Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > Τα «καρφιά» του Φαήλου για την απουσία της ΝΔ από την τελετή στου Μακρυγιάννη

Τα «καρφιά» του Φαήλου για την απουσία της ΝΔ από την τελετή στου Μακρυγιάννη

Παλαιά στελέχη της ΝΔ μπορεί να πήγαν μεμονωμένα στη σημερινή τελετή για τους πεσόντες μαχητές του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη που αντιστάθηκαν στον Κομμουνιστικό Ολοκληρωτισμό, αλλά απουσίασε επιδεικτικά η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, ξεσπάθωσε με μιά ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τους «μεσαιοχωρίτες» και την ασέβειά τους προς τους ηρωϊκούς νεκρούς…
Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης στην ανάρτησή του:
«Σήμερα επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας στελεχών της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ συμμετείχα στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, που οργανώνει αξιέπαινα ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομιας Αθηνών, με πρόεδρο τον κ. Χρήστο Κονταριδη.
Ντροπή να τιμάς πεσόντες μαχητές χωρίς ένοπλο άγημα για τα νενομισμένα. Διότι βεβαίως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Χαϊδέματος του Κουκουλοφόρου Αλήτη, έγραψε στα μέζεα του 160 πεσόντες ήρωες. Αν δεν ήταν αυτοί να πιαστούν στα χέρια με τον θάνατο, ο Τόσκας θα ήταν σήμερα δραγάτης σε κολχόζ.
Παρούσες ενώσεις σποστράτων, εθνικά σωματεία, πολύς κόσμος, απλοί άνθρωποι, οικεία πρόσωπα του πατριωτικού χώρου. Από πολιτικά κόμματα μόνον η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, η ΧΑ, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, η Λαϊκή Εθνική Πατριωτική Ένωση.
Για την σημερινή ΝΔ του Μητσοτάκη που  «σέβεται και τιμά την Αριστερά για τους αγώνες της» οι 160 γενναίοι νεκροί Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Χωροφυλακες είναι ανύπαρκτοι. Είδα ολη την σχιζοφρένεια του μεσαιοχωριτισμού του Κυριάκου: η ΝΔ απούσα, ούτε στεφάνι, ούτε επίσημη εκπροσώπηση αλλά από την άλλη παρόντες πολλοί νεοδημοκράτες, στελέχη και όλοι φίλοι μου, τους οποίους χαιρετισα έναν προς έναν, διότι βρίσκονταν εκεί ειλικρινά και από ηθικό καθήκον. Η διάσπαση της ψυχής της όλης παράταξης σε ένα γεγονός.
Για μας θα ήταν αδιανόητο να λείπουμε στον πρώτο μάλιστα χρόνο της ύπαρξης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ. Άναψα κι ένα κεράκι για την ψυχή του Χωροφύλακα Στράτου Κρανιδιώτη, αδελφού του παππού μου, που με μία σφαίρα στην ωμοπλάτη, διέφυγε από τα χέρια των ΟΠΛΑτζήδων παραλίγο φονιάδων του, κλείστηκε κι αυτός στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και αν και τραυματίας, πολέμησε, για να έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να πηγαίνουμε στην Θεσσαλονίκη χωρίς διαβατήριο και οι απόγονοι των στασιαστών να μας κουνούν το δαχτυλάκι τους…»
You may also like
Μόνοι με τον Αττίλα;
Φ. Κρανιδιώτης: Καλύπτουν τους όμορους συντρόφους ακόμα και όταν το αίμα είναι νωπό
Φαήλος για τα πόθεν έσχες: Τσακιστείτε και φέρτε τα χρήματα σας στην Πατρίδα
Κλίμα Ορθοδοξίας και Ελληνισμού στη συνάντηση Φαήλου με Αρχιεπίσκοπο