Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Με 9 ημέρες καθυστέρηση ανακοινώθηκε η διαβίβαση των δικογραφιών κατά Βαρουφάκη στη Βουλή

Με 9 ημέρες καθυστέρηση ανακοινώθηκε η διαβίβαση των δικογραφιών κατά Βαρουφάκη στη Βουλή

Με εννέα ημέρες καθυστέρηση ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου η διαβίβαση των τριών δικογραφιών κατά του Γιάννη Βαρουφάκη για το plan B και την υποκλοπή ΑΦΜ, προκειμένου να δημιουργήσει παράλληλο τραπεζικό σύστημα. 

Πλέον, οι βουλευτές και τα κομματικά επιτελεία έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν τις μηνυτήριες αναφορές και να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής ή αν θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης οι δικογραφίες διαβιβάστηκαν στην Βουλή στις 28 και 29 Ιουλίου. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας που ήταν την 31 Ιουλίου αλλά σήμερα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί επιπρόσθετο προβληματισμό καθώς στις 31 Ιουλίου παρέστη στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για το plan b του κ. Βαρουφάκη και να «καλύψει» τον τέως υπουργό Οικονομικών.

Οι τρεις δικογραφίες αφορούν μια μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου κατά του κ. Βαρουφάκη και δύο του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου κατά του τέως υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Γκλέτσος ζητά να διωχθεί ποινικά ο κ. Βαρουφάκης για έκθεση του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων, «γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας».

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, ο κ. Γκλέτσος αναφέρει τις αντιφάσεις, στις οποίες ο τέως υπουργός Οικονομικών υπέπεσε κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας και εξαιτίας των οποίων, όπως σημειώνει, εκτέθηκε διεθνώς η χώρα μας. Δεν παραλείπει ακόμη ο κ. Γκλέτσος να κάνει αναφορά και στις στιλιστικές επιλογές του κ. Βαρουφάκη, αλλά και στην ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του, καθώς «φρόντιζε να τραβά συνεχώς πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είτε εμφανιζόμενος με ιδιαίτερα πουκάμισα και ενδυμασία που δεν συνάδουν σε υπουργό Οικονομικών είτε οδηγώντας μηχανές είτε καθήμενος στα πατώματα».

Επίσης, ο κ. Γκλέτσος αναφέρει για τον κ. Βαρουφάκη ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας και σταδιοδρομίας του επί σειρά ετών, ακόμα και πριν την υπουργοποίησή του επέδειξε μία αντιφατική, πολυμορφική και ετερόκλητη συμπεριφορά ως προς τις κομματικές και εν γένει πολιτικές πεποιθήσεις του, αλλά και τις προθέσεις και τους σκοπούς του ενεργώντας τόσο ως ακαδημαϊκός καθηγητής, «αιρετικός» και απαισιόδοξος για το μέλλον και «αντιευρωπαϊστής», που έγινε διεθνώς γνωστός ως υποστηρικτής και θεωρητικός της άμεσης χρεοκοπίας».

Ο δικηγόρος κ. Γιαννόπουλος στις δικές του αναφορές αποδίδει στον τέως ΥΠΟΙΚ το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών. Πρόκειται για αδίκημα για το οποίο προβλέπεται κάθειρξη έως 20 έτη.

You may also like
ΝΔ για επίσκεψη Ερντογάν: Ασυγχώρητη προχειρότητα εκ μέρους της κυβέρνησης
Πόθεν έσχες Τσακαλώτου-Επενδύσεις σε Blackrock/Goldman Sachs
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό
Απαλλαγή Χατζηγιάννη για τα εμβάσματα των 5,3 εκ. Ευρώ