Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας»

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ρεθύμνης – Χανίων, στις Βρύσες Χανίων, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
«Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω … Άλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας του.
Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου» και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε».
Όπως σημείωσε, «δύσκολα σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα».
Από τα βέλη του προέδρου της ΝΔ δεν ξέφυγε ούτε η Έφη Αχτσιόγλου για την οποία σχολίασε «Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της;»
Αντίστοιχες ήταν και οι βολές για τον νέο υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς όπως πρόσθεσε, στη συνέχεια, «Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις;»
«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει ότι με τον ανασχηματισμό θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ανακυκλώνοντας τα ίδια φθαρμένα υλικά. Δημιουργώντας άχρηστα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του. Δέσμιος των εσωκομματικών ισορροπιών και όμηρος του κυβερνητικού του εταίρου. Ανήμπορος να κάνει την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι. Αδιάφορος για τη βοή της κοινωνίας, που αγανακτά κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης», σχολίασε για τον ανασχηματισμό.
«Στόχος τους να δημιουργήσουν τη νέα διαπλοκή»

Σχετικά με τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο σημείωσε ότι «η κυβέρνηση υπέστη συντριπτική ήττα» και την κατηγόρησε ότι «σκοπός ήταν να δημιουργήσει τη δική της διαπλοκή». Και αυτό, είπε, «φάνηκε από τις μεθοδεύσεις για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα».
Αν θέλουν ένα Ε.Σ.Ρ. υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητες του.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς πρέπει να εγκαταλείψει την δογματική εμμονή του για 4 κανάλια και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Που πρακτικά σημαίνει πολύ περισσότερα από 4 κανάλια. Που σημαίνει περισσότερα έσοδα για το Κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης αλλά του Ε.Σ.Ρ. Ενός Ε.Σ.Ρ. που όχι μόνο ο Πρόεδρος αλλά όλα τα μέλη του θα σηματοδοτούν την ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αμερόληπτη και τεχνοκρατική λειτουργία του».
Οδικός χάρτης 4 σημείων
Σε ό,τι αφορά την οικονομία επισήμανε ότι βεβαίως και η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
«Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση», σημείωσε.
Συνοψίζοντας τις βασικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:
1.Μειώνουμε φόρους και εισφορές απελευθερώνοντας πόρους προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.
2.Δημιουργούμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για επενδύσεις.
3.Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, απλουστεύουμε διαδικασίες, περιορίζουμε και βελτιώνουμε το Κράτος.
4.Και ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.
Από περιχαρακωμένο κόμμα γινόμαστε μεγάλη παράταξη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε επίσης αιχμές για τους προκατόχους του λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, ανανεώνεται, ανοίγεται σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Μετατρέπεται από περιχαρακωμένο κόμμα σε μεγάλη παράταξη, σε ένα ευρύ μέτωπο εθνικής ανασυγκρότησης, δημοκρατικής κανονικότητας, προόδου».
Επίσης έκανε ειδική αναφορά στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μεταφέροντας «την αγάπη και την έγνοια του για την Κρήτη και τους ανθρώπους της», ενώ τον χαρακτήρισε «αθεράπευτα Κρητικό και πολιτικό Ηγέτη – Δάσκαλο του καθήκοντος και της ευθύνης»
Στη συνέχεια κάλεσε τους νεοδημοκράτες να συνεχίσουν τον αγώνα τους χωρίς να παρασύρονται από τις δημοσκοπήσεις και τους αφιέρωσε μια μαντινάδα. «Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούνε κι’ αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις», ήταν η μαντινάδα που όπως είπε έχει κάνει τρόπο ζωής.
You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο