Home > ΑΠΟΨΗ > Καραγκιόζ – βιομηχανία… Μέρος δεύτερον

Καραγκιόζ – βιομηχανία… Μέρος δεύτερον

Του Γιώργου Κράλογλου

Κάτω τα χέρια από την κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ θα πει σήμερα στην Τρόικα ο κομισάριοςΣκουρλέτης. Αλλά πίσω από την αριστερή κρατική «αψίδα του θριάμβου» πνίγουν την ΔΕΗ με 148 εκατ. φέσια της καταχρεωμένης ΛΑΡΚΟ,ενώ η Τζάκρη ετοιμάζει πεσκέσια που θα φτάσουν και στην ΔΕΗ από χρεοκοπημένες βιομηχανίες που προτίθεται να αναστήσει.

Οι άνθρωποι είναι ή από άλλο πλανήτη και αδυνατούν να προσαρμοστούν στην γήινη ατμόσφαιρα, άρα δεν οξυγονώνεται κανονικά ο εγκέφαλός τους, ή έχουν σκοπό να διαλύσουν τα πάντα και να πουλήσουν την Ελλάδα σε οικόπεδα. 

Γιατί ενώ έχουν μπροστά στα μάτια τους την κατάντια και την καταστροφή που συνοδεύει κάθε κρατική πρωτοβουλία στην βιομηχανία επιμένουν να ξαναβάλουν μπροστά χρεοκοπημένες βιομηχανίες. Πράγμα που σημαίνει ότι, μέχρι να τα καταφέρουν, θα βάλει ένα χεράκι… και η κρατική ΔΕΗ με ανοχή σε χρέη και σε τσάμπα ρεύμα… όπως έγινε με τις προβληματικές του ΟΑΕ την δεκαετία 1983-1993.

Πριν μία εβδομάδα, την 1η Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής (Δυτική Αττικής) επικαλούμενη την υπ αριθμ 71 /29-10-2015 έγγραφη εντολή της υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θεοδώρας Τζάκρη ενημέρωσε τα Επιμελητήρια και τις Οργανώσεις Βιομηχανίας της Αττικής τα εξής:

«Η υφυπουργός Ανάπτυξης μας ζήτησε να ενημερώσουμε το υπουργείο για τις βιομηχανικές δραστηριότητες που έχουν παύσει την λειτουργία τους π.χ. λόγω πτώχευσης, λόγω κατάσχεσης προκειμένου να αναληφθεί πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των μονάδων που διαθέτουν τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας. 
Στην υπηρεσία μας δεν υπάρχουν στοιχεία για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας και έχουν παύσει να λειτουργούν καθώς από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν προκύπτει υποχρέωση για τον φορέα της δραστηριότητας να ενημερώνει την υπηρεσία μας.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε με βάση τα στοιχεία που τηρείτε να μας γνωρίσετε τις βιομηχανικές δραστηριότητες που βρίσκονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και έχουν παύσει την λειτουργία τους κατά την τελευταία πενταετία.» 
 
Και μόνο το παραπάνω έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής (το έχει στην διάθεσή του το Capital.gr) είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς το μπάχαλο του ελληνικού κράτους αλλά και τον ερασιτεχνισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Από το έγγραφο μόνο επιβεβαιώνεται ότι στην Ελλάδα μπορεί να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις, η κάθε μια για τον δικό της λόγο, αλλά ο τελευταίος που θα το πληροφορηθεί είναι το κράτος!!!

Το υφυπουργείο Βιομηχανίας, το οποίο μπορεί να στερήθηκε τον τίτλο του κατά την μεταπολίτευση αλλά δεν έχασε τις υπηρεσίες του, δεν γνωρίζει ποιες βιομηχανίες λειτουργούν και ποιες έχουν κλείσει όχι πριν από την μεταπολίτευση αλλά ούτε την τελευταία πενταετία!!!

Έτσι το νεοσύστατο υφυπουργείο Βιομηχανίας αναγκάζεται να ρωτήσει την Περιφέρεια μπας και έχει πάρει χαμπάρι κάποιο κλείσιμο ή κάποια πτώχευση!!!

Αλλά η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, απαντά πως οι νόμοι δεν επιβάλλουν στις επιχειρήσεις να την ενημερώσουν για το κλείσιμο, για την πτώχευση ή για την κατάσχεση και έτσι δεν ξέρει τίποτε!!! 

Και αφού ο νόμος δεν το προβλέπει, η Περιφέρεια δεν ξέρει τι της γίνεται. Και τώρα που έχει ανάγκη να μάθει ποιες επιχειρήσεις έκλεισαν ακόμη και τα τελευταία πέντε χρόνια ψάχνει στοιχεία από τις βιομηχανικές Οργανώσεις και τα Επιμελητήρια των ιδιωτών!!!

Δηλαδή αν τα Επιμελητήρια και οι Οργανώσεις αδιαφορήσουν στην παράκληση της Περιφέρειας το επίσημο κράτος δεν έχει κανένα άλλο τρόπο να μάθει ακόμη και ποιες βιομηχανίες είναι κλειστές. Ακόμη και στην Αττική που λειτουργεί το 95% της Διοίκησης!!!

Και φταίει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά, ρωτάω τώρα εγώ για να προλάβω το βέβαιο ερώτημα της Κουμουνδούρου και των παιδιών της…

Καθόλου και σε τίποτε γιατί το ελληνικό κράτος έχει σοβιετική δομή μόνο ως προς την «κατάταξη» του κομματικού στρατού στις υπηρεσίες του. Στην λειτουργία του είναι μπάχαλο από της ιδρύσεώς του. Και διαλύθηκε εντελώς στην μεταπολίτευση. 

Ο κομματικός στρατός όμως και του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετεί (μαζί με τους άλλους κομματικούς «συμμάχους») χρόνια στις υπηρεσίες του κράτους όφειλε να ενημερώσει την υφυπουργό Τζάκρη ότι και να θέλει να αναστήσει τις 160 βιομηχανίες κουφάρια, που περιλαμβάνει το σχέδιό της, δεν γίνεται γιατί οι κρατικές υπηρεσίες και οι κρατικοί υπάλληλοι δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην χώρα.
 
Οπότε κυρία Τζάκρη, δεν είναι καλύτερα να ασχοληθείτε με τις ζωντανές και ασθενείς επιχειρήσεις αντί να αναστήσετε τις πεθαμένες που δεν ξέρετε και που τις έχετε θάψει; 

You may also like
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά
Ταραχή στο Μαξίμου για το επερχόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό!