Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σαμαράς: Με ένα Grexit θα ζήσουμε τη χειρότερη καταστροφή που θα έχει πάθει η χώρα μας

Σαμαράς: Με ένα Grexit θα ζήσουμε τη χειρότερη καταστροφή που θα έχει πάθει η χώρα μας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από «την καρδιά της αγροτικής Ελλάδας», όπως δήλωσε, σημείωσε τη σπουδαιότητα του αγροτικού πλούτου, είπε πως ο αγροτικός κόσμος θα έπρεπε «να είναι η ατμομηχανή μιας ανάπτυξης», αλλά, όπως πρόσθεσε, «δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν φταίει η κρίση για αυτό. Και δεν φταίνε οι Ελληνες γι” αυτό. Φταίνε όλα εκείνα που επί δεκαετίες μας έφερναν στα πρόθυρα της κρίσης».

Η Ευρώπη «μας δίνει φθηνή χρηματοδότηση για το χρέος μας και έτσι μπορέσαμε και πήραμε ανάσα την τελευταία τριετία» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε σχετικά με την εκροή καταθέσεων: «Όσες καταθέσεις φεύγουν, τόσα λεφτά… ELA έρχονται από την Φρανκφούρτη. Αν βγαίναμε από το ευρώ θα ζούσαμε τη χειρότερη καταστροφή που θα είχε πάθει η χώρα μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να μιλήσει με νούμερα, λέγοντας πως «τα τελευταία έξι χρόνια χάσαμε το 25% τους εισοδήματός μας. Με το Grexit θα χάσουμε σε λίγες εβδομάδες το 50% του μισθού που μας έχει απομείνει. Η οικονομική ασφυξία που ο καθένας βιώνει θα είναι ακόμη χειρότερη».

Βέλη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα εξακόντισε ο κ. Σαμαράς, για τις δηλώσεις του κ. Λαπαβίτσα για το δελτίο στα τρόφιμα, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη και η συμπεριφορά της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Βρίσκεται σε ένα μόνιμο παραλήρημα κατά πάντων. Είναι μία εκκολαπτόμενη τύραννος σε ρόλο αυτοκράτειρας».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως δεν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε πως στα 2,5 χρόνια της παραμονής τής ΝΔ στην εξουσία «με κόμματα που είχαμε ιστορικές διαφορές, πήραμε σκληρά μέτρα αλλά είχαμε αρχίσει να βγάζουμε τη χώρα από την ύφεση και τα μνημόνια. Η νέα κυβέρνηση έφερε τη χώρα σε πέντε μήνες σε πολύ χειρότερη θέση. Δεν φταίει όμως ο λαός γι” αυτό, τον κορόιδεψαν».

Η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παρέλαβε το 2012 έλλειμμα της τάξεως του 9,5%, ωστόσο, «μετά από 2,5 χρόνια μετατρέψαμε το έλλειμμα σε πλεόνασμα. Η σημερινή κυβέρνηση σε πέντε μόλις μήνες έκανε το πλεόνασμα, έλλειμμα. Παραλάβαμε το 2012 ύφεση της τάξεως του 7% και όμως, το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα είχε -στο σύνολο της Ευρωζώνης- την ταχύτερη ανάπτυξη. Σήμερα η νέα κυβέρνηση μας ξαναέφερε στην ύφεση».

Μέσα σε πέντε μήνες, η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, κατάφερε είτε χειρότερη συμφωνία είτε χρεοκοπία με πιθανή έξοδο από το ευρώ. «Ο λογαριασμός αυξήθηκε με 860 εκατ. ευρώ το μήνα, τόσο στοίχησε η περίφημη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Στις μέρες μας κανείς δεν άγγιξε τα αποθεματικά δήμων και περιφερειών, ούτε αφήναμε απλήρωτους τους προμηθευτές των νοσοκομείων».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τώρα, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητεί τη δόση που δεν ήθελε, «για να ξαναμπούμε σε νέο μνημόνιο. Καθυσήχαζαν το λαό ότι μπορούν να κάνουν καλύτερη διαπραγμάτευση εντός του ευρώ και τώρα φέρνουν καινούργιο μνημόνιο».

«Όποιος τάζει στους πάντες τα πάντα, παίρνει από όλους τα πολλαπλάσια» αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο κ. Σαμαράς, όπως ο ίδιος τόνισε, από τη Λάρισα.

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!