Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > «Κεραυνοί» Πανούση για ΣΥΡΙΖΑ: Με έριξαν στο στόμα του λύκου…

«Κεραυνοί» Πανούση για ΣΥΡΙΖΑ: Με έριξαν στο στόμα του λύκου…

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «φωτογράφισε» ο κ. Γιάννης Πανούσης κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υποστηρίζοντας ότι τον στοχοποίησαν.

«Με έριξαν στο στόμα του λύκου» και «μου φόρτωσαν στην πλάτη τις δικές τους ευθύνες» είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Οτι δεχόμουν απειλές είναι γνωστό. Και άγνωστο να ήταν με την τελευταία ανακοίνωση Τσάκαλου γίνεται αυταπόδεικτο. Δεν είναι δυνατόν τον κίνδυνο της ζωής να τον κρίνουν οι απ΄ έξω. Άκουσα τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ότι δεν υπάρχει φόβος. Και ήρθαν οι αδελφοί Τσάκαλου να τους βάλουν στην θέση τους και θα πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία για τις απόψεις τους.

Αυτή η αίσθηση απ΄ έξω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας και ας βάλει 80 ανθρώπους να τον επιτηρούν έπεσε στο κενό. Έπεσαν στο κενό και οι απόψεις περι μυθοπλασιών και Τζέιμς Μπόντ. Λίγο μετά κατέθεσε μήνυση η κυβέρνηση – είναι πρωτοφανές – ότι υπάρχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Την μια να με κατηγορούν για μυθοπλασίες και την άλλη να μου κάνουν μήνυση για εθνική ασφάλεια» είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Εγώ αύριο στον εισαγγελέα θα καταθέσω αίτημα να μου δοθούν οι κασέτες και θέλω να πιστεύω ότι δεν εχουν καταστραφεί διαφορετικά θα έχουμε καταστάσεις ανάλογες με αυτές στην Αμερική… Gate και βάλτε ό,τι άλλο θέλετε».

Υποστήριξε ότι η μηνυτήρια αναφορά της κυβέρνησης είναι στον αέρα και μάλιστα την χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη. «Αν δείτε το κείμενό τους που έχει διαρρεύσει θα δείτε ότι όλη η ιστορία είναι ο Γιάννης Πανούσης.

Γιατί είχε τα έγγραφα και γιατί τα διέρρευσε. Πώς έβγαλαν τα συμπεράσματα αυτά;» τόνισε ο καθηγητής Εγκληματολογίας και συμπλήρωσε: «Διαχειρίστηκα προσωπική υπόθεση απειλών ζωής με τον τρόπο που έκρινα ότι έπρεπε. Όταν πρωτοεμφανίστηκε ζήτησα από τον διοικητή ΕΥΠ να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν έγινε τίποτα.

Μου λενε γιατί δεν έκανα τότε κάτι. Αλλά για σκεφτείτε να κάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μήνυση κατά κρατουμένων και πολιτικών προσώπων; Αν έπρεπε να γίνουν μηνύσεις και κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον πρωθυπουργό».

«Ξαφνικά εμφανίζομαι να κάνω έλεγχο στις φυλακές και στα κελιά των Πυρήνων Φωτιάς» συνέχισε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε: «Δεν είχε γίνει. Ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης διάψευση και δεν έγινε.

Με έριχναν στο στόμα του λύκου. Για όσα γινόντουσαν στις φυλακές έφταιγε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δεν φταίω εγώ για όλα αυτά… Δεν εννοώ σχέση τρομοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μου εξηγήσει κάποιος πως εγώ που είχα πιο προχωρημένες απόψεις για φυλακισμένους να βρίσκομαι στο επίκεντρο για ευθύνες άλλων και να μου λένε ότι θα μου λιώσουν το κεφάλι.

Τι επιλογές έκανα εγώ; Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη ευθύνες που ήταν δικές του. Όλα τα έγγραφα από Πυρήνες της Φωτιάς έχουν τα ίδια που λενε και διάφοροι υπουργοί».

