Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Οι θυσίες κάνουν τους ηγέτες!

Οι θυσίες κάνουν τους ηγέτες!

Η αποχώρηση ενός αρχηγού από την παράταξη που υπηρέτησε επί χρόνια είναι ασφαλώς πολύ συγκινητική στιγμή. Ειδικά όταν φεύγεις και αισθάνεσαι δικαιωμένος για τις ιστορικές αποφάσεις που πήρες, οι οποίες έσωσαν τη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να έκανε λάθη αλλά στις ιστορικές στιγμές, εκεί που κλήθηκε να πάρει αποφάσεις που θα γραφτούν στην ιστορία, το έκανε χωρίς να δειλιάσει. Και έσωσε την Ελλάδα.

Παρέλαβε μια χώρα διαλυμένη, παρέλαβε μια οικονομική «επαρχία» και παρέδωσε ένα κανονικό κράτος. Αυτό του χρεώνεται θετικά στην πορεία του στην πολιτική.

Για να δούμε αν στην ιστορική στιγμή που ζει ο τόπος ο Τσίπρας θα κάνει το ίδιο. Θα πάρει εκείνες τις αποφάσεις και θα κάνει εκείνες τις επιλογές για να παραδώσει μια κανονική Ελλάδα κι όχι μια απομονωμένη, περιθωριακή φτωχή χώρα των Νοτίων Βαλκανίων;

Ως εκ τούτου, η συναισθηματική φόρτιση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. δεν εκπορεύεται από το γεγονός ότι εγκατέλειψε την αρχηγία της ΝΔ. Αλλά γιατί βλέπει ότι οι προσπάθειες που έκανε επί δύο και πλέον χρόνια, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, χάνονται εξαιτίας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που μας οδηγεί στη δραχμή.

Ο Σαμαράς παρέδωσε χώρα η οποία άντεξε πέντε χρόνια θυσιών αλλά άρχισε να βλέπει φως στο τούνελ. Η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε στον Τσίπρα μια οικονομία που είχε αρχίσει να σταθεροποιείται. Και ο «χαρούμενος» όπως είναι πλέον το παρατσούκλι του, την έκανε… παιδική χαρά. Σκεφτείτε μόνο ότι μέσα σε 10 ημέρες χάθηκαν 1,2 δισ. ευρώ σε τζίρο από την αγορά και τη Δευτέρα ξεκινούν εκπτώσεις με κλειστές τράπεζες. Καταστράφηκαν καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τέτοιο βαθμό που ούτε και τα πέντε χρόνια μνημονίου δεν το είχαν κάνει.

Όμως, δεν έχει σημασία το παρελθόν, ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει τι έγινε και ποιοι υπηρέτησαν την πατρίδα και την τίμησαν. Απ’ όσα μπορούμε να καταλάβουμε ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Η αισιοδοξία και τα χαμόγελα ενώ καίγεται ο τόπος δείχνει ότι είναι… αλλού. Μπορεί στον κόσμο της δραχμής. Άλλωστε, οι σφοδρές επιθέσεις που δέχθηκε από τον Μεϊμαράκη και τον Θεοδωράκη δείχνουν ότι δεν υπάρχει συναίνεση, δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέτωπο με την κυβέρνηση γιατί απλά η κυβέρνηση δεν αποτελείται από ευρωπαϊκά κόμματα αλλά από τυχοδιώκτες. Αντιευρωπαϊστές, λαϊκιστές και υποστηρικτές του λόμπι της δραχμής.

Επομένως, ο Τσίπρας φαίνεται να έχει πάρει τον ολισθηρό δρόμο και θα καταστρέψει την Ελλάδα. Ελπίζουμε την τελευταία στιγμή να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Σαμαρά βάζοντας τη χώρα πάνω από το κόμμα.

antinews

You may also like
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά
Η μούντζα… τους μάρανε
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό