Την μισή πτήση από τις Βρυξέλλες έβγαλε στο πιλοτήριο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Αττική, την Παρασκευή.  Σύμφωνα με τα «Νέα» ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις καταστροφές από τη νεροποντή λίγα λεπτά πριν απογειωθεί το κυβερνητικό «Γκάλφστριμ». Η πρωθυπουργική αποστολή αναχώρησε με δίωρη καθυστέρηση από τη βελγική πρωτεύουσα, καθώς το γεύμα των ηγετών του Eurogroup που είχε προηγηθεί ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες, με τον κ. Σαμαρά να πληροφορείται στο αεροδρόμιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα και ότι στα δυτικά προάστια της Αθήνας είχαν ανοίξει οι ουρανοί.

Έτσι, αναγκάστηκε να βγάλει τη μισή πτήση στο πιλοτήριο ώστε να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ έδωσε εντολή για σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με την άφιξή του, αφού εκείνες τις ώρες το μείζον για την κυβέρνηση ήταν να μην υπάρξουν θύματα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε αρκετές φορές από τις Βρυξέλλες στον Γιάννη Στουρνάρα για να μάθει τα ακριβή νούμερα των στρες τεστ.