Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Ποιοί στήνουν Δεκέμβρη 2008 για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα;

Ποιοί στήνουν Δεκέμβρη 2008 για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα;

Τον Δεκέμβριο του 2008, με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, η Αθήνα συγκλονίζονταν από μοναδικές στα χρονικά ταραχές. Αφορμή ήταν η δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, από τον Κορκονέα, τον ειδικό φρουρό. Ο στόχος των «άγνωστων κέντρων» που σε ελάχιστο χρόνο οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο, ήταν-όπως αποδείχθηκε πολύ αργότερα-η αποσταθεροποίηση της τότε κυβέρνησης και η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και ανησυχίας στο εσωτερικό…

Τότε, με μηνύματα στο διαδίκτυο, με τηλεφωνήματα, με παραινέσεις προσώπων του αναρχικού χώρου και συνιστωσών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς-αυτής που σήμερα έχει ενταχθεί στο μεγαλύτερο μέρος της στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-υπήρξε μιά άνευ προηγουμένου κινητοποίηση του αυτοαποκαλούμενου αναρχοαυτόνομου χώρου. Και τα άτομα που ανήκαν σε αυτόν, εκμεταλλεύθηκαν τις πορείες διαμαρτυρίας μαθητών και πολιτών, για να κάνουν κόλαση, μέσα σε μιά νύκτα το κέντρο της Αθήνας.

Ημέρες Γρηγορόπουλου τότε, με βία και καταστροφές. Με λεηλασίες καταστημάτων. Με φωτιές παντού, σε ιδιωτικά και σε δημόσια κτίρια. Με τραυματισμούς ανθρώπων. Με εικόνες φρίκης που κυκλοφόρησαν από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τους ανταποκριτές των ξένων μέσων ενημέρωσης σε ολόκληρο τον Κόσμο. Προκαλώντας και άλλη, μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα, που δεν αντιμετώπιζε τότε τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.

Δυστυχώς, έξη χρόνια μετά από εκείνο τον φλεγόμενο και οδυνηρό Δεκέμβρη της βίας και της αναρχίας, υπάρχουν ενδείξεις ότι το «σχέδιο αποσταθεροποίησης» που βολεύει πολλούς, μπορεί να επαναληφθεί!

Και αυτή την φορά, υπάρχει και η αφορμή και άλλα γεγονότα που λειτουργούν σωρευτικά:

Είναι η υπόθεση του νεαρού Νίκου Ρωμανού, που καταδικάσθηκε για τις ληστείες στην Κοζάνη, είναι υπόδικος για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς«, αλλά επειδή πέτυχε στα ΤΕΙ θέλει να πάρει άδεια για σπουδές…Με τους δικαστές να φοβούνται ότι μπορεί να εξαφανισθεί, όπως έγινε με άλλους κρατουμένους.  Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προσπαθεί εις μάτην να επικοινωνήσει με τους γονείς του. Και με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για να «ξεφύγει» από το πρόβλημα και ενδεχομένως από τις συνέπειες της πρόσκλησης του Ρωμανού να «κατεβούμε στους…δρόμους» για την επέτειο της δολοφονίας του φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το Σάββατο, λοιπόν, 6 Δεκεμβρίου του 2014 θα έχουμε ένα φυλακισμένο και νοσηλευόμενο υπό φρούρηση Ρωμανό να διαμορφώνει κλίμα, μαζί με τους «απέξω«, τους διάφορους «αγανακτισμένους» που θέλουν κάπου να ξεσπάσουν, τους «Σύρους» της πλατείας Συντάγματος και τους συμπαραστάτες, τους διάφορους «παράνομους» που βρίσκονται στην πρωτεύουσα αναζητώντας ευκαιρίες για μπάχαλο και πλιάτσικο.  Σαν κι εκείνες τις οργανωμένες ομάδες με τα ξένα διαβατήρια (!)που τον Δεκέμβριο του 2008, «μπούκαραν» στις βιτρίνες των καταστημάτων για να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Και στη συνέχεια, μαζί με τα «καλά παιδιά«, να πετάξουν και από καμιά δεκαριά μολότωφ ο καθένας…κι όχι μόνο.

Δυστυχώς, τα γεγονότα που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και εξακολουθούν μενονωμένα-αλλά όχι άσχετα μεταξύ τους-να καταγράφονται στην επικαιρότητα, δείχνουν ότι το «χαλί» είναι στρωμένο για την εκτροπή.

Το μήνυμα το δίνουν οι «αυθόρμητες» εκδηλώσεις «συμπαράστασης» (;) στον νεαρό απεργό πείνας, που αν και καταδικασμένος για ληστείες χαρακτηρίζεται «πολιτικός κρατούμενος! Οι καταλήψεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως έγινε στο Πολυτεχνείο. Η εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Οι οργανωμένες κινητοποιήσεις μαθητών εναντίον των αλλαγών στα σχολεία, σε συνέχεια εκείνων που προηγήθηκαν, μέσω facebook. Η αρθρογραφία και τα «τσιτάτα» στη γνωστή ιστοσελίδα της αναρχοσύνης και της υπεράσπισης των τρομοκρατών. Οι φωτιές και οι καταστροφές πριν από δύο μέρες στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, την οποία ορισμένοι (και πολιτικοί) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρέπει να είναι «άβατο» για την Αστυνομία.

Είθε, τα πράγματα να κυλήσουν τις επόμενες ημέρες ομαλά. Να μην ανοίξει ρουθούνι. Να μην καταστραφούν περιουσίες. Να μη κινδυνεύσουν άνθρωποι. Να μη πληγεί η εικόνα της χώρας διεθνώς.

Δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης να προλάβει κι αν χρειασθεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες ταραχές και να τηρήσει το Νόμο. Η μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει στους ώμους της Αντιπολίτευσης, που όλο αυτό το διάστημα φροντίζει να ανεβάζει τους τόνους και να ρίχνει «λάδι» στη φωτιά για να επιταχύνει εξελίξεις. Μαζί της έχουν ευθύνη και οι πάσης φύσεως συνοδοιπόροι.

Και αυτή η στάση, πιστέψτε με, δεν βοηθά την Ελλάδα. Τους εχθρούς της Ελλάδας ενισχύει. Εκείνους που έστησαν και την πύρινη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008!

Γιώργος Αυτοκρατορινός

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε