Home > ΑΠΟΨΗ > Το ταγκό της διαπλοκής θέλει δύο…

Το ταγκό της διαπλοκής θέλει δύο…

Όποιος γνωρίζει ή έχει παρακολουθήσει τη διαδρομή του Πάνου Καμμένου, των ψεκασμένων ή γενικά της κυβέρνησης της Αριστεράς, δεν εξεπλάγη από τις καταγγελίες που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής. Και τι δεν είπε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον φαρμακοβιομήχανο.

Αποκάλυψε τα sms που του έστελνε λέγοντας ότι ο επιχειρηματίας τον απειλούσε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν δεν κάνει αυτά που θέλει αυτός. Και κυρίως (όπως έγραφαν τα μηνύματα που έδωσε ο Καμμένος στη δημοσιότητα) του ζητούσε να βάλει ως εξωκοινοβουλευτικό στο υπουργείο Υγείας τον πολιτευτή «Γιώργο» και να μην κάνουν υπουργό τον Κοντονή.

Αυτές τις «βόμβες» εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ανεξάρτητων και πρώην αντιμνημονιακών που τα τέσσερα είναι πλέον κανόνας στην πολιτική τους καριέρα. Είναι γνωστό το κόλπο του Καμμένου όταν ζορίζουν τα πράγματα για την κυβέρνηση ή για τον ίδιο. Πετάει διάφορα συνωμοσιολογικά, κάνει καταγγελίες, φουσκώνει σαν το παγώνι, ξεφουσκώνει σαν μπαλόνι, αφήνει υπονοούμενα, δήθεν ότι γνωρίζει κάτι αλλά ποτέ δεν το αποκαλύπτει. Μπορεί να αφήνει να εννοηθεί ότι η CIA, η NSA ή οι εξωγήινοι έχουν συνωμοτήσει κατά του ιδίου και της Ελλάδας.

Ωστόσο, η καταγγελία που έκανε δεν είναι κάποιου… τυχαίου επιχειρηματία. Είναι του Γιαννακόπουλου που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ όσο κανείς άλλος τους τελευταίους μήνες. Που ακούγεται εδώ και καιρό ότι κάτι τρέχει με τα φάρμακα αλλά και ότι ενδιαφέρεται για τηλεοπτική άδεια. Πώς ξαφνικά ο κύριος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον επιχειρηματικό κόσμο γίνεται κόκκινο πανί; Τι έχει συμβεί και πλακώνονται σε δημόσια θέα;

Είναι αρκετά ερωτήματα που τίθενται:

Όπως για παράδειγμα, λένε οι κακές γλώσσες ότι τα «έσπασαν» στη μοιρασιά. Δηλαδή όλα μέλι – γάλα όταν οι υποσχέσεις για τη φαρμακοβιομηχανία γινόταν πραγματικότητα και κάπου δεν έγινε καλή… προσέγγιση και ήρθαν οι διαφωνίες. Άραγε συμβαίνει κάτι τέτοιο; Η ηθική αριστερά μετά του συνεταίρου της είχε ανοίξει δουλειές με επιχειρηματίες; Έταξε κάτι στους φαρμακοβιομήχανους; Χάλασε κάποια δουλειά;

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι μηνύματα έστειλε ο Καμμένος ή κάποιοι άλλοι στον Γιαννακόπουλο. Υπάρχουν πράγματα δηλαδή που ο επιχειρηματίας κρατά στα χέρια του; Είναι η κυβέρνηση θύμα εκβιασμού και θα δούμε ακόμη πολλά πράγματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας;

Επίσης, μήπως να μας εξηγήσει κανείς ποιος είναι ο «Γιώργος» που θέλανε οι φαρμακοβιομήχανοι να μπει στο υπουργείο Υγείας; Οι φήμες λένε ότι πρόκειται για πολιτευτή, από εκείνους που έχουν ψεκαστεί τόσο πολύ που όταν βγαίνουν στα κανάλια νομίζεις ότι ζούμε σε άλλο κόσμο.

Όμως, όλη αυτή η ιστορία δείχνει για άλλη μια φορά ότι η ηθική της κυβέρνησης έχει πάει περίπατο. Και deal με επιχειρηματίες κάνουν και εκβιασμούς δέχονται και διάφορες μικροδιευθετήσεις κάνουν και άλλα κόλπα που δεν αποκαλύπτονται έχουν στηθεί. Και κυρίως: Όσα η κυβέρνηση υποσχέθηκε για να λάβει τη στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματιών και τώρα δεν μπορεί να υλοποιήσει θα της γυρίσουν μπούμερανγκ. Και θα δούμε κι άλλους επιχειρηματίες, με μέσα ενημέρωσης ισχυρά, που έβαλαν πλάτη για να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, να του γυρίζουν τώρα την ίδια πλάτη. Κάποιοι που μαθαίνουμε ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση και είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν, ξαφνικά αλλάζουν στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Από φιλικά γίνονται εχθρικά και σε λίγο θα βγάλουν νύχια και δόντια. Για ρίξτε μια ματιά στο Συγκρότημα Λαμπράκη που είχε προσκυνήσει τον ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει τις τελευταίες ημέρες και θα καταλάβετε. Έτσι και ο Γιαννακόπουλος από εδώ και στο εξής με τα μέσα που διαθέτει θα τους τσακίσει στην αντιπολίτευση. Προφανώς οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που είχε κλείσει προεκλογικά ο Τσίπρας με τους επιχειρηματίες δεν βγαίνουν ή μπαίνουν μπροστά άλλοι πιο ισχυροί, πιο έξυπνοι και πιο… αριστεροί.

Όπως όμως έχουν δείξει και οι προηγούμενες δεκαετίες, το ταγκό της διαπλοκής θέλει δύο. Όταν ο ένας «ξινίσει» για κάποιο λόγο τότε ο άλλος μένει μόνος του και πέφτει σαν ώριμο φρούτο. Η ώρα πλησιάζει και για την Αριστερά.

antinews

You may also like
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά
Η μούντζα… τους μάρανε
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό