Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > Το…Ποτάμι με Φωτήλα εκβάλλει στη ΝΔ

Το…Ποτάμι με Φωτήλα εκβάλλει στη ΝΔ

Μετά τον ακραία νεοφιλελεύθερο Σκυλακάκη της ΔΡΑΣΗΣ που εντάχθηκε στη ΝΔ της Κεντροδεξιάς χωρίς Δεξιά, ένα ακόμη πρόσωπο από το χώρο της Πολιτικής ο Ιάσων Φωτήλας (πρώην Ποτάμι) συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και ανακοινώθηκε η προσχώρησή του στο κόμμα της οδού Πειραιώς…

Ήδη από την ένταξη του πρώτου έχουν προκληθεί τριβές και έντονες αναταράξεις, αφού ο Σκυλακάκης και ό,τι κομίζει ως ιδεολογία, είναι άκρως αντίθετη με το τρίπτυχο «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια» που πρέσβευε έως τώρα το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Όσον αφορά στον Ιάσονα Φωτήλα, η ένταξή του στη ΝΔ μετά την αποχώρησή του από το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη θεωρούνταν δεδομένη και είχαν προηγηθεί συναντήσεις και συμφωνία με τον γενικό γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. 

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, με το βουλευτή Αχαΐας, κ. Ιάσονα Φωτήλα.

Ο κ. Φωτήλας δήλωσε ότι συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου.

Ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε τον κ. Φωτήλα στη Νέα Δημοκρατία και μετά το πέρας της συνάντησης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησε ότι από σήμερα ο κ. Φωτήλας εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας».

Ανάρτηση «δηλητήριο» από τον Θεοδωράκη

Την αποχώρηση του Ιάσωνα Φωτήλα από το Ποτάμι και την ένταξή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σχολίασε, μέσω facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν διαφώνησαν. Απλά ένιωσαν ανασφάλεια και πήγαν – όπως είπε ένας από αυτούς – «κάπου σίγουρα». Και τώρα, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν μόνο τους αρχηγούς που τους δέχτηκαν. Ούτε μια λέξη για όλους αυτούς που τους έβγαλαν βουλευτές. Μόνο «ευχαριστώ το νέο μου αρχηγό»» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, από επικεφαλής μιας κοινοβουλευτικής ομάδας 11 βουλευτών, πλέον ηγείται μιας ομάδας 7 βουλευτών, αφού τέσσερις από τους εκλεγέντες με το Ποτάμι επέλεξαν να αποστασιοποιηθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν ή να προσχωρήσουν σε άλλα κόμματα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού στο facebook:

Πριν από λίγο έμαθα ότι ένας βουλευτής που είχε εκλεγεί με το Ποτάμι προσχώρησε επισήμως σε ένα άλλο κόμμα. Την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένας άλλος βουλευτής σε διαφορετικό κόμμα. Ίσως αύριο να ακολουθήσει και κάποιος τρίτος. Θλίψη. Θυμάμαι τις περιοδείες μαζί τους. Δεν θυμάμαι εκείνους στις περιοδείες. Θυμάμαι όμως τους εθελοντές, το πάθος τους και την προσπάθειά τους να τους βγάλουν βουλευτές. Να ανοίγουν τις πόρτες και να τους συστήνουν. Θυμάμαι και τη διαβεβαίωση. «Αν κάτι τσακίσει και διαφωνήσω θα φύγω και θα αφήσω την έδρα μου στον επόμενο». Δεν διαφώνησαν. Απλά ένιωσαν ανασφάλεια και πήγαν – όπως είπε ένας από αυτούς – «κάπου σίγουρα». Και τώρα, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν μόνο τους αρχηγούς που τους δέχτηκαν. Ούτε μια λέξη για όλους αυτούς που τους έβγαλαν βουλευτές. Μόνο «ευχαριστώ το νέο μου αρχηγό». Και μετά, όταν έρθουν οι προεκλογικές μέρες θα τους ακούσετε να λένε «για την Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει». Πώς να αλλάξει η έρμη αν δεν αλλάξουμε εμείς; Αν η πολιτική παραμείνει καριέρα χωρίς αρχές. Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, για βουλευτές και για αρχηγούς. Δεν θα τους πω τίποτε άλλο. Να αναλογιστούν όμως ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες.

Όσο για μας, εμάς που δημιουργήσαμε το Ποτάμι, θα επιμείνουμε. Δεν θα μοιάσουμε στο τέρας που πολεμάμε. Το σκαρί έχει υποστεί πολλές ζημιές, αλλά έτσι είναι όταν ταξιδεύεις σε αχαρτογράφητα νερά. Θα ξαναβγούμε στα ανοιχτά. Σας το υπόσχομαι.

 

You may also like
Πανικόβλητος υβριστής ο πρωθυπουργός-Χαρακτηρίζει «όχλο» τους διαδηλωτές για το Σκοπιανό
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Κατατροπώνουν τη διαπλοκή… με δωράκια
Γελάει όλος ο πλανήτης (ξανά) με τα… Αγγλικά του Τσίπρα (Video)