Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σε εξέλιξη άγριος πόλεμος Παππά-Σπίρτζη με τον ΔΟΛ

Σε εξέλιξη άγριος πόλεμος Παππά-Σπίρτζη με τον ΔΟΛ

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΟΛ και των υπουργών Επικρατείας Νίκου Παππά και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη. Οι δύο υπουργοί απειλούν με αγωγές με αφορμή δημοσιεύματα εημερίδων του συγκροτήματος υποστηρίζοντας ότι δέχονται συκοφαντικές προσωπικές επιθέσεις.

Ολα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής. Χωρίς να αναφέρει ονόματα, περιέγραφε δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα οποία εφέροντο να έχουν στήσει από κοινού γραφείο στην λ. Συγγρού όπου συνεργάτες τους ικανοποιούν με το αζημίωτο ρουσφέτια πολιτών.

Το δημοσίευμα του «Βηματοδότη»:
Διάφοροι εξοργισμένοι συριζαίοι μου μεταφέρουν ότι δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους. Με δυο λόγια, στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών. Οπως όμως σας προανέφερα, με το αζημίωτο…
Τώρα, θα ρωτήσετε, τι είδους εξυπηρετήσεις διευθετεί το εν λόγω γραφείο; Οσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, για παράδειγμα, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση των οφειλομένων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή. Και πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά θα έλεγα με το παλαιό, παραδοσιακό και δοκιμασμένο ελληνικό σύστημα, αυτό του «γρηγορόσημου». Προσφέρεις ένα «δωράκι» και το γραφείο «καθαρίζει»…
Είναι τέτοιος ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τη λειτουργία του που ορισμένοι λένε ότι έχει μετατραπεί σε… εργοστάσιο και για όσους δεν γνωρίζουν σε μηχανή παραγωγής χρήματος (μαύρου προφανώς). Το «κοπτήρι» κόβει, κατά τα θρυλούμενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ημέρα. Για τέτοια ποσά μιλάμε. Προφανώς δεν τολμώ ούτε να το πιστέψω ούτε καν να το διανοηθώ ότι μπορεί  να γίνονται τέτοια πράγματα επί αριστερής διακυβερνήσεως. Ετσι αναμένω με λαχτάρα είτε διαψεύσεις είτε λουκέτο στην εταιρεία των δύο αξιόμαχων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Η ερώτηση Αυγενάκη

Το θέμα πήρε και κοινοβουλευτικές διαστάσεις, αφού ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε την Δευτέρα σχετική ερώτηση, επικαλούμενος το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο ημερήσιος τζίρος των «διευθετήσεων» έφτανε ακόμη και τα 50.000 ευρώ ημερησίως.

Γ. Παπαχρήστος: Αυτοί είναι οι υπουργοί

Την σκυτάλη πήρε η εφημερίδα Τα Νέα. Ο αρθρογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, κατονομάζει τους υπουργούς. Οπως υποστηρίζει πρόκειται για τους Χρήστο Σπίρτζη και Νίκο Παππά.

«Ο Αυγενάκης αναφέρεται στο «κοινό» γραφείο που έχουν οι δύο καλοί φίλοι για τους οποίους έχω αναφερθεί διεξοδικά προ ημερών ο υπουργός Νίκος «μη με ενοχλείτε εκτός αν πρόκειται για σοβαρό θέμα διότι συνομιλώ με τον Θεό» Παππάς και ο Χρήστος «τώρα που λείπει ο Αλέξης Μητρόπουλος είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Σπίρτζης» γράφει ο αρθρογράφος. Και συνεχίζει: «Το γραφείο, που δεν είναι ένα αλλά δύο, βρίσκεται στην λεωφόρο Συγγρού 12 στον 1ο όροφο, είνα επιπλωμένο με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις περί iterior design. Τα περί «κοινού» γραφείου, του προέκυψε του Αυγενάκη από το γεγονός ότι φέρει (έφερε, μέχρι προχθές, τουλάχιστον) απέξω στα κουδούνια τα ονόματα των δύο υπουργών «Ν. Παππάς-Χρ. Σπίρτζης». Στον πρώτο όροφο όμως υπάρχουν δύο πόρτες με ισάριθμα κουδούνια αλλά χωρίς τα ονόματα των δύο κυρίων»

Ο Γ. Παπαχρήστος των Νέων υποστηρίζει πως το γραφείο των δύο υπουργών ανήκει στον Χρήστο Καλογρίτσα και σημειώνει: «Αν και πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, δύο βουλευτές από την ίδια εκλογική περιφέρεια, τη Β’ Αθηνών συγκεκριμένα, να στεγάζονται στο ίδιο γραφείο. Εξαιρετικό μέχρις παρεξηγήσεων δηλαδή…»

Σπίρτζης-Παππάς: Μας χτυπούν για τις τηλεοπτικές άδειες και τα δάνεια των ΜΜΕ

Οι δύο υπουργοί ανέδρασαν με κοινή τους δήλωση. Χαρακτηρίζουν συκοφαντικό το δημοσίευμα των Νέων και απειλούν με αγωγές. Επιπλέον τονίζουν ότι οι συστηματικές προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και υποστηρίζουν ότι συνδέονται με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τους ελέγχους της Δικαιοσύνης για τα δάνεια των ΜΜΕ.

«Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν» τονίζουν οι κ.κ. Παππάς και Σπίρτζης και καταλήγουν: «Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των κ.κ. Παππά και Σπίρτζη

«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους.

Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.

Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:

  1. · Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.
  2. · Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
  3. · Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

  • · Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.
  • · Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν.

Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη».

 

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά