Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > Να υψώσουμε κι όχι να χαμηλώσουμε τις σημαίες μας

Να υψώσουμε κι όχι να χαμηλώσουμε τις σημαίες μας

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει η Κεντροδεξιά είναι να εκχωρήσει τον πατριωτισμό και τον εθνικό λόγο στην Χρυσή Αυγή και την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά. Η ΝΔ δεν μπορεί να αγνοήσει την ελληνική ιδιαιτερότητα και την αληθινή φυσιογνωμία της βάσης μας, που δεν αποτελείται από «αριστοκράτες», ούτε από ανύπαρκτους μεσαιοχωρίτες.

Η φυσιογνωμία αυτή δέχτηκε πλήγματα από τις παραχωρήσεις που έγιναν λόγω της αναγκαστικής συγκατοίκησης με το απερχόμενο και διαλυόμενο ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι καιρός να χαμηλώσουμε τις σημαίες των ιδεών μας αλλά να τις σηκώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Οι λαϊκοί άνθρωποι αλλά και όσοι ανήκουν στην μεσαία τάξη ή στα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας δεν είναι απάτριδες, διεθνιστές ή οπαδοί του ανθρωποφαγικού νεοφιλελευθερισμού. Δεν έχουν νταλκά για το ομόφυλο σύμφωνο συμβίωσης, δεν έχουν αλλεργία στο Έθνος και την ταυτότητα του, γνωρίζουν την γεωγραφική και ιστορική θέση της χώρας και σε τι διαφέρει από το Βέλγιο ή την Αυστρία. Έχουν βαθύ σεβασμό στους πυλώνες του Έθνους που είναι η Ορθοδοξία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο όλος πολιτισμός μας, το πρόσωπο μας στον κόσμο. Δεν ανυπομονούν να πουλήσουμε τα πάντα στους ιδιώτες,, θέλουν ελεύθερη οικονομία αλλά και παρεμβατικό κράτος που θα αμβλύνει τις ανισότητες και θα προστατεύει το κοινωνικό σύνολο από την αυθαιρεσία και απληστία των ιδιωτών ή των επαγγελματιών συνδικαλίστών. Επιθυμούν λελογισμένη διαχείριση στην οικονομία, το κράτος να μην παριστάνει τον αποτυχημένο επιχειρηματία και ζητούν θετικές μεταρρυθμίσεις, που δεν θα ξεχαρβαλώσουν τη χώρα, ούτε θα δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανομία οποιουδήποτε ή θα επιτρέπουν σε μειοψηφίες, δέκατα του πυρετού, να επιβάλλουν τις ιδεοληψίες τους στην πλατιά πλειοψηφία.

Θέλουν νόμο και τάξη, ασφάλεια, που στην δημοκρατική πολιτεία είναι βάση όλων των δικαιωμάτων, έννοιες αληθινά προοδευτικές, σε αντίθεση με τον φασισμό της ανομίας και βίας των μειοψηφιών, κι ας φοράνε κόκκινο καπέλο.

Η βάση μας θέλει δραστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, προστασία του κοινωνικού ιστού και της εθνικής ομοιογένειας και σέβεται βαθιά τον σκληρό πυρήνα του κράτους, που είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και η Δικαιοσύνη. Απεχθάνεται την πεζοδρομιακή ή όποια άλλη βία, την οχλοκρατία και τον λαϊκισμό.

Οι αληθινοί ψηφοφόροι μας, όπως κι όσοι θύμωσαν, άλλοι δίκαια κι άλλοι άδικα, και μας εγκατέλειψαν προσωρινά, δεν ανυπομονούν για υποχωρήσεις στην Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στο ψευδομακεδονικό, ούτε κάνουν συμψηφισμούς πως, τάχα, «φταίμε κι εμείς» κι «έλα μωρέ, λίγο πίσω εμείς, λίγο αυτοί, θα τα βρούμε». Δεν θεωρούν την μαχητική υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων «ακροδεξιά» και μπας κλας αλλά απόλυτη εθνική αναγκαιότητα.

Κι όλα αυτά αγγίζουν ανθρώπους από τις παρυφές της Αριστεράς ως την πιο σκληρή αλλά νομιμόφρονα Δεξιά.

Όποιοι νομίζουν πως υπάρχει κάποια άλλη λαϊκή βάση, φαντασιακή και εφευρημένη σε κολωνακιώτικες παρέες κι από καψοκαλύβηδες «επικοινωνιολόγους», προσφέρουν κακή υπηρεσία στην παράταξη.

Όποιοι επίσης επικαλούνται αρχαιότητα στο κόμμα, να αντιληφθούν πως η ΝΔ δεν είναι στρατός να έχει επετηρίδα και όλοι κρίνονται από την συνέπεια, την προσφορά και την ανιδιοτέλεια τους κι όχι από το πόσα χρόνια έχουν στις κομματικές καρέκλες.

Κι όσοι χρωστούν την εκτόξευση και ανέλιξη τους κυρίως στο ότι γεννήθηκαν στην σωστή φαμίλια ή στην εύνοια της ηγεσίας, ας είναι πιο σεμνοί όταν μιλούν για εσωκομματική δημοκρατία και στην κριτική τους.

Η κριτική αυτή καθίσταται δε ύποπτη όταν είναι όψιμη και δεν είχε γίνει ποτέ όταν λάμβαναν χώρα τα γεγονότα που κρίνουν τώρα κουνώντας το δάχτυλο.

Δεν αλλάζεις άλογο όταν καλπάζεις δίπλα στο γκρεμό που δυστυχώς ξαναβρίσκεται η χώρα. Οι όποιες διαδικασίες αυτοκριτικής, αποτίμησης και ανανέωσης οφείλουν επίσης να είναι ανοιχτές κι όχι περιορισμένες στα στενά πλαίσια των κομματικών μηχανισμών και οργάνων.

Κυρίως όμως, ειδικά σε αυτή τη φάση, η εσωστρέφεια θα ήταν πισώπλατη μαχαιριά στην παράταξη και υπηρεσία στους συγχυσμένους αντιπάλους μας, που μέρα τη μέρα διαψεύδουν κάθε προσδοκία των εξαπατημένων ψηφοφόρων τους.

Τα λάθη μας ήταν πολλά. Ο ΕΝΦΙΑ κι ο τρόπος εφαρμογής του, χωρίς να προηγηθεί προσομοίωση κι έτσι εμφανίστηκαν «τέρατα» κι ενώ το 85% πλήρωνε λιγότερο από ότι με το χαράτσι, επικοινωνιακά χτυπηθήκαμε στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων μας. Επίσης η άδικη και άτσαλη μεταχείριση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η ανάλωση μας σε μια πολιτική κι επικοινωνιακή ήττα με τις καθαρίστριες, όπου το κράτος εμφανίστηκε να χτυπάει με την βαριοπούλα ένα πολύ μικρό καρφί, αδύναμους ανθρώπους, την στιγμή που τα σόγια ημετέρων πρωτοκλασάτων είναι διορισμένα σωρηδόν και σκανδαλωδώς στην Βουλή ακόμη και τώρα. Στο δε ΠΑΣΟΚ έγιναν υπέρμετρες παραχωρήσεις σε πρόσωπα και πολιτικές. Δεν μας πήρε μαζί του, γιατί η ΝΔ παρέμεινε ισχυρό κόμμα εξουσίας αλλά έπρεπε να απολογούμαστε καθημερινά στην βάση μας.

Η εκστρατεία μας εστίασε στον φόβο, ενώ το μήνυμα στην κατάληξη του πρέπει να είναι θετικό.

Επίσης, δεν χτυπήσαμε, ως οφείλαμε, την διαπλοκή, στην λογική του να μην ανοίξουμε μέτωπα στο εσωτερικό και να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και στην έξοδο από την κρίση. Όμως ένα ισχυρό πλήγμα στην διαπλοκή θα έδινε νομιμοποίηση στις πολιτικές μας, θα χάναμε κάποια συγκροτήματα, που ούτως ή άλλως μας μαχαίρωναν πισώπλατα προεκλογικά, έχοντας κάνει κωλοτούμπα, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται. Όμως θα είχαμε μαζί μας τον απλό κόσμο κι όσους από τους οικονομικούς παίκτες θέλουν το παιχνίδι να έχει κανόνες, για να μπορούν να μετέχουν αξιοκρατικά.

Θυμίζω πως ο Αντώνης Σαμαράς στον αγώνα για την 29η Νοεμβρίου 2009 δεν είχε μαζί του κανένα ισχυρό ΜΜΕ. Είχε όμως κερδίσει τον κόσμο. Και νίκησε και το χρήμα και την προπαγάνδα και τους μηχανισμούς.

Η φράση «δεν το θέλει η Τρόϊκα» έγινε στα στόματα ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης κάτι σαν το Πιστεύω, με αποτέλεσμα ακόμη και σε ήσσονος σημασίας ζητήματα να μην γίνουν πράγματα που μπορούσαν να γίνουν.

Όλα αυτά μπορούμε, αφού τα καταλάβουμε και τα συζητήσουμε, να τα αλλάξουμε, με πρωτοβουλίες της ηγεσίας, όπως και να απομακρυνθούν μοιραία πρόσωπα, που με τις εισηγήσεις τους και την πρακτική τους έβλαψαν τον Πρόεδρο και την παράταξη. Θα πει κάποιος, για να προλάβω το αυτονόητο, μα δεν έχει ευθύνη ο ίδιος που τους επέλεξε κι αποδεχόταν τις εισηγήσεις τους; Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Σημασία έχει να μαθαίνει από αυτά. Γι’ αυτό άλλωστε οι ηγέτες κάνουν ανασχηματισμούς στις κυβερνήσεις και στο επιτελείο τους.

Αφού τα κάνουμε αυτά, ύστερα να ασκήσουμε μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, τον θεσμικό μας ρόλο, επαναφέροντας τις ιδέες μας στο προσκήνιο κι υπηρετώντας την αληθινή μας βάση. Η ΝΔ δεν είναι και δεν πρέπει ποτέ να γίνει ένα μεγάλο Ποτάμι, ένας συρφετός απολίτικης και αποϊδεολογικοποιημένης μοδάτης κενολογίας.

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε