνο το βασικό προσωπικό, δηλαδή 8 άνδρες ασφαλείας που είναι διαπιστευμένοι από το υπουργείο Αμυνας και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με την Le Parisien. “

Παράλληλα, υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού, όπου υπάρχει προστατευτικός φράχτης και ανιχνευτές για να σημάνει συναγερμός σε περίπτωση εισβολής. Επιπλέον, για να περιορίσει τον κίνδυνο μόλυνσης, η Eau de Paris αύξησε την ποσότητα του χλωρίου που προστίθεται στο νερό, σε πέντε σημεία. Το χλώριο, πέρα από το γεγονός ότι προστίθεται για λόγους υγείας, είναι και δείκτης για κάποια ανωμαλία στο νερό. Αν τα επίπεδα του χλωρίου πέσουν, τότε σημαίνει ότι υπάρχει βιολογική μόλυνση, ανέφερε η πρόεδρος της εταιρείας ύδρευσης του Παρισιού.

Ολα αυτά, τη στιγμή που μία δεκάδα προστατευτικές στολές, που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επαφής με εξαιρετικά μολυσματικούς ιούς, όπως ο Εμπολα, ή με επικίνδυνα χημικά και βιολογικά προϊόντα, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από το νοσοκομείο Necker του Παρισιού. «Φτερά» έκαναν και περίπου η τριπλάσια ποσότητα προστατευτικών μποτών, όπως και γάντια και αντιβακτηριακές μάσκες.

Η εξαφάνιση αυτού του εξοπλισμού παρατηρήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με το νοσοκομείο. Οπως προέκυψε αυτή την εβδομάδα, νοσοκομεία σε όλη τη Γαλλία έχουν εφοδιαστεί με το πιο ισχυρό αντίδοτο για σαρίν και άλλα χημικά αέρια, για πρώτη φορά.

Οπως ανέφερε άλλωστε ο Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή, η χώρα δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα όταν πρόκειται για τρομοκράτες, ανάμεσά τους και τα χημικά και βιολογικά όπλα, χωρίς να κάνει όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Ιρακινές και Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αναπτύξει χημικά όπλα, δημιουργώντας παρακλάδι αφοσιωμένο στην έρευνα και τα πειράματα, με βοήθεια από επιστήμονες από το Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες της περιοχής.

 

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Ξανά υποψήφιος ο Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου στη Βενεζουέλα