Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Ο «πολλά βαρύς» Πολάκης εισέβαλε στον τόπο του «εγκλήματος»

Ο «πολλά βαρύς» Πολάκης εισέβαλε στον τόπο του «εγκλήματος»

Στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη λίγο μετά τις δέκα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά και τις αποκαλύψεις για παρέμβασή του προκειμένου να διορισθούν 100 γιατροί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είχε ανατεθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 

Εξερχόμενος του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ ο υπουργός Υγείας επέμεινε οι απαντήσεις δόθηκαν με το χθεσινό δελτίο τύπου όπου ομολογεί την παρέμβασή του προσθέτοντας ότι «ξεκαθαρίσαμε ορισμένα πράγματα».

Επέμεινε ότι ο έλεγχος που ο ίδιος με τη μετακλητή υπάλληλο του υπουργείου και στενή συνεργάτιδά του έκαναν στις αιτήσεις έδειξε ότι «υπήρχαν λάθη στη μοριοδότηση» και υποσχέθηκε ότι «άμεσα θα δημοσιευθούν οι πίνακες μετά την υποβολή ενστάσεων».

Υποστηρίξε, επίσης, ότι οι σχέσεις τους με τον διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «άριστες» ενώ σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί απάντησε ειρωνικά με τη μαντινάδα «Που χει γρε στο πεθυμιό της, το θωρεί και στο όνειρό της».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ.του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα συζητήσει ακόμη και την ακύρωση του διαγωνισμού μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα.

Την ίδια ώρα να εξηγήσει τα… ανεξήγητα επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Υπό το βάρος της ωμής υπουργικής παρέμβασης στην κατάρτιση του πίνακα με τους προσληφθέντες γιατρούς για τις ΜΕΘ που αναδείχθηκε από ερώτηση του βουλευτή κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου την περασμένη Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας υποχρεώθηκε να εκδώσει δυο ανακοινώσεις (την περασμένη Παρασκευή και χθες) με τις οποίες παραδέχεται τη «συμμετοχή» του στη διαδικασία προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιχειρώντας να την περιβάλλει με μανδύα ηθικής, καθώς αποκατέστησε λάθη του πίνακα κατάταξης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου η διαδικασία για τις προσλήψεις των συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ είχε ανατεθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον περασμένο Ιανουάριο. Ο διαγωνισμός έγινε από τριμελή επιτροπή που όρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η επιτροπή σύμφωνα με το νόμο ελέγχει τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου τους επικρατέστερους υποψηφίους και το Δ.Σ. λαμβάνει απόφαση για την πρόσληψή τους προκειμένου να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις. 

Μάλιστα, τότε κι ενόψει του ισχυρού κύματος γρίπης που πλησίαζε την χώρα η ηγεσία της Αριστοτέλους διαβεβαίωνε ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να ολοκληρωθεί η διαδικασία από το ΚΕΕΛΠΝΟ και να αναλάβουν καθήκοντα οι επαγγελματίες υγείας στις κλειστές ΜΕΘ. 

Τέσσερις μήνες αργότερα οι ΜΕΘ παραμένουν κλειστές και αποδεικνύεται πως η πολυαναμενόμενη στελέχωση τους περνούσε τελικά από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και της συνεργάτιδας του, μετακλητής  υπαλλήλου κυρίας Καγιανε Τσισμετζιάν. 

Η διαδικασία ξεκίνησε μέσω του (ΚΕΕΛΠΝΟ), ωστόσο, στην πορεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε τις καταστάσεις (όπως έκανε στη συνέχεια και από τον διαγωνισμό για νοσηλευτές), προκειμένου να τις επεξεργαστεί. Ο πίνακας που αναρτήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι το αποτέλεσμα της…προσωπικής επεξεργασίας του κ. Πολάκη και της συνεργάτιδας του. 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνοδεύτηκε από θύελλα αντιδράσεων και βροχή ενστάσεων από τους υποψήφιους. Εκδόθηκαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από τη ΝΔ και το “Ποτάμι”, ενώ τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την Τρίτη για το θέμα μηνυτήρια αναφορά. Σε διαμαρτυρία για τις παρεμβάσεις προχώρησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!