Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σκηνικό διάσπασης στη ΝΔ – «Εισβολή» Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ – Αντεγκλήσεις και απειλές για μηνύσεις

Σκηνικό διάσπασης στη ΝΔ – «Εισβολή» Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ – Αντεγκλήσεις και απειλές για μηνύσεις

Σε εκρηκτικό κλίμα η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, καθώς τα μέλη της «σφάζονται» κυριολεκτικά και δεν συμφωνούν σε διαδικαστικές λεπτομέρειες, όπως είναι ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων, η συνδρομή των παλαιών και νέων μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, αλλά και ο τρόπος κάλυψης της δαπάνης που θα προκληθεί για την πρώτη και ενδεχομένως τη δεύτερη ψηφοφορία…

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΚΕΦΕ, είναι ότι εν μέσω φωνών και αντεγκλήσεων είχαμε την «εισβολή» του μεταβατικού προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση.

«Γελοιοποιείτε τη διαδικασία» φέρεται να είπε ο κύριος Μεϊμαράκης αφήνοντας υπονοούμενα ότι κάποιοι προσπαθούν να παρατείνουν τη συζήτηση για το ζήτημα αυτό ώστε να αναθέσουν απευθείας τον διαγωνισμό ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά “Δεν συμμετέχω ούτε σε ντιμπέιτ”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης, επιχειρηματολογώντας, εξήγησε ότι η οικονομική κατάσταση της ΝΔ δεν επιτρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές με τον τρόπο, με τον οποίο έτεινε να αποφασίσει η ΚΕΦΕ. Ουσιαστικά, το επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι δεν γίνεται τα χρήματα της κομματικής επιχορήγησης να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή των εκλογών, όταν οι υπάλληλοι της ΝΔ παραμένουν απλήρωτοι.

Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη τόνιζαν ότι ο κ. Παπαμιμίκος θέλει να αναθέσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε εταιρεία δικής του επιλογής. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέσυρε τον εκπρόσωπό του στην ΚΕΦΕ, μέχρι να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αποχωρήσεις, καταγγελίες και σκηνικό διάσπασης

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ διακόπηκε προσωρινά, για να συνεχιστεί λίγο αργότερα. Από αυτήν ωστόσο αποχώρησαν πέντε μέλη της, που πρόσκεινται στον κ. Μεϊμαράκη: πρόκειται για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, το βουλευτή Γιάννη Τραγάκη, και τους Μενέλαο Δασκαλάκη, Φίλιππο Ταυρή και Αλέκο Κόκκαλη.

Ουσιαστικά, η κίνησή τους αποσκοπούσε σε αποκλιμάκωση της έντασης, προκειμένου να μην ληφθεί σήμερα μια απόφαση, που ενδεχομένως να οδηγούσε ακόμα και σε διάσπαση!

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, ωστόσο, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Με ψήφους 7-1, η απόφαση που ελήφθη, ήταν όπως η συνδρομή τόσο των παλιών όσο και των νέων μελών, για να ψηφίσουν στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου, να είναι ενιαία -και να οριστεί στα τρία ευρώ.

Προηγουμένως, ο κ. Μεϊμαράκης απείλησε να μην συμμετάσχει στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, εάν συνεχιστεί η διαδικασία κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αντίπαλοι του προέδρου της ΝΔ σημείωναν ότι η στάση του αυτή μπορεί να αποτελεί προαναγγελία αποχώρησης και από την κούρσα για την προεδρία.

Ο γενικός διευθυντής απειλεί με μηνύσεις

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Τσιμάρας, με δήλωσή του στο protothema.gr, άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να μηνύσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για όσα ο τελευταίος είπε εις βάρος του, όταν εισέβαλε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ και άφησε υπονοούμενα για προεπιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα, ο Αλέκος Κόκκαλης, που μειοψήφησε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, αμφισβήτησε την εγκυρότητα της απόφασης που ελήφθη και είπε ότι αντιβαίνει τους κανονισμούς του κόμματος.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο κ. Παπαμιμίκος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι όσα αποφασίστηκαν στην ΚΕΦΕ είχαν ήδη συμφωνηθεί, μέχρι που εισέβαλε ο κ. Μεϊμαράκης στη συνεδρίαση…

 

You may also like
ΝΔ για επίσκεψη Ερντογάν: Ασυγχώρητη προχειρότητα εκ μέρους της κυβέρνησης
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό
ΝΔ: Εξόφθαλμο σκάνδαλο η υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία
Λαζαρίδης: «Ο Τσίπρας φεύγει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται»