Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Μπορεί να αλλάξει η ΝΔ;

Μπορεί να αλλάξει η ΝΔ;

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα των ημερών, και πώς αυτό το ασκέρι των ατάκτων κυβερνούν τη χώρα, εντούτοις, η Νέα Δημοκρατία δεν μας αφήνει ν’ αγιάσουμε. Είναι απίστευτο αλλά την ώρα της μάχης κάποιοι στη Συγγρού επιμένουν να ασχολούμαστε με το πώς θα… σκουπίσουμε τις μπότες των στρατιωτών ή αν είναι γυαλισμένα τα κουμπιά.

Τα δεδομένα είναι απλά: Ο Μεϊμαράκης από μεταβατικός θέλει να γίνει μόνιμος, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο κι εκεί, έχοντας την «πείρα» και τους μηχανισμούς να διεκδικήσει την αρχηγία. Διότι ουδείς μονιμότερος του προσωρινού…

Έτσι αποφάσισε να παίξει παιχνίδια τακτικής. Στην αρχή έλεγε ότι θα πρέπει να εκλεγεί αρχηγός από το κόμμα κι όχι από τη βάση. Μετά, έπειτα από τις αντιδράσεις Βορίδη, Άδωνι, Μητσοτάκη αλλά και του συνόλου των Νεοδημοκρατών που βλέπουν ότι κάποιοι προσπαθούν να τους αποκλείσουν από τις αποφάσεις, έκανε… μισό βήμα πίσω.

Συγκεκριμένα, θα ζητήσει από την Πολιτική Γραμματεία να γίνουν εκλογές στις 30 Αυγούστου αλλά από την άλλη έχουν μπει τα «καρακόλια» που ζητούν να μην υπάρξουν τώρα εσωκομματικές εκλογές. Μάλιστα προσπαθούν να τον «πείσουν» να μην κάνει εκλογές στις 30 του άλλου μήνα αλλά η Πολιτική Γραμματεία να τον «μονιμοποιήσει» μέχρι νεωτέρας. Κι αυτό ενώ έχει ανοίξει η κουβέντα για το αν πρέπει να ψηφίσει «ο κάθε περαστικός με δύο ευρώ» ή αν θα πρέπει ένα κλειστό κλαμπ κομματόσκυλων να καθορίσει το μέλλον της ΝΔ.

Παιχνιδάκια, διεργασίες, Βυζαντινισμός, πολύ παρασκήνιο και κουβεντούλες πίσω από κλειστές πόρτες σε μια ΝΔ που φαίνεται να μη θέλει να αντιληφθεί την ιστορικότητα των στιγμών. Συζητά για το αν ο Βαγγέλας θα είναι ή όχι αρχηγός, μέχρι πότε και πώς θα γίνουν εκλογές και δεν συζητά τα βασικά. Την αλλαγή φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας. Λες και ζουν σε παράλληλα σύμπαντα εκεί στη Συγγρού και δεν αντιλαμβάνονται ποια είναι τα «θέλω» του ελληνικού λαού, όχι μόνο των Νεοδημοκρατών.

Τι θα έπρεπε να συζητούν;

Πώς θα γίνει η ΝΔ πιο ελκυστική στον κόσμο.

Πώς θα δημιουργήσει ένα νέο «αφήγημα» για τον κόσμο που την εγκατέλειψε αλλά και για εκείνους που έχουν σιχαθεί τον Τσίπρα.

Πώς θα πάψει να είναι η γερασμένη «γριά» της Μεταπολίτευσης και θα κάνει τους νέους να την εμπιστευτούν ξανά κι όχι να άγονται και να φέρονται μεταξύ αριστεράς και ακροδεξιάς.

Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει ακόμη και όνομα, ακόμη και σύμβολα;

Μήπως θα έπρεπε να ξαναχτίσει τις βάσεις ενός νέου κόμματος στηριζόμενο στις αρχές του φιλελευθερισμού, της ελεύθερης αγοράς, των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και κυρίως της ευρωπαϊκής πορείας;

Μήπως να πάψουν να παίζουν παιχνίδια εξουσίας και Game of Thrones σε μια βλαχομπαρόκ κατάσταση που διώχνει ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες από το χώρο;

Μήπως συμπερασματικά πρέπει εδώ και τώρα να τεθεί το ζήτημα ενός νέου κόμματος από την αρχή που θα μπορέσει να κάνει πραγματική αντιπολίτευση και να διώξει τον αριστερό εσμό μια για πάντα;

Το λάθος του Σαμαρά ήταν ότι δεν έκανε τη Νέα Ελλάδα τότε που έπρεπε. Όμως, είχε πράγματι το δύσκολο ρόλο να διαχειριστεί τη χρεοκοπία της χώρας. Τώρα που η ΝΔ δεν είναι στην κυβέρνηση και τη χρεοκοπία την διαχειρίζεται ο Τσίπρας μήπως είναι καλύτερα να αφήσουμε τα πολιτικά παιχνιδάκια και να αλλάξουν ριζικά στη ΝΔ; Μήπως ήρθε η ώρα της πραγματικής μεταμόρφωσης ενός κόμματος που προσέφερε, πλήγωσε, έκανε λάθη αλλά υπό τις νέες εξελίξεις είναι τελειωμένο; Ας το σκεφτούν καλά οι «οικογένειες», οι κολαούζοι και οι περαστικοί της ΝΔ που τώρα είναι στα μετόπισθεν αντί να πολεμούν για να σώσουν τη χώρα.

antinews

You may also like
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά
Η μούντζα… τους μάρανε
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό