Home > ΑΠΟΨΗ > Η χώρα καταρρέει

Η χώρα καταρρέει

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά αυτό που ζούμε είναι μια χώρα υπό κατάρρευση. Σε όλα τα επίπεδα.

Στην οικονομία, που είναι η βάση της σταθερότητας, ο Σόιμπλε προχωράει σε αιφνιδιασμό και μετατρέπει το Eurogroup σε ένα «άδειο πουκάμισο». Οι δανειστές κάνουν «δυναμικό comeback» εξαιτίας της προφανούς ανικανότητας της κυβέρνησης αφενός να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις αφετέρου να πείσει για την φερεγγυότητά της. Βιώνουμε και πάλι το sequel ενός τραγικού σεναρίου. Μόνο που τώρα έχει λάβει δραματικά χαρακτηριστικά, με τα capital controls να αποτελούν τη νέα καθημερινότητα και με την πιεστική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να κρέμεται από μία κλωστή επιφέροντας νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων, με την απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα πλειστηριασμοί, 100 δόσεις, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αποτελούν ακόμη ανοιχτά θέματα προς επίλυση, με μείζον ασφαλώς τα κόκκινα δάνεια.

Στα εθνικά θέματα κυριαρχεί η απόλυτη οπισθοχώρηση με τα σενάρια περί κοινών περιπολιών Ελλάδος Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος να προλειαίνουν το έδαφος για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ο σύντροφος Φίλης επαναφέρει το ζήτημα της μη-γενοκτονίας των Ποντίων δημιουργώντας νέου είδους πλατείες αγανακτισμένων Ποντίων, βουλευτές λιντσάρονται για πλάκα και μέσα σε αυτό το κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επισκεφτεί τον Νταβούτογλου, που μετά και την πρόσφατη θριαμβευτική επικράτησή του η εικόνα θα θυμίζει Αλή-Πασά με γιουσουφάκι.

Και μέσα σε αυτό το καζάνι που είναι έτοιμο να εκραγεί έρχεται και το ιδιότυπο «watergate τρομοκρατίας» να αποσταθεροποιήσει πλήρως τη χώρα. Η υπόθεση δεν είναι σίγουρα απλή και ο Πανούσης για το μόνο που φημίζεται είναι η σοβαρότητά του.

Έχουμε δει πολλά, αλλά «κοινοβουλευτική τρομοκρατία» δεν έχουμε δει ακόμη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον με αποδεικτικά στοιχεία όπως αυτά που ισχυρίζεται πως έχει ο κ. Πανούσης.

Το γεγονός ότι εμπλέκονται βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τριγμούς που δύσκολα μπορούν να σταματήσουν. Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντι-εξουσιαστικό χώρο είναι γνωστές από το παρελθόν.

Όμως, το πολιτικό σύστημα δε μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και πλέον αναλαμβάνει η δικαιοσύνη, όπως είπε ο πρώην Υπουργός.

Η χώρα τρέμει και μοιάζει διάτρητη από παντού.

Το ερώτημα «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, λίγο μετά από τη δολοφονία του Λαμπράκη, είναι και πάλι επίκαιρο.

Και μέσα σε αυτό το πολιτικό σύστημα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία είναι παντελώς απούσα από όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, από το κοινοβούλιο μέχρι τους χώρους δουλειάς, τα Πανεπιστήμια και την κοινωνία και έχει εμπλακεί σε μία ανέξοδη δίνη εσωστρέφεια χωρίς πραγματικό διακύβευμα.

Το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ υποφέρει από ονειρώξεις επαναδημιουργίας της κεντροαριστεράς, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος πια δεν τους υπολογίζει.

Όσο για το Ποτάμι, η αναζήτηση για το δικό του πολιτικό και κοινωνικό χώρο παραπαίει ανάμεσα στη σκληρή αντιπολίτευση και την αδύναμη πρόταση υποτυπωδών εναλλακτικών προτάσεων στο μνημόνιο—ως άλλος Πόντιος Πιλάτος.

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σύγχρονη κόλαση.

Αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτό η σημερινή κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζεται από απίστευτη αμάθεια, επικίνδυνη επιπολαιότητα και πρωτοφανή ανικανότητα.

antinews

You may also like
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά
Η μούντζα… τους μάρανε
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό