Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > Τασούλας «ξεβρακώνει» Καμμένο: Λέει ψέμματα για τις αποδοχές των στρατιωτικών

Τασούλας «ξεβρακώνει» Καμμένο: Λέει ψέμματα για τις αποδοχές των στρατιωτικών

Για τις δημόσιες δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις του υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου που δεν έγιναν ποτέ πράξη για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών, έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο βουλευτής της ΝΔ στα Ιωάννινα τόνισε ότι ο κ.Καμμένος μοίραζε υποσχέσεις, αλλά όταν κλήθηκε να τις κάνει πράξη, τόνισε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Και με τοποθέτηση του το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε ότι για να τις αποκαταστήσει θα πρέπει να αναφέρονται στο μνημόνιο.

Αναλυτικά το Δελτίου Τύπου:

«Όπως είναι γνωστό οι απώλειες των αποδοχών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των αποστράτων αποκαταστάθηκαν κατά το ήμισυ (50%) με το Ν.4307/2014. Η Κυβέρνηση Σαμαρά που ψήφισε και εφήρμοσε αυτή την αποκατάσταση είχε επιπλέον δεσμευθεί για την ολοκλήρωσή της βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας.

Η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις προγραμματικές της δηλώσεις διά στόματος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Π.Καμμένου διαβεβαίωσε πως «η αμέσως επόμενη ενέργειά μας είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών. Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ» (9-2-2015).

Στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 6-10-2015 ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Π.Καμμένος επανέλαβε πως «Ξεκινώ, λοιπόν, από το προσωπικό, όπως ξεκίνησα και τον Ιανουάριο του 2015, όταν ανέλαβα για πρώτη φορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τότε, είχα δηλώσει ότι στόχος είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση της δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προσπαθήσαμε μέχρι τελευταία μέρα. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να τακτοποιήσουμε άμεσα αυτόν τον ανοιχτό λογαριασμό. Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να αποδοθούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας».

Στις 23-11-2015 ο ίδιος Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωνε στη Βουλή πως «έχουμε διασφαλίσει τα χρήματα. Τα χρήματα αυτά έχουν δεσμευθεί στον κωδικό από τους εξοπλισμούς»!

Στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Π.Καμμένος δήλωσε πως «το άλλο 50% δεσμεύεται σε λογαριασμό, προκειμένου να υπογράψει το Υπουργείο Οικονομικών και να χορηγηθεί μόλις τακτοποιηθεί το θέμα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας». (βλ.Πρακτικά Βουλής 5-12-2015).

Αυτά ως προς τις διαβεβαιώσεις για την δήθεν «άμεση» τακτοποίηση της καταβολής του υπολοίπου 50% των περικοπών και για τη δήθεν ύπαρξη του κονδυλίου.

Γιατί δήθεν; Ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης σε σχετική ερώτησή μου απαντά πως το θέμα «ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών», ενώ ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ.Χουλιαράκης απαντά πώς «Τυχόν περαιτέρω αναπροσαρμογή των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συναρτηθεί με τις επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης»

Από τις απαντήσεις αυτές προκύπτει πως ούτε το άμεσα αληθεύει ούτε τα χρήματα είναι διασφαλισμένα. Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών ομιλεί μόνο για την αποκατάσταση που εφάρμοσε η Κυβέρνηση Σαμαρά ενώ για τα υπόλοιπα 50% παραπέμπει στις επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες!

Τα στελέχη των Ε.Δ. έχουν υποστεί βαρύτατες περικοπές στις αποδοχές και στις συντάξεις τους. Ένα μέρος αυτών των περικοπών αποκαθίσταται ήδη με νόμο της Κυβέρνησης Σαμαρά. Μέχρι να αποκατασταθούν και τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται κοροϊδίες και ψευδολογίες για άμεση λύση και δεσμευμένα κονδύλια!».

Το έγγραφο Καμμένου που απαντά στη Βουλή ότι το θέμα ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών:

kammenos_eggrafo

 

Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών που μιλά μόνο για την αποκατάσταση που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ για το υπόλοιπο 50% παραπέμπει στις…επικρατούσες οικονομικές συνθήκες!

Hoularakis-eggrafo1

Hoularakis-eggrafo2

You may also like
ΝΔ: Εξόφθαλμο σκάνδαλο η υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία
Στον «αέρα» ξανά ο Καμμένος μετά τη νέα αποκάλυψη για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία
Φέρνουν Νόμο στη Βουλή για την ελεύθερη κάνναβη!
Ανταρσίες βουλευτών σε ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΣΥ,ΑΝΕΛ για την διόρθωση φύλου στα 15