Home > ΕΛΛΑΔΑ > Σκηνικό «πολέμου» στην Κω: Με πυροσβεστήρες και γκλομπ απωθούν τους μετανάστες

Σκηνικό «πολέμου» στην Κω: Με πυροσβεστήρες και γκλομπ απωθούν τους μετανάστες

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους μετανάστες που καθημερινά καταφτάνουν στα ελληνικά νησιά με τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές να απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να βρει άμεσα μια λύση για το πρόβλημα.

Μια ημέρα έπειτα από το περιστατικό με τον Αστυνομικό, ο οποίος χαστούκισε έναν μετανάστη στην Κω, νέες εικόνες ντροπής και βίας φτάνουν από το νησί, την ώρα μάλιστα που ο δήμαρχος ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και προειδοποιεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα.

Η νέα ένταση στο νησί ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση των αρχών να μεταφερθούν οι μετανάστες, που είχαν βρει καταλύματα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, στο στάδιο του νησιού Ανταγόρας.

kos-metanastes1

Ωστόσο, οι μετανάστες δεν δέχονται σήμερα να μπουν στο γήπεδο το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τους φιλοξενήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη καθυστέρηση των αρχών.

 

Έτσι, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών.
Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, οι μετανάστες είχαν κλείσει κεντρικό δρόμο της πόλης και παρεμπόδιζαν τη διέλευση οδηγών και πεζών στην περιοχή.

kos-metanastes2

 

 

Στο παρακάτω βίντεο από την Κω στο οποίο απεικονίζονται μετανάστες να πετούν μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο του νησιού. Ο ίδιος ανέφερε πως οι μετανάστες είχαν κατασκηνώσει σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Βασιλέως Γεωργίου και αρνούνταν να μπουν στο στάδιο, ζητώντας άμεση προώθηση.

 

Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο

Στην δραματική δήλωση στην οποία προχώρησε την Τρίτη ο Δήμαρχος του νησιού τονίζει πως στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, σημειώνοντας ότι η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. kos-metanastes4

Στη τελευταία -όπως τονίζει- προειδοποίηση που απευθύνει στην Πολιτεία προειδοποιεί πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.  Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κυρίτσης καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε μια σειρά από δράσεις.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του νησιού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες πρέπει να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ζητά να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.

Όπως υποστηρίζει, το Κράτος είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος και ζητά από πρωθυπουργό να δώσει λύση εντός της ημέρας.

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς»

Πάντως,  λίγη ώρα μετά τη δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά που έκανε περί ανεξέλεγκτων καταστάσεων είπε ότι πρόκειται για εξέγερση ανθρώπων που δεν μπορούν να τους ελέγξουν, σημειώνοντας ότι στο νησί έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης.

Μεταξύ άλλων, όμως, ο δήμαρχος του νησιού κατήγγειλε ότι μετανάστες έδειραν αστυνομικούς, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

 

You may also like
Η μούντζα… τους μάρανε
Ανήλικοι και αλλοδαποί ανάμεσα στους συλληφθέντες «μπαχαλάκηδες»!
Εκτροχιάσθηκε εμπορική αμαξοστοιχία στο Κορδελιό
Απαλλαγή Χατζηγιάννη για τα εμβάσματα των 5,3 εκ. Ευρώ