Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Πανούσης: H κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα

Πανούσης: H κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ασκεί σκληρή κριτική σε πολλούς συναδέλφους του -τους οποίους ωστόσο δεν κατονομάζει- και αποφαίνεται ότι «η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα».

Κατά την άποψη του κ. Πανούση οι περισσότεροι υπουργοί «είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν». Με μία άκρως υπαινικτική φράση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει: «Τώρα όμως που τελείωσε η διαπραγμάτευση πρέπει να διοικήσουν. Να μην είναι βρώμικο το σχολείο, να μπορείς να πας στο νοσοκομείο, να περπατήσεις ασφαλής στο πάρκο χωρίς να φοβάσαι».

Στο ερώτημα αν στο δημοψήφισμα επέλεξε «ναι» ή «όχι», ο κ. Πανούσης απαντά ότι ήταν κατά του δημοψηφίσματος αλλά ακολουθεί την άποψη του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα. «Σημασία δεν έχει τι θα κάνω εγώ αλλά τι θα πει ο ιστορικός του μέλλοντος. Όταν λέω τι θα κάνω εγώ, αυτομάτως έχετε και την απάντηση».
«Δηλαδή ναι;» τον ρωτά η δημοσιογράφος και ο υπουργός απαντά: «Αυτό είναι δική σας ερμηνεία όχι δική μου!».

Ταλαντούχος και χαρισματικός ο Τσίπρας

Ο Γιάννης Πανούσης μιλά με διθυραμβικά λόγια τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Η φρεσκάδα του, η ευστροφία του, το καινούργιο, τα νιάτα, ο αντικομφορμισμός, το πολύ καλό “σκανάρισμα”» είναι μερικά από τα χαρίσματα του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τον Γιάννη Πανούση. «Έξι ώρες σε ένα υπουργικό συμβούλιο ακούει και δεν μιλάει. Όταν όμως μιλήσει στο τέλος, καταλαβαίνεις ότι έχει ξεσκαρτάρει και αντιλαμβάνεται ακριβώς τι πρέπει να γίνει».

Ο κ. Πανούσης αποκαλύπτει την αντίδραση του πρωθυπουργού για το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στα «Νέα» περί της Αριστεράς του… τίποτα. «Πάω ν’ ανοίξω συζήτηση με τον πρωθυπουργό, ότα έγραψα το πρώτο άρθρο, “νοείται Αριστερά του Τίποτα;” Του λέω “να σου πω για το άρθρο” και μου απαντά γελαστά “γιατί σε ρώτησα;. Ούτε “μπράβο” ούτε “τι κάνεις”» λέει ο υπουργός περιγράφοντας την στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Κριτική σε συνεργάτες του πρωθυπουργού

Απαντώντας αν υπάρχει αδυναμία επιλογής προσώπων σε καίριες θέσεις ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει για τον πρωθυπουργό: «Νομίζω ότι γοητεύθηκε από ορισμένους ανθρώπους, του άνοιξαν έναν άλλο κόσμο… Εκεί που μιλούσε με τον γραμματέα της νομαρχιακής και της τοπικής, ήρθε σε επαφή με τον Στίγκλιτζ και τον Γκαλμπρέιθ» φωτογραφίζοντας την επιρροή του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Γοητεύτηκε και προδόθηκε» συνεχίζει ο κ. Πανούσης για τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε έναν κόσμο που φοβάται την απόρριψή του. “Δεν είσαι αριστερός” του λέει ο πνευματικός, πολιτικός του πατέρας. Αυτό είναι το τεράστιο, ηθικό δίλημμά του, που δεν μπορεί να ξεπεράσει» εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός.

Αντεπίθεση στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

«Τον κ. Τσίπρα δεν τον είχα δει ποτέ στη ζωή μου, μόνο στο διάδρομο της Βουλής είχαμε χαιρετηθεί» λέει ο Γιάννης Πανούσης και συνεχίζει στην ίδια του συνέντευξη στην Καθημερινή: «Την Τρίτη μετά τις εκλογές μου ζήτησε να γίνω υπουργός. Από την επομένη το πρωί άρχισαν να με κυνηγούν διάφορες συνιστώσες και να με στηρίζει ο πρωθυπουργός».

«Έχω δηλώσει ότι αν γίνουν εκλογές Σεπτέμβριο,Οκτώβριο δεν θα κατέβω. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική» συνεχίζει αν και υπαινίσσεται ότι αν το επιθυμούσε θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει ισχυρή εκλογική πελατεία. «Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έναν καφέ να πίνω την ημέρα εκλέγομαι πρώτος!

Είναι 55.000 άνθρωποι με τις οικογένειές τους! Αν, όμως, γίνουν εκλογές και με καλέσει ο πρωθυπουργός, αυτό είναι άλλο. Δεν μπαίνω σε φιλοδοξίες και στρατηγικές που δεν μ’ενδιαφέρουν. Γι’ αυτό και νιώθω ελεύθερος».

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά