Home > ΑΠΟΨΗ > Η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια

Η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια

Είναι εντυπωσιακό. Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από τη μεγάλη, πράγματι, νίκη του Τσίπρα στις εκλογές και ήδη έχουν αρχίσει να συζητάνε όλοι ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Άλλος λέει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα βγάλει τον χειμώνα. Άλλος τονίζει ότι μετά την αξιολόγηση, τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, ο Τσίπρας θα πετάξει τον Καμμένο σαν την τρίχα από το ζυμάρι, βρίσκοντας κάποια αστεία δικαιολογία. Μπορεί να καταλάβει τώρα ότι πρόκειται για ψεκασμένους, ομοφοβικούς και ακραίους εθνικιστές, του πήρε λίγο καιρό αλλά δεν πειράζει.

Η άλλη θεωρία λέει ότι το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη ετοιμάζεται να πάρει θέση στην εξουσία και στο μοίρασμα της πίτας, σε μια κυβέρνηση πιο «ορθή», πιο κεντροαριστερή. Το σχέδιο είναι να γίνει ο Αλέξης ο μεγάλος ηγέτης του χώρου και τα υπόλοιπα κόμματα «παρακολουθήματα» του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ανταλλαγμάτων βεβαίως…

Υπάρχει πάντα το σενάριο της διάλυσης της κυβέρνησης και της προσφυγής στις κάλπες αλλά αυτό είναι τουλάχιστον γελοίο. Τι να ζητήσει ο Τσίπρας; Νέα λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που δεν μπορεί να εφαρμόσει τώρα;

Και τέλος υπάρχει το σενάριο της δραπέτευσης του Τσίπρα από την εξουσία. Το παιδί δεν μπορεί και το ξέραμε από παλιά, τώρα το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι είναι ανίκανος, οπότε γιατί να συνεχίσει να χαλάει τη ζαχαρένια του; Θα βρει έναν τρόπο να την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και να αφήσει άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι γνωστό ότι οι καφενόβιοι της Αριστεράς, που έχουν συνηθίσει τάβλι, πρέφα, φραπεδιά και θεωρητική συζήτηση, να μην μπορούν να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία. Το έχουν στο DΝΑ τους άλλωστε.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με τις διαπραγματεύσεις να είναι και πάλι οριακές, με το Προσφυγικό να γίνεται όλο και πιο πιεστικό και με τις αποκαλύψεις για το αριστερό παρακράτος από τον Πανούση, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια.

Αν θα θελήσει ο Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά με άλλο σχήμα, άλλον κυβερνητικό εταίρο και διαφορετικό τρόπο άσκησης της εξουσίας, είναι κάτι που θα αποφασιστεί σύντομα. Για παράδειγμα, του δίνεται η ευκαιρία να βγάλει από πάνω του και τα υπόλοιπα ακροαριστερά βαρίδια τύπου Παρασκευόπουλου, Λάμπρου και των λοιπών παλαβών που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι λίγοι. Να κάνει στροφή δηλαδή προς το κέντρο, προς την Σοσιαλδημοκρατία και να γίνει πιο… mainstream που λένε και στο χωριό μας. Άλλωστε, είναι τόσο «κολλητός» πλέον με το σύστημα (Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ κ.λπ.) που δεν θα κάνει και τεράστια στροφή.

Τώρα, επειδή δεν αντέχει και τις πολλές πιέσεις, αν θα επιλέξει να βρει δρόμους προσωπικής διαφυγής, θα το ξέρουμε τους επόμενους μήνες. Ο Τσίπρας δεν άντεξε ούτε 17 ώρες διαπραγμάτευσης που οδήγησε σε πολύ σκληρότερο μνημόνιο, θα αντέξει τώρα νέο γύρο πιέσεων και εκβιασμών;

Δεν αποκλείεται, επομένως, και είναι το πιθανότερο σενάριο, να δούμε καμιά ανοιξιάτικη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με συμφωνία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακυβέρνησης και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αναζητούνται βεβαίως σοβαροί άνθρωποι που θα κληθούν να πάρουν την «καυτή πατάτα» και να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα.

Προς το παρόν ο Αλέξης βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο «επικοινωνιακή μπαρούφα». Δηλαδή θα κάνει δύο – τρεις κινήσεις στο θέμα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, θα καλέσει στον εισαγγελέα κανένα τελειωμένο εκδότη, θα ρίξει θύματα στην αρένα και θα κερδίσει χρόνο. Παράλληλα, θα βάλει σε εφαρμογή το… παράλληλο πρόγραμμα ή όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του το… παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζουν οι Συριζαίοι. Μπαρούφες δηλαδή μπας και κοροϊδέψει τους χαχόλους και τους Ευρωπαίους, μόνο που δεν περνάνε αυτά τόσο εύκολα.

Και η χώρα; Ποιος νοιάζεται για την πατρίδα; Θα σέρνεται για καιρό ακόμη, η οικονομία θα βουλιάζει, επενδύσεις δεν θα έρχονται, τα εισοδήματα θα μειώνονται, τα κορόιδα θα πληρώνουν. Και ταυτόχρονα άλλο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θα περάσουν από την Ελλάδα τους επόμενους μήνες, πολλοί θα εγκλωβιστούν εδώ, μυστικές συμφωνίες για κοινές περιπολίες θα γίνονται, οι Τούρκοι έχουν βάλει για τα καλά το πόδι τους στο Αιγαίο αλλά τι πειράζει; Η ζωή συνεχίζεται, ο Τσίπρας κυβερνά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η αριστερή ιδεολογία ή μάλλον ιδεοληψία ζει και βασιλεύει και η ΝΔ… κοιμάται.

Στην υγειά σας Έλληνες…

antinews

You may also like
Πανικόβλητος υβριστής ο πρωθυπουργός-Χαρακτηρίζει «όχλο» τους διαδηλωτές για το Σκοπιανό
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά