Home > ΑΠΟΨΗ > Το παρασκήνιο της άθλιας επίθεσης του Τζιτζικώστα στον Σαμαρά

Το παρασκήνιο της άθλιας επίθεσης του Τζιτζικώστα στον Σαμαρά

Περισσότερο πιθανή από ποτέ είναι η διάσπαση με ευθύνη μυστικοσυμβούλων, επικοινωνιολόγων και διάφορων τύπων που κατευθύνουν υποψήφιους σε συγκεκριμένους δρόμους και τους οδηγούν τελικά σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.

Το τραγικό λάθος (;) που έκανε χθες ο κ. Τζιτζικώστας, να «αδειάσει» την κυβέρνηση Σαμαρά και προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό δήθεν για να δείξει αυτονομία, έχει προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις.

Ο κ. Σαμαράς τους τελευταίους μήνες κινήθηκε με απόλυτο σεβασμό στις εσωκομματικές διαδικασίες και έχοντας ως πρώτο μέλημα την ενότητα της παράταξης. Δεν παρενέβη υπέρ ή κατά κανενός υποψηφίου και δεν είπε σε κανέναν βουλευτή ή πρώην υπουργό που χρεώνεται ως «Σαμαρικός» να στηρίξει τον Τζιτζικώστα ή τον Μεϊμαράκη ή οποιονδήποτε άλλον. Άλλωστε, για το λόγο αυτό στενοί συνεργάτες του ή φίλοι του στηρίζουν φανερά τον Μεϊμαράκη και άλλοι στηρίζουν τον Τζιτζικώστα, ενώ υπάρχουν και πολλοί που καλοβλέπουν την προοπτική Άδωνι.

Η σοβαρή και υπεύθυνη στάση αποστασιοποίησης του κ. Σαμαρά εκλήφθηκε προφανώς ως αδυναμία ή ως αδιαφορία. Κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν να έχουν μεγαλύτερη περπατησιά απ’ ότι τους πρέπει και μάλιστα αποφάσισαν για το λόγο αυτό να ακυρώσουν ό,τι καλό έκανε τα προηγούμενα χρόνια η Νέα Δημοκρατία.

Ο Απ. Τζιτζικώστας για παράδειγμα πίστεψε ότι το μπόι του είναι μεγαλύτερο κι από τη σκιά του και παρ’ ότι υποστηρίχθηκε απ’ όλους ως ο νέος και άφθαρτος, νομίζει ότι με το να γίνει «πατροκτόνος» θα αποδείξει ότι είναι και ικανός.

Η διάλυση της ΝΔ και η δημιουργία ενός νέου κόμματος δεν συνεπάγεται την αποδοκιμασία των προηγούμενων ηγετών που έδωσαν την ψυχή τους για την παράταξη και την πατρίδα. Ο Αντ. Σαμαράς θα μπορούσε να «σταυρώσει» χίλιες φορές τον Κ. Καραμανλή για την καταστροφική του πενταετία. Δεν το έκανε, στήριξε τα καλά που έγιναν και πήγε παραπέρα. Ο Τζιτζικώστας γιατί άραγε έχυσε την καρδάρα με το γάλα προτού καν αποκτήσει τον δικό του βηματισμό; Ποιος του φούσκωσε τα μυαλά και τον έκανε να επιτεθεί και να αποδοκιμάσει τον Σαμαρά; Και τι πιστεύει άραγε; Ότι οι νεοδημοκράτες τρώνε κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνουν ότι κάτι παίζεται στο παρασκήνιο; Ότι κάποιοι μαγειρεύουν το μέλλον της παράταξης χωρίς τους οπαδούς της; Ότι γίνονται deal πολύ βρόμικα και τα οποία θα αποκαλυφθούν όταν θα είναι αργά για τη Νέα Δημοκρατία;

Όποιος έχει τις αντοχές ας ρίξει μια ματιά σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης που το παίζουν υποστηρικτές της ΝΔ και το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν βρόμικα παιχνίδια. Για παράδειγμα στα Παραπολιτικά να διαβάσει κανείς την αρθρογραφία μετά το ατόπημα Τζιτζικώστα θα αντιληφθεί ότι έχει γίνει deal τεραστίων διαστάσεων προκειμένου να αδειάσουν τον Σαμαρά για να το παίξουν ανεξάρτητοι. Μόνο που δεν πανηγυρίζουν οι όψιμοι τιμητές της νεοδημοκρατικής ιδέας με αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα του Τζίτζι.

Το είπαμε και το ξαναλέμε. Η νιότη, τα φρέσκα πρόσωπα και οι «άφθαρτοι» πολιτικοί δεν εγγυώνται και το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να εξηγήσει γιατί έκανε αυτή την επίθεση στον Σαμαρά. Να κάνει επίθεση και να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν να το καταλάβουμε, όχι όμως ακυρώνοντας την ιστορία του κόμματος και της χώρας.

Αν ο Περιφερειάρχης έχει επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο του συμβιβασμού ή της οσφυοκαμψίας τότε θα καταλάβει ότι θα βρει μπροστά τους όλους τους νεοδημοκράτες. Ελπίζουμε μόνο να μην φτάσει μέχρι το τέλος η αθλιότητα.

Υ.Γ. Διαψεύδονται ως αναληθείς πληροφορίες που αναφέρουν ότι το «άδειασμα» στον Σαμαρά από τον Τζιτζικώστα έγινε έπειτα από παρότρυνση επικοινωνιολόγου, άλλοτε συνεργάτη του Σαμαρά που έφυγε κακήν κακώς από το Μαξίμου, ο οποίος από τότε βγάζει οργή και μίσος για τον πρώην πρωθυπουργό. Επίσης, διαψεύδονται ως αναληθείς και οι κακές γλώσσες που λένε πως ο εν λόγω κύριος διατηρεί επαφές με το «συγκρότημα Κουρτάκη».

antinews

You may also like
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά
Η μούντζα… τους μάρανε
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό