Home > ΑΠΟΨΗ > Τελειώνουν και τα ψέματα

Τελειώνουν και τα ψέματα

Το ρεζιλίκι με τη διάταξη δυνατότητας και για κάλυψη ύποπτου χρήματος εκτός Ελλάδος είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα. Θα ξεχασθούν μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και στην υγεία. Θα μπουν στο ντουλάπι «καινοτομίες» για προσέλκυση επενδύσεων. Θα ανακληθούν προγράμματα και χρηματοδοτήσεις στους Δήμους. Θα κοπούν μισθοί και επιδόματα. Γιατί; Γιατί τους πήρανε χαμπάρι. Τα ψέματα τελειώνουν.

Δείτε τι έγινε χθες με τους εργατοπατέρες των λιμενεργατών, που άδειασαν τον ίδιο τον Τσίπρα στους Κινέζους, με το μπάχαλο που προκάλεσαν στη γενική συνέλευση του ΟΛΠ.

Γιατί έγινε όλο αυτό και ποια είναι η σημασία του; Θα σταματήσει η πώληση του ΟΛΠ στους Κινέζους; Θα σταματήσει η πώληση του ΟΛΘ ή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ; 

Οι εργατοπατέρες χαλάνε τον κόσμο για τα δικά τους συμφέροντα γιατί από εδώ και πέρα δεν έχει άλλα ψέματα. Το κράτος θα πωληθεί και θα το πουλήσουν αυτοί που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα το κρατήσουν και θα  συντηρήσουν τον συνδικαλισμό ως την πρώτη στην τάξη νομενκλατούρα. 

Αυτά τα ψέματα μαζί με την αλυσίδα ψευδών υποσχέσεων, αριστερών οραμάτων, για το δίκιο του εργάτη… κράτησαν γερά μέχρι το 2009. Και εμπλουτίσθηκαν το 2012 -2014 με τα παραμύθια για αγρίους… του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ποιες πλάτες στηριζόντουσαν οι Φωτόπουλοι όταν έδιωχναν με τις κλωτσιές στρατηγικούς επενδυτές για την ΔΕΗ μαζί με τις Διοικήσεις τους. 

Αποδείχθηκε με κάθε τρόπο ότι περίμεναν μια άλλη εποχή. Μια άλλη Ελλάδα. Ένα αριστερό κόμμα και έναν αριστερό πρωθυπουργό, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, που θα τους έκανε να ζήσουν το όνειρο του προνομιούχου στελέχους του κόμματος…

Δούλεψαν για το όνειρο αυτό. Κατέβασαν διακόπτες, μας άφησαν χωρίς ρεύμα, έβγαλαν για την ΔΕΗ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΛΑΡΚΟ, τα τρένα, τα λεωφορεία, τα νερά, τους Δήμους, παλαιότερα τον ΟΤΕ, όσες περισσότερες ζημιές μπορούσαν για να τα ρίξουν στις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να κατεβάσουν τους άλλους από την εξουσία και να φέρουν τους δικούς τους, τους αριστερούς με το όραμα, τον ΣΥΡΙΖΑ της εργατιάς και τον Τσίπρα που καταλαβαίνει καλύτερα… τους νέους.

Τους έφεραν και τώρα ψάχνονται να δουν τι έκαναν. Ψάχνονται να δουν πως την πάτησαν και δεν το πιστεύουν. Τρίβουν τα μάτια τους όχι γιατί ξαφνιαστήκαν. Αλλά γιατί και οι ίδιοι οι εργατοπατέρες, οι αφισοκολλητές, οι προπαγανδιστές, τα κομματόσκυλα και όσοι ήταν στα θελήματα… του κόμματος δεν φανταζόντουσαν ότι εδώ είναι και το τέλος τους.

Μαζί με το τέλος του ψευτοσοσιαλισμού. Μαζί με το τέλος αυτού που λανσάρισαν… στον κοσμάκη ως αριστερά. Μαζί με το τέλος οραμάτων για περισσότερο κράτος. Για δικαίωση των αδυνάμων. Και άλλα πολλά που δεν έχει να χάσει τίποτε να τα λέει μια «αριστερά» σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που πράγματι δεν είναι αριστερά. 

Και έχει δίκιο ο Αλαβάνος όταν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ (ομολογώντας το λάθος του με τον Αλέξη Τσίπρα) και λέει, χωρίς να μασάει τα λόγια του, (τον άκουσα πρόσφατα σε ραδιοφωνική εκπομπή) ότι αυτό το πράγμα δεν είναι η αριστερά. 

Η τροπολογία του αίσχους για εταιρείες εκτός Ελλάδος που έγινε γαργάρα σε συνδυασμό με το τέλος του συνδικαλισμού όπως τον έχτισαν, αρχικά το ΠΑΣΟΚ, τον ανέχθηκε και τον στήριξε η Ν.Δ. και τον εκμεταλλεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αρχή του τέλους και στα ψέματα. 

Τι άλλα ψέματα να πει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική της στην πώληση του κράτους και της κρατικής περιουσίας. Ό,τι κλάμα είχαν να ρίξουν… οι Δρίτσας, Σπίρτζης και Σκουρλέτης το έριξαν. Έως εδώ ήταν.

Τι άλλα ψέματα να πουν για την παιδεία και την αναμόρφωσή της αφού ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε γιατί τα γιουχαΐσματα στις συγκεντρώσεις θα μετατραπούν σε γιαούρτια, αυγά και πετριές. 

Πόσα άλλα ψέματα θα πουν για την δημόσια υγεία, για την κοινωνική πολιτική, για τις συντάξεις, για την ανεργία, όταν οι γιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους στην κρατική υγεία, οι συνταξιούχοι τρώνε στα δωρεάν γεύματα της εκκλησίας και οι 1.500.000 άνεργοι περιμένουν να φθάσουν στα 2.000.000 τώρα που θα κλείνουν και μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα. 

Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε άλλο. Οι απίθανες ψευδολογίες για έκρηξη που έρχεται στην οικονομία, με επενδύσεις και επενδυτές που είναι στον δρόμο…, με αναβάθμιση της ενεργειακής Ελλάδας και με στρατιά… μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα κυνηγήσουν την ανάπτυξη έκαναν ζημιά και στον Αλέξη Τσίπρα και στη διάδοχή του κυβέρνηση. Είτε προκύψει από ανασχηματισμό είτε από τις εκλογές (που δεν είναι μακριά). Τι άλλα ψέματα μένουν για τους επόμενους. Πόσα άλλα ψέματα αντέχει ο κοσμάκης μετά τον Τσίπρα; 

Γιώργος Κράλογλου

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε