Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > Κακός χαμός στη Βουλή για το διορισμό Μυλόπουλου…

Κακός χαμός στη Βουλή για το διορισμό Μυλόπουλου…

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την τοποθέτηση του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, ως προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Η αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την αμφιλεγόμενη θητεία του κ. Μυλόπουλου στο πανεπιστήμιο και για το αν τα τυπικά του προσόντα αρκούν για να ηγηθεί μιας από τις καλύτερες εταιρίες του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μυλόπουλος ερευνήθηκε από την Δικαιοσύνη για 27 υποθέσεις μεταξύ των οποίων το WC που κατασκεύασε στο γραφείο του, τα ταξίδια που πραγματοποιούσε στην Κωνσταντινούπολη και τα iphone που δώριζε σε γνωστές κυρίες της show biz. 

«Μας φέρνετε ανθρώπους που  είναι φίλοι σας… Τα βιογραφικά τους δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» είπε αρχικά ο κ. Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη που ανέλαβε την εισήγηση της πρότασης.

Για «επιτομή της λαμογιάς» μίλησε ο Ηλίας Κασιδιάρης (ΧΑ). «Δεν έχουμε να κάνουμε με σύζυγο ή συγγενή αλλά με τον πρύτανη που έφτιαχνε τουαλέτες με τα λεφτά του δημοσίου» ειπε ο βουλευτής και πρόσθεσε «Ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και όπως όλα τα λαμόγια σήμερα βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνει ότι έκανε και στο ΑΠΘ και θα κάνει ταξιδάκια στην Κωνσταντινούπολη. Θα πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη να εξετάζει τα χαμάμ. Είναι πρύτανης στην διαπλοκή και στη λαμογιά. Εδινε 2.000 ευρώ μπόνους στον εαυτό του και  I phone στις γκόμενες».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Μανιάτης αναρωτήθηκε «ο κ. Μυλόπουλος είναι καθηγητής υδατικών πόρων πως μπορεί να διοικήσει την μεγαλύτερη εταιρία της χώρας;».

Ο κ. Σπύρος Λυκούδης αναφέρθηκε σε παλαιότερη αρθρογραφία του προτεινόμενου που χρησιμοποίησε «υβριστικές» εκφράσεις για το Ποτάμι. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο κ. Μυλόπουλος επέλεξε να ειρωνευτεί τον ομιλούντα βουλευτή με αποτέλεσμα ο κ. Λυκούδης να αντιδράσει οργισμένα «Δεν ντρέπεστε;  Θα έρθει η γη ανάποδα» και να αφήσει υπαινιγμούς για διασπάθιση δημόσιου χρήματος την περίοδο που ο κ. Μυλόπουλος ήταν πρόεδρος του Μουσείου Τεχνολογίας με αποτέλεσμα – όπως υποστήριξε – να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση για να τον προστατεύσει.  Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τάσος Κουράκης μίλησε για «το εξαιρετικό ήθος» του πρώην πρύτανη.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Μάριου Γεωργιάδη που είπε ότι η κυβέρνηση έχει διορίσει και τον αδελφό του κ. Μυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την προβληματική τακτική των αναξιοκρατικών τοποθετήσεων σε κρατικές θέσεις παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι απαιτείται συνταγματική αλλαγή για την αξιολόγηση.

Από την πλευρά του ο κ. Μυλόπουλος αναφερόμενος στις βαρύτατες καταγγελίες για την περίοδο που ήταν πρύτανης του ΑΠΘ, μίλησε για «αήθεις επιθέσεις» που κατέπεσαν στα Δικαστήρια. «Η μόνη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο ήταν για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη αλλά αθωώθηκα στο ακροατήριο γιατί ως πρύτανης τότε ήμουν επιστημονικός υπεύθυνος της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής της Χάλκης. Δυο φορές τότε έπρεπε να ήμουν στο πατριαρχείο στην Θεσσαλονίκη» είπε για να ξεσπάσει νέος γύρος σύγκρουσης με τον Ηλ. Κασιδιάρη. «Και έτυχε τότε να συμπέσει με το γάμο της κουμπάρας σας. Πλήρωσε το πανεπιστήμιο τα ταξίδια σας; Μας παραμυθιάζετε. Δεν τρώμε κουτόχορτο» είπε ο βουλευτής για να συνεχίσει ο πρώην πρύτανης «ουδέποτε είπα ότι έβλεπα τον Πατριάρχη αλλά τον εκπρόσωπο» και να ανταπαντήσει ο Ηλ. Κασιδιάρης «το φάντασμα του Γεννάδιου έβλεπε».

You may also like
Το «ατύχημα» της Ντόρας που λέει…»ατύχημα» την κατάρριψη του ήρωα Ηλιάκη!
Η αμετανόητη ξαδέλφη των Μητσοτάκηδων λέει ότι…βελτιώθηκε η θέση των συνταξιούχων!
Τα «καρφιά» του Φαήλου για την απουσία της ΝΔ από την τελετή στου Μακρυγιάννη
Οι προδομένοι του Αλέξη!