Home > MEDIA > Η Ντέπυ Γκολεμά για την «κατρακύλα» στο δελτίο ειδήσεων του MEGA

Η Ντέπυ Γκολεμά για την «κατρακύλα» στο δελτίο ειδήσεων του MEGA

Σε κείμενο της που δημοσιεύεται στο newpost.gr η δημοσιογράφος-τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, σημειώνει:  «Είναι τελικά πολύ εύκολο από νοικοκυραίος, να γίνεις μουσαφίρης σε ένα χώρο που επί δεκαετίες όριζες, καθόριζες και ξεχώριζες. Ο λόγος για την κατρακύλα του δελτίου ειδήσεων του MEGA, που βολοδέρνει παραδομένο σε ένα κυκεώνα πολιτικών εξελίξεων που επί ματαίω αρπάζει να σωθεί, χωρίς ωστόσο να έχει εντελώς αποφασίσει αν είναι και ποτέ και με τον χωροφύλακα και με τον πολίτη. 

Θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι για την πτώση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου δελτίου του MEGA. Για την μεγαλειώδη κυριαρχία του, ανάλογα με τα συμφέροντα της τριανδρίας των μετόχων του, αλλά και τις κωλοτούμπες, που οδηγούν στην ασταμάτητη κατρακύλα του. Τρίτο είναι πλέον το δελτίο και ποιος ξέρει ποια τύχη το περιμένει όταν μετακομίσει ο Αντ1 στη ζώνη των 7μμ στις αρχές του Μάρτη.

Τι οδήγησε όμως σε αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού που άρχισε να το εγκαταλείπει παρά τις αγωνιώδεις και συγκινητικές προσπάθειες των εκάστοτε κεντρικών παρουσιαστριών του; Είναι η εγκατάλειψη τόσων και τόσων έμπειρων ρεπόρτερ που έφυγαν; Είναι οι απανωτές αλλαγές διευθυντών που οι έσχατοι αντικαθιστούν αναντικατάστατα όπως φαίνεται στελέχη; Είναι η ανικανότητα διαφόρων να καθοδηγήσουν το λιγοστό πλήρωμα; Η πτώση του δελτίου του MEGA και η σταδιακή απαξίωση του δεν είναι τωρινή από τους τηλεθεατές.

Το MEGA σταδιακά απεμπόλησε την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών και το κύρος του, όταν σύρθηκε σε ένα ανελέητο εσωτερικό πόλεμο που έφτασε να αγγίζει πατέρα, γιο, και λοιπούς μνηστήρες. Η άρνηση των μετόχων μήνες τώρα να σταθεροποιήσουν το τιμόνι ρίχνοντας χρήματα στην άδεια μηχανή έκανε το καζάνι να βράζει. Και παρά τις πολιτικές εξαγγελίες οι τράπεζες φέρθηκαν και πάλι γενναιόδωρα μεταθέτοντας την εξόφληση των χρεών για τον επόμενο χρόνο. Ένα ακραίο σκάνδαλο στον καιρό των κόκκινων δανείων!

Οι ειδήσεις είναι ακριβό σπορ, αλλά η αξιοπιστία ακριβότερο. Όταν ο κορυφαίος σου σχολιαστής δηλώνει «ξέραμε αλλά μα έλεγαν να λέμε το χρέος είναι βιώσιμο» είναι βέβαιο ότι το μαχαίρι στριφογυρίζει στην πληγή. Όταν πετάς από το πλοίο το έμψυχο υλικό που χρόνια σε στήριξε και αφήνεις το τιμόνι στον δεύτερο βοηθό καμαρότου, που έχει για συμβουλάτορα του, έναν…. Μάγειρα, είναι βέβαιο ότι ο κόσμος που σε ακολουθεί, δεν είναι τόσο μαζόχας. Θα λακίσει. Οι ειδήσεις του MEGA, πάσχουν από ειδήσεις. Το αντικείμενο έπαψε να κυκλοφορεί στις κάμερες και η προσπάθεια ισορρόπησης στο τεντωμένο σχοινί κάνει τους τηλεθεατές να ψάχνουν για λιγότερη ζαλάδα. Τώρα το MEGA είναι καθαρά τρίτο, με 16%. Τίποτα δεν θα το εμποδίσει να πάει 4ο τους επόμενους μήνες. Δε φταίει απαραίτητα το χρώματα του χρήματος. Φταίει όμως σίγουρα το χρώματα της αλήθειας και της στοιχειώδους δεοντολογίας. Ξεκαθαρίστε το…».

You may also like
Ο ρόλος του ΔΟΛ στη νέα εποχή των media
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23-09-2017)
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε ραδιοφωνική συχνότητα στον στοιχηματζή Δ. Μάρη
Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία του Φώτη Μπόμπολα