Home > ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > Tο έντονο παρασκήνιο της παραίτησης του επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Tο έντονο παρασκήνιο της παραίτησης του επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Συνεχίζονται οι αναταράξεις και οι ποικίλες συζητήσεις για την παραίτηση–«βόμβα» του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη μάλστα περίοδο για το κράτος που ψάχνει απεγνωσμένα για έσοδα.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η παραίτηση του ΓΓ του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Δάνη υποβλήθηκε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και εστάλη την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την επιστολή του αυτή ο κ. Δάνης εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης, που δεν περιορίζονται απλώς στο «κούρεμα» των αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ και την μεταφορά τους στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά και στρέφονται και προσωπικά κατά υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης.

Ο κ. Παναγιώτης Δάνης επελέγη από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγός του ΣΔΟΕ, λόγω της πολυετούς θητείας του στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών στην οποία είχε αποκτήσει τη φήμη του «σκληρού και αδέκαστου» εφοριακού, θέλοντας έτσι η κυβέρνηση να συμβολίσει πως δεν θα διστάσει να φέρει σε πέρας τον έλεγχο υποθέσεων που χειρίζεται το ΣΔΟΕ, όσο ψηλά και βρίσκονται τα πρόσωπα που ελέγχονται.

Αν και παρέμενε πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος (σσ: δεν εμφανίστηκε ποτέ σε καμία συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών και δεν υπάρχει πουθενά καμία δημοσιευμένη φωτογραφία του) είχε αντιταχθεί σθεναρά στην απόφαση για «αποψίλωση» του Σώματος, γεγονός που λέγεται πως είχε προκαλέσει μεγάλες τριβές στις σχέσεις του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

O κ. Δάνης υπηρέτησε για χρόνια σε ανώτατες θέσεις της πρώην Υπηρεσίας Διακίνησης και Ελέγχου Αγαθών (ΥΠΕΔΑ). Μάλιστα, σύμφωνα, το 1997 είχε παραιτηθεί επειδή αντέδρασε στην αναξιοκρατική, όπως υποστήριζε, στελέχωση του ΣΔΟΕ το οποίο είχε εν τω μεταξύ αντικαταστήσει την ΥΠΕΔΑ.

Με εκείνη την καταγγελία – βόμβα υποστήριζε πως οι περισσότερες τοποθετήσεις στο ΣΔΟΕ ήταν προϊόν συναλλαγής.

Ο κ. Δάνης υπήρξε ως τώρα μεταξύ άλλων, προϊστάμενος της ΥΠΕΔΑ Αθηνών, της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών και της Π.Δ. ΣΔΟΕ Αττικής. Ο Παναγιώτης Δάνης πήρε σύνταξη το 2005 αφού είχε 30 χρόνια υπηρεσίας.

Δεν έχει παραλάβει την παραίτηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτη Δάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, όπως είπε ο ίδιος στη Βουλή.

Κατά τη συζήτηση περί ερώτησης για τα τέλη κυκλοφορίας, ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, είπε «μπερδέψατε και τον κ. Δάνη και παραιτήθηκε».

Ο Τρύφων Αλεξιάδης απάντησε ότι δεν έχει λάβει την παραίτηση, η οποία απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό. «Μόλις την λάβω στο γραφείο μου, γιατί ξέρετε είμαι ο αρμόδιος υπουργός αλλά ενημερώνομαι από το διαδίκτυο, μόλις την λάβω να δω τους λόγους και να την συζητήσω», είπε.

You may also like
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά
Fitch για Τράπεζες: Πιθανή η διατήρηση εξάρτησης από τον ELA
Ταραχή στο Μαξίμου για το επερχόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό!