Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > Τι Kοινό έχουν Ρουβάς και Ρέμος πέραν του Tραγουδιού;

Τι Kοινό έχουν Ρουβάς και Ρέμος πέραν του Tραγουδιού;

Εάν η πρώτη σας απάντηση είναι ότι είναι και οι δύο μελλοντικοί υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συγχαρητήρια είστε καλά ενημερωμένοι. Και τα δύο αυτά ποπ-είδωλα που αναδύθηκαν μέσα από σπασμένα πιάτα, γαρδένιες και ένα κενό και ανόητοlifestyle που σε μεγάλο βαθμό έχει ευθύνες για την σημερινή μας κατάντια, φέρονται να είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να “αξιοποιηθούν” από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές.

Δίνοντας προφανώς κάποιο μέρος της “λάμψης” τους στα κατά τα άλλα οικογενειοκρατικά ψηφοδέλτια της ΝΔ που σε μεγάλο βαθμό θα απαρτίζονται από γιούς και ανηψιούς παλαιότερων στελεχών του κόμματος.

Εάν όμως πάτε λίγο και στο παρελθόν, θα βρείτε κάποια ακόμη κοινά σημεία. Όπως το γεγονός ότι και οι δύο αυτοί “καλλιτέχνες” έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη στην χώρα μας, λόγω κάποιου περιστατικού που έχει να κάνει με την Τουρκία. Ο μεν Α. Ρέμος πολύ πρόσφατα “σόκαρε” όλη την χώρα, όταν σε συνεντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, είπε με δυο-τρία λόγια ότι είναι περήφανος που είναι συγχωριανός του Κεμάλ Ατατούρκ.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε δηλώσει: «Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες». «Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι -και- για εμάς»;

Όμως ακόμη πιο… προκλητική ήταν η συμπεριφορά του Σάκη Ρουβά κάποτε. Ο οποίος δεν είχε μείνει σε λόγια αλλά είχε κάνει και “έργα”. Και αναφερόμαστε στην 19η Μαίου του 1997. Έναν μόλις χρόνο μετά από τα Ίμια και ανήμερα της ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και μόλις λίγους μήνες μετά την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Όταν τότε ο Σάκης Ρουβάς μαζί με έναν τούρκο τραγουδιστή Μουράτ Κουτ, έκαναν μια συναυλία στην Πράσινη Γραμμή για την “συμφιλίωση” τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. Με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και χιλιάδες Έλληνες νέους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν.

Είναι λοιπόν αυτός ο φιλοτουρκισμός που “ενώνει” τους δύο καλλιτέχνες. Και τους κάνει ταιριαστούς για την Νέα Δημοκρατία. Της οποίας άλλωστε ο κάποτε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ήταν ο αρχιτέκτονας της “Ελληνοτουρκικής φιλίας”.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

You may also like
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάκης Βουδούρης
ΝΔ για επίσκεψη Ερντογάν: Ασυγχώρητη προχειρότητα εκ μέρους της κυβέρνησης
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό
ΝΔ: Εξόφθαλμο σκάνδαλο η υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία