Home > ΕΛΛΑΔΑ > Φίλος του Φύσσα για τη Χρυσή Αυγή: «Ηταν οργάνωση τρελών – Ενιωσα ότι ήθελαν να μας σκοτώσουν»

Φίλος του Φύσσα για τη Χρυσή Αυγή: «Ηταν οργάνωση τρελών – Ενιωσα ότι ήθελαν να μας σκοτώσουν»

Τα όσα έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 όταν ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, περιέγραψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο φίλος του αδικοχαμένου μουσικού Παύλος Σεϊρλής, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει από την πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη στη θέση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης Φύσσα, η οποία επρόκειτο σήμερα να ξεκινήσει την κατάθεσή της, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η κυρία Φύσσα προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρικό πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση λοχείας και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Στην κατάθεσή του ο κύριος Σεϊρλής χαρακτήρισε την επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα προσχεδιασμένη και ανέφερε πως η εντολή είχε δοθεί από τον κατηγορούμενο βουλευτή Ι. Λαγό.

Παράλληλα, κατάθεσε πως μέσα στην καφετέρια «Κοράλι», όπου βρίσκονταν ο ίδιος, ο Παύλος Φύσσας και η παρέα τους, για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αναγνώρισε τους κατηγορούμενους Άγγο και Τσαλικη.

«Έξω από την καφετέρια αναγνώρισα τον Μιχάλαρο, μου έκανε μάλιστα εντύπωση και το τατουάζ του», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, έχω αναγνωρίσει τις κατηγορούμενες Μπαξεβανάκη και Σκαρπέλη, κάθονταν πίσω. Την ώρα της επίθεσης αναγνώρισα τον Αναδιώτη. Είναι άτομα που δεν μπορούν να σου φύγουν από το μυαλό».

Εισαγγελέας:Θεωρείται πως ήταν προσχεδιασμένο;

Απάντηση: Θεωρώ πως ναι

Εισαγγελέας: Η εντολή ποια ήταν δηλαδή;

Απάντηση: Να δεχτούμε επίθεση όλοι.

Εισαγγελέας: Και να δολοφονήσουν;

Απάντηση: Όταν πας να επιτεθείς με οπλισμό, δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά…

Μιλώντας για  τη συνάντησή του εκείνο το βράδυ με τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του στην καφετέρια «Κοράλι», ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο: «Με τον Παύλο γνωριζόμασταν έξι χρόνια. Υπήρχε συχνή επαφή. Το βράδυ εκείνο στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου έλαβα κλήση να βρεθούμε. Εγώ και η παρέα μου ήμασταν σε κοντινή καφετέρια 200 με 300 μέτρα από το «Κοράλι». Επικοινώνησα  με τον Παύλο και είπαμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί τη βραδιά μας. Πήγαμε στο «Κοράλι» συνολικά, μετακινηθήκαμε οκτώ άτομα. Φτάνοντας προς την καφετέρια είδαμε κάποιο κύριο με ένα τατουάζ στον ώμο. Έβγαινε από το «Κοράλι». Μπήκαμε στην καφετέρια και καθίσαμε να δούμε τον αγώνα. Σε κοντινή απόσταση από εμάς σε ένα τραπέζι κάθονταν μια παρέα τριών ατόμων. Διέκρινα μια έντονη κινητικότητα κυρίως με τα κινητά. Πολλά μηνύματα κατά κύριο λόγο. Υπήρχαν βλέμματα προς τη παρέα μας αλλά τίποτα άλλο».

Πρόεδρος: Ποια ήταν αυτά τα άτομα;

Απάντηση:Μου έδειξαν φωτογραφίες και αναγνώρισα κάποια άτομα. Από τους τρεις ο ένας ήταν ο Μιχάλαρος, αυτός που ήταν έξω. Αναγνώρισα το Άγγο και τον Τσαλίκη, μέσα στο «Κοραλι».

«Ο Παύλος μίλησε με το δολοφόνο του»

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας, περιέγραψε όλα όσα έγιναν όταν ο ίδιος και η παρέα του αποχώρησαν από τη καφετέρια με τη λήξη του αγώνα. Όπως είπε, ενώ η παρέα του κατευθύνονταν προς την οδό Παύλου Μελά, είδε αυτοκίνητα και διέκρινε τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα κρατούσε ρόπαλο. «Ηταν μαυροφορεμένοι, κάποιοι από αυτούς φορούσαν παντελόνια παραλλαγής. Τότε εμφανίζεται κάποιος από την πλευρά τους, ο οποίος μας δήλωσε ότι είναι αστυνομικός. Μας είπε ότι καλό θα ήταν να απομακρυνθούμε από το σημείο για να μη γίνει φασαρία. Έδειχνε οικειότητα, πήγε και ξαναπήγε στην άλλη πλευρά και ξαναήρθε και σε εμάς» είπε ο μάρτυρας.

Ο κ. Σεϊρλής μίλησε και εκείνος στο δικαστήριο για το διάλογο που είχε ο Παύλος Φύσσας με τον Γιώργο Ρουπακιά όταν ο τελευταίος αναζητούσε την οδό Κεφαλληνίας. Είπε ο μάρτυρας: «Εμείς αποφασίσαμε να φύγουμε για να ηρεμήσει η κατάσταση και να μπορέσουμε να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας. Φτάνοντας στην Τσαλδάρη εμφανίζεται μια ομάδα ΔΙΑΣ. Παράλληλα, με αυτό εμφανίζεται ένα ασημί αυτοκίνητο στο οποίο υπάρχουν τέσσερα άτομα και από πίσω μηχανάκια. Ο οδηγός μας ρωτάει που είναι η οδός Κεφαλληνίας και ο Παύλος του λέει: «Εδώ είναι, αδελφέ».

«Ελάτε κότες να σας σφάξουμε»

Ο μάρτυρας ανέφερε πως στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ όπως είπε μέσα στο αυτοκίνητο στην πίσω θέση βρίσκονταν οι κατηγορούμενες Σκαρπέλη και Μπαξεβανάκη.

«Κάποια στιγμή ακούσαμε φωνές. Μας έβριζαν και μας έλεγαν “ελάτε εδώ ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε”. Ακούγονταν από την Κεφαλληνίας, εκεί είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 40 άτομα. Το μόνο που καταφέραμε να δούμε ήταν κάποια άτομα που ήταν μαυροφορεμένα. Άρχισαν να μας κυνηγάνε. Ο φόβος μας εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ μεγάλος» είπε ο φίλος του Παύλου Φύσσα και κατέθεσε στο δικαστήριο πως έχει αναγνωρίσει και τον κατηγορούμενο Αναδιώτη, που όπως είπε ήταν από τα πρώτα άτομα που τους επιτέθηκαν.

«Πάνω στην επίθεση ξεκινήσαμε να τρέχουμε όλοι. Κατάφεραν να απομονώσουν τον Παύλο και μετά εμένα. Εγώ κατάφερα να ξεφύγω, κατευθύνθηκα σε ένα στενό. Θυμάμαι ένα όχημα να μπαίνει ανάποδα στο δρόμο. Τρέχοντας πλέον προς τα μέσα, καταφέραμε να κρυφτούμε σε μια πυλωτή. Ο Παύλος σε κάποια στιγμή είχε μείνει μόνος του. Είδα το αυτοκίνητο να μπαίνει ανάποδα στο δρόμο, είναι στο ύψος που γίνεται η επίθεση. Ήμασταν κρυμμένοι στην πυλωτή μέχρι να σταματήσουν οι απειλές. Τότε εμφανίστηκε η ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό. Εμφανιστήκαμε και εμείς, μας πήρανε και μας πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου», συνέχισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί σας πήγανε στο Τμήμα;

Απάντηση: Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Βγήκαμε από την πυλωτή πήγαμε στο σημείο που βρίσκονταν οι αστυνομικοί. Τους είπαμε ότι μας κυνηγήσανε. Εκείνοι θεώρησαν σωστό να μας βάλουν χειροπέδες και να μας μεταφέρουν στο Τμήμα.

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε; Το τι συνέβη με τον Παύλο πώς το μάθατε;

Απάντηση: Όταν τους ζητήσαμε- χωρίς να ξέρουμε ακόμη τότε τι συνέβη – τους ζητήσαμε να μη μας βάλουν με άτομα της άλλης ομάδας. Μας έβαλαν όμως με έναν κύριο μαζί. Αυτός ήταν ο Ρουπακιάς. Ήταν με ένα κινητό στο χέρι. Μας είπε ότι ήταν περαστικός και ότι δεν γνωρίζει το λόγο που ήταν εκεί. Όταν δέχθηκα μια κλήση που μας ανακοίνωσαν το θάνατο του Παύλου, ο Ρουπακιάς σηκώθηκε χτύπησε την πόρτα και ζήτησε να τον πάρουν από την αίθουσα.

«Είναι οργάνωση τρελών»

Στην κατάθεσή του ο κ. Σεϊρλής ανέφερε ακόμη πως κανείς από την παρέα τους δεν είχε ποτέ έρθει σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή, τα μέλη της οποίας χαρακτήρισε απογόνους των ναζί. «Δεν το λέω εγώ, το έχουν πει μόνοι τους στον Τύπο. Το συμπέρασμά μου είναι πως πρόκειται για οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους με αντίθετες απόψεις από αυτούς. Αν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα ούτε εθνικότητα ούτε θρησκεία, ούτε τίποτα. Είναι όπως ο στρατός. Από κάποιους παίρνουν εντολές. Ποτέ δεν κινούνται ατομικά. Πάντα οι επιθέσεις τους είναι οργανωμένες, παίρνουν εντολές και είναι οπλισμένοι».

«Ένιωσα ότι ήθελαν να μας σκοτώσουν όλους»

Ο φίλος του 34χρονου μουσικού ανέφερε πως τα τάγματα εφόδου είναι μια ομάδα που επιτίθεται μετά από εντολές. «Φαίνεται και από τα στοιχεία ότι όλα ήταν αλυσίδα. Αν δεν πάρουν εντολή δεν κινούνται. Πήραν εντολή από το Λαγό, ενημερώθηκαν μέσω μηνυμάτων να πάνε στην τοπική σε 15 λεπτά. Γνωρίζω ότι το μήνυμα το έστειλε ο Πατέλης. Τους καλούσε να πάνε άμεσα στα γραφεία. Από αυτό που έχω ζήσει καταλαβαίνω πως οπλιστήκανε και πως ήρθανε εκεί στο χώρο» είπε ο μάρτυρας και τόνισε πως με την επίθεση αυτή «ήθελαν να φιμώσουν τις φωνές μας».

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!