Home > ΕΛΛΑΔΑ > Ένταση και διακοπή της συνεδρίασης του ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ένταση και διακοπή της συνεδρίασης του ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Διακόπηκε χωρίς να γίνει γνωστό πότε θα συνεδριάσει εκ νέου, η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες…

Λίγο μετά την έναρξη της διάσκεψης υπήρξαν εντάσεις και εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, με αποτέλεσμα τελικώς η διάσκεψη να ολοκληρωθεί πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

Αφορμή φαίνεται ότι στάθηκε η αναφορά του προέδρου Νίκου Σακελλαρίου κατά τη διάρκεια της εισήγησής του για την κρισιμότητα της υπόθεσης γεγονός που από κάποιους δικαστές θεωρήθηκε «υπερβολή», ενώ διατύπωσαν την άποψη πως είναι αυτονόητη η κρισιμότητα του θέματος όπως και πολλές