Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Στάζει φαρμάκι το NTV: «Τίποτα δεν είναι καλύτερο στην Ελλάδα»

Στάζει φαρμάκι το NTV: «Τίποτα δεν είναι καλύτερο στην Ελλάδα»

Ένα χρόνο μετά την ιστορική αλλαγή διακυβέρνησης της Ελλάδας, τα πάντα είναι ίδια: Το ποσοστό ανεργίας είναι υψηλό, η οικονομία συρρικνώνεται και δεν διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα, όπως σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο “NTV” κάνοντας τον δικό του απολογισμό για τον έναν χρόνο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2014, ο Αλέξης Τσίπρας διατυμπάνιζε κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι στόχος του είναι να αλλάξει η “πολιτική ισορροπία δυνάμεων” όσο το δυνατόν περισσότερο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιπλέον, στόχος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν να βάλει τέλος στην πολιτική της λιτότητας…, αναφέρει το γερμανικό δίκτυο και προσθέτει:

“Στις άλλες χώρες της κρίσης, τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης χαιρέτισαν την προοπτική ότι με την εκλογή  του Τσίπρα θα μπορούσε να μπει ένα τέλος στο σκληρό πρόγραμμα της λιτότητας που υπαγορεύουν στην Αθήνα οι πιστωτές κυρίως η κυβέρνηση του Βερολίνου, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δώδεκα μήνες και τρεις ψηφοφορίες αργότερα, κανείς δεν μιλάει για την οικονομική δυσπραγία στην Ελλάδα.

Τα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ,  όταν αναφέρονται στην Ελλάδα, σχολιάζουν την δεύτερη μεγάλη κρίση που μαστίζει τη χώρα, αυτή των προσφύγων με τα ξένα δημοσιεύματα να παρουσιάζουν άρθρα για τους ανθρώπους που πνίγηκαν στο Αιγαίο και τους χιλιάδες απελπισμένους που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη αφήνοντας πίσω τους πολέμους”.

Στο επίμαχο άρθρο του, το γερμανικό δίκτυο “NTV” σχολιάζει επίσης την ψυχολογία των Ελλήνων ψηφοφόρων μπροστά στην κάλπη:

“Ποτέ δεν ήταν τόσο δύσκολο να εξηγήσει κανείς τη συμπεριφορά των Ελλήνων ψηφοφόρων. Μετά από επανειλημμένη συλλογική ψυχοθεραπεία στην κάλπη, οι Έλληνες απλά φαίνεται να θέλουν να αφήσουν τα πάντα πίσω τους. Αντί να επιλέξουν τους Συντηρητικούς ή τους Σοσιαλιστές, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση, προτιμούν μάλλον να δώσουν στην Αριστερά μία ευκαιρία.

Φαίνεται πως έχουν καταλάβει ότι η Ε.Ε, όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία 15 χρόνια, δεν είναι η εναρμόνιση των προτύπων διαβίωσης και της προόδου για όλους αλλά ένας μηχανισμός που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή για τους πλούσιους και επιβάλλει φορολογικές αυξήσεις στους φτωχούς. Παρ ‘όλα αυτά, οι Έλληνες έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στους κόλπους της Ευρώπης.

Τέλος, το γερμανικό πρακτορείο φρεσκάρει την μνήμη των αναγνωστών αναφερόμενο στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας: “Η ανεργία στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πάνω από 25 %, η οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται και για τα προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης, δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι στιγμής λύση στον ορίζοντα.

Με λίγα λόγια, ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα κι αν δεν υπάρχουν μάχες, επί του παρόντος, να δοθούν .  Αυτός είναι ο λόγος που η μόνη είδηση ​​από την Ελλάδα αφορά τους πρόσφυγες και την αγωνία τους. Οι Έλληνες και οι ανάγκες τους είναι χθεσινή είδηση ​​- τουλάχιστον προς το παρόν”.

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Πανικόβλητος υβριστής ο πρωθυπουργός-Χαρακτηρίζει «όχλο» τους διαδηλωτές για το Σκοπιανό
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο