Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > Τηλεμαχία στον ορίζοντα της Νέας Δημοκρατίας

Τηλεμαχία στον ορίζοντα της Νέας Δημοκρατίας

Την ώρα που οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης στρέφουν την προσοχή τους στα στρατηγικά βήματα, πριν την καθοριστική κάλπη της 10ης Ιανουαρίου, ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός debate υπό όρους αφήνει η πλευρά του τέως προέδρου της παράταξης, παρά το γεγονός ότι όσες προσπάθειες έγιναν περί του εγχειρήματος προ της 20ης Δεκεμβρίου ναυάγησαν, στη σκιά των λεπτομερειών και των διαφορών, οι οποίες δε γεφυρώθηκαν ποτέ.

Αφορμή για να ανοίξει και πάλι η συζήτηση περί της γαλάζιας τηλεμαχίας στο δρόμο προς την εσωτερική κάλπη στάθηκαν, όπως αναφέρει το capital.gr, οι δηλώσεις του πολιτικού συμβούλου του κ. Μεϊμαράκη, Θόδωρου Αμπατζόγλου. «Τα debate συνήθως γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων και δεν βοηθούν το κλίμα της ενότητας, αλλά και συνολικά την εικόνα του κόμματος. Σταθερά, λοιπόν, εμείς είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου τύπου debate μεταξύ συναδέλφων του ίδιου κόμματος», σημείωσε, αρχικά, ο κ. Αμπατζόγλου, μιλώντας στο «Βήμα fm».

Ωστόσο, το…καυτό του θέματος προέκυψε με τη συνέχεια της απάντησης. «Εάν από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη υποστηριχθεί ότι αποφεύγουμε ένα τέτοιο διάλογο, τότε εμείς είμαστε παρόντες να γίνει με όρους που θα συμφωνήσουμε», επεσήμανε ο σύμβουλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πετώντας το…μπαλάκι στην πλευρά του βουλευτή και πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος σε ολόκληρη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν ένθερμος υποστηρικτής του ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των υποψήφιων προέδρων και της τηλεμαχίας, δηλώνοντας από την αρχή «παρών» σε περίπτωση υλοποίησης μίας τέτοιας ιδέας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχίζει να αναδεικνύει τα «συν» της υποψηφιότητάς του ως προς το μείζον ζήτημα της κυβερνησιμότητας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κινείται στην οδό των απευθείας επιθέσεων εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με μία ανάρτηση, στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος πρόεδρος…ανέβασε έναν πίνακα, που περιλάμβανε δύο στήλες. Στην αριστερή στήλη αναγράφονταν όλες οι υποσχέσεις των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου πριν και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Στη δεξιά στήλη αναγράφονταν οι τρόποι με τους οποίους οι υποσχέσεις αυτές διαψεύστηκαν από τα πρώτα κιόλας βήματα της συγκυβέρνησης. «Πάει ο παλιός ο χρόνος. Πριν αρχίσουμε τις ευχές για το 2016, ας θυμηθούμε τα 5+1 μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, εστιάζοντας στον απολογισμό του 2015, επεσήμανε την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου από τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Καμμένο, το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls, τη μη απόδοση 13ης σύνταξης, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και τον ΕΝΦΙΑ, που εισπράττεται ακόμα κανονικά από τη συγκυβέρνηση.

Το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη, από την πλευρά του, παραμένει σταθερό στη θέση-αιχμή ολόκληρης της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με την οποία ο τέως πρόεδρος της παράταξης μπορεί να συσπειρώσει τη λεωφόρο Συγγρού, κερδίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές. «Το ποιος μπορεί να κερδίσει τον κ. Τσίπρα εξαρτάται από την απάντηση στο ερώτημα «ποιος μπορεί να συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία» και τουλάχιστον η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αυτό το έχει αποδείξει.

Θυμίζω ότι, ξεκινώντας από ελάχιστα  δημοσκοπικά ποσοστά και με ένα κόμμα σε οργανωτική διάλυση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το Σεπτέμβρη έφθασε την Νέα Δημοκρατία στο 28%. Αυτό όλοι το παραδέχθηκαν ότι ήταν μια τεράστια επιτυχία και συσπείρωσε το μέγιστο ποσοστό της παράταξης και αυτό μπορεί να συνεχίσει να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε ο Θόδωρος Αμπατζόγλου.  

You may also like
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάκης Βουδούρης
ΝΔ για επίσκεψη Ερντογάν: Ασυγχώρητη προχειρότητα εκ μέρους της κυβέρνησης
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό