Home > ΕΛΛΑΔΑ > Ύποπτα παιχνίδια – ΜΚΟ ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες [VIDEO]

Ύποπτα παιχνίδια – ΜΚΟ ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες [VIDEO]

Περίεργος και ύποπτος στα όρια της προβοκάτσιας και της πρόκλησης σε διασάλευση της δημόσιας τάξης, είναι ο τρόπος λειτουργίας ορισμένων «αλληλέγγυων» και ΜΚΟ, που χρησιμοποιούν και κατευθύνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά και όχι μόνο…

Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η ραγδαία αύξηση των αιτήσεων παροχής ασύλου των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς ξεπερνούν, κατά πληροφορίες, τις 2.000.

Η αυξημένη κινητικότητα για αιτήσεις στα νησιά Λέσβος-Χίος-Σάμος ξεκίνησε από την Παρασκευή 1η Απριλίου, ενώ το προηγούμενο διάστημα -και ειδικότερα πριν από τις 20 Μαρτίου 2016 και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας- το ενδιαφέρον ήταν μηδαμινό.

Από την στιγμή που η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τέθηκε σε ισχύ και ξεκίνησε η επαναπροώθηση των πρώτων ανθρώπων, οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες, έπειτα από τις σχετικές υποδείξεις αλληλέγγυων και ΜΚΟ, σπεύδουν να καταθέσουν μαζικά αίτηση ασύλου, προκειμένου να μείνουν στη χώρα μας, την οποία μέχρι τώρα έβλεπαν σαν σταθμό και όχι σαν τέρμα της διαδρομής τους προς την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ακόμα και αν δεν γίνει αποδεκτή από την αρμόδια υπηρεσία η αίτηση ασύλου, ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να ζητήσει την επανεξέτασή της, ενώ, εάν γίνει αποδεκτή, τότε ο δικαιούχος του ασύλου δεν έχει δικαίωμα να ταξιδέψει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, εκτός από την Ελλάδα.

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα, χιλιάδες πρόσφυγες δεν λένε να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς οι σχετικές προσπάθειες των Αρχών «μπλοκάρονται» από κάποιους… επιτήδειους.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας, το κύκλωμα των υποκινητών χρησιμοποιεί ακόμη και μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, παρακινώντας μετανάστες να δημιουργούν επεισόδια, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν τα σύνορα!…

Πιο συγκεκριμένα, άτομα που φέρονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) προτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να μην επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες τα πούλμαν να φεύγουν άδεια και η κατάσταση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να παραμένει τραγική.

Όπως φαίνεται και σε φυλλάδιο, γραμμένο στα αγγλικά, που μοίρασαν σήμερα μέλη ανύπαρκτης ΜΚΟ προς τους ανθρώπους αυτούς, ενώ οι κρατικές υπηρεσίες τους διαβεβαιώνουν για την ασφάλειά τους, εκείνοι τους «ξεσηκώνουν», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει κίνδυνος η αίτησή τους για άσυλο να οδηγήσει στη φυλάκιση και την απέλαση!

Χαρακτηριστική της αυθαιρεσίας μέλη ΜΚΟ είναι η δήλωση του οδηγού ενός εκ των τριών λεωφορείων που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πύλη Ε2. «Ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ, καθόμαστε οκτώ-εννιά ώρες και προσπαθούμε να φορτώσουμε. Προσπαθούν από το λιμάνι να οργανωθούν και υπάρχουν καποιοι από τις ΜΚΟ που τους κοροϊδεύουν. Έχουν κάποιες λίστες που καταγράφουν τα ονόματά τους και τους λένε «μη φύγετε από εδώ, μην πάτε στα hotspots»» τόνισε.

Δείτε το φυλλάδιο στα αγγλικά

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!