«Εγώ ξεκινώ από την ασφάλεια της ζωής μου. Δεν παίζω παιγνίδια πολιτικά, ΜΜΕ ή πρεσβειών. Είμαι μόνος μου μοναχικός καβαλάρης. Αυτά ότι θα γίνω υπουργός της ΝΔ, ότι θα βγαλω λεφτά και άλλα απέχουν από μια δημοκρατική χώρα» συνέχισε «προσπάθησα να κατεβάσω τους τόνους να δώ τον κ. Τσίπρα γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο. Δεν θέλω να είναι κανείς στο πλαί όταν το δώ.

Δεν θα του πω αν λειτουργεί καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποιος με στοχοποιεί. Το 2009 όταν μου έβαλαν βόμβα όταν με χτύπησαν ποιος με στοχποποιεί. Η επιτροπή σωφρονιστικού δικαίου και η επιτροπή βουλής απεδέχθη τις απόψεις μου ως προοδευτικές και ξαφνικά εμφανίζομαι ως ο φασίστας που μπαίνει στις φυλακές.

Καταδίκη ή διάψευση δεν έχω ακούσει από την κυβέρνηση. Χαίρομαι για όσα είπε ο πρωθυπουργός – αν αφορούν και εμένα – ότι οι αντιεξουσιαστές δεν μπορούν να ορίζουν τη ζωή ή το θάνατο. Όμως, δεν είμαι Ρομπέν των Δασών ή δον Κιχώτης. Αν κάποιος απειλήσει την ζωή μου. Όποιος πάει να παίξει έτσι θα χάσει. Πισω δεν κάνω. Δεν φοβάμαι. Θα με σκοτώσουν; Κάποιος θα το χρεωθεί. Ας το λύσει η δημοκρατία και η κυβέρνηση».

Κλήση Τσίπρα στην επιτροπή Θεσμών ζήτησε ο Βενιζέλος

Την κλήση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Πανούση ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι τουλάχιστον δέκα ζητήματα θεσμικής σημασίας που απορρέουν από την υπόθεση καταλήγουν στον πρωθυπουργό.

«Λετε ότι εμπιστεύεστε μόνο τον κ. Τσίπρα και πως θέλετε να συζητήσετε μαζί του χωρίς την παρουσία κανενός άλλου» είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον κ. Πανούση για να προσθέσει « Αυτά ενδιαφέρουν μόνο εσάς και τον κ. Τσίπρα.

Όλα τα προηγούμενα όμως καταλήγουν στον πρωθυπουργό. Δεν έχει εποπτεύσει τους υπουργούς του και την ΕΥΠ. Αυτός έδωσε άδεια για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Αντί να ερευνηθεί η υπόθεση επέλεξε να τρομοκρατηθεί ο καταγγέλλων. Πρέπει να κληθεί ο κ. Τσίπρας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας».

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανάφερε για τον ρόλο που είχε ο κ. Πανος Λάμπρου ότι «υπήρχε πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης  που συνομιλούσε με κρατούμενους τρομοκράτες για νομοθετικά ζητήματα που αφορούν την ουσία των κατηγορούμενων πράξεων. Για το dna κ.α» και πρόσθεσε «πήγατε στην εισαγγελέα του Αρείου Παγου και την εισαγγελέα Διαφθοράς.

Αμέσως μετά αρχίζει μια οργανωμένη επιχείρηση απαξίωσής σας και ταυτοχρόνως υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά που σας κατονομάζει και θέτει ζητήματα υπεξαίρεσης απορρήτων εγγράφων. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ουσία των καταγγελιών.

Η κυβέρνηση ενδιαφέρετε να μην έχετε εσείς έγκυρο αποδεικτικό υλικό. Αντί να σας εκμεταλλευτεί σας δείχνει ως κατηγορούμενο».

Επίσης, την κλήση των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη αλλά και του κ. Πάνου Λάμπρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε ο κ. Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ).

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο