Home > ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > Η Ελλάδα στον «αέρα»-Ετοιμάζουν «ψευτοσυμφωνία» για να καθησυχάσουν τους ιθαγενείς!

Η Ελλάδα στον «αέρα»-Ετοιμάζουν «ψευτοσυμφωνία» για να καθησυχάσουν τους ιθαγενείς!

Σε απίστευτα «κόλπα» που θέτουν ευθέως σε κίνδυνο την πορεία της χώρας, φαίνεται ότι καταφεύγουν οι συγκυβερνώντες στο Μαξίμου και ετοιμάζονται-για ακόμη μία φορά-να βαφτίσουν το κρέας…ψάρι! Καμιά ολοκληρωμένη συμφωνία δεν υπάρχει επί του παρόντος και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον.

Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι το οικονομικό επιτελείο, δηλαδή οι κύριοι Τσακαλώτος και Σταθάκης, επιδιώκουν κάτι ενδιάμεσο και συγκεκριμένα μιά «ψευτοσυμφωνία» με αναφορά στα μέτρα που παρουσιάζεται σύγκλιση με τους δανειστές…

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ολοκληρωμένο πακέτο συμφωνίας, το οποίο αναμενόταν με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες τον Φεβρουάριο, μετατέθηκε στη συνέχεια για το Μάρτιο, από τις αρχές Μαρτίου πήγε για το τέλος του μηνός και συγκεκριμένα έως το Πάσχα των Καθολικών, αλλά… Οι Καθολικοί έκαναν Πάσχα, οι εκπρόσωποι των δανειστών έφθασαν, αλλά είναι αμφίβολο ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένο «πακέτο» μέχρι την αναχώρησή τους στις 12 ή 13 Απριλίου. 

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες το Μαξίμου επιδιώκει να υπάρξει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ένα κείμενο που θα είναι κάτι σαν…συμφωνία, αλλά δεν θα είναι.

Οι τεχνοκράτες το ονομάζουν «ντράφτ», το οποίο όσο θα περνά ο καιρός θα γράφεται, θα σβήνεται και θα ξαναγράφεται, με αφαιρέσεις και προσθήκες σε όλα τα μέτωπα που θα παραμένουν ανοικτά.

Καλλιέργησαν προσδοκίες…

Η ανησυχία της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι με non paper, αλλά και με δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού, είχε καλλιεργηθεί το κλίμα ή μάλλον η βεβαιότητα ότι θα είχαμε να κάνουμε με ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμφωνίας, δηλαδή ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση της συζήτησης για το χρέος.

Τελικά, όπως φαίνεται, μια ολοκληρωμένη συμφωνία δεν πρόκειται επί του παρόντος να υπάρξει και αυτό μαρτυρείται από την χθεσινή πολύωρη σύσκεψη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των κυρίων Τσακαλώτου, Σταθάκη, Χουλιαράκη, καθώς και όλων των υπολοίπων μελών της διαπραγματευτικής ομάδας.

Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, σημείωναν με νόημα ότι για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη φόρτιση στην ελληνική πλευρά, την ώρα που το κουαρτέτο εμφανίζεται χαλαρό για ψώνια, περιπάτους και…γυμναστική στον ειδικό χώρο του ξενοδοχείου Χίλτον.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές ανέφεραν ότι είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει ολοκληρωμένο πακέτο συμφωνίας για τα φορολογικά μέτρα μεταξύ ΔΝΤ, Κυβέρνησης και Ευρωπαίων δανειστών, και ότι κατά πάσα πιθανότητα οι εξελίξεις μετατίθενται στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του IMF και της Παγκόσμιας Τράπεζας σε δέκα ημέρες στην Ουάσιγκτον.

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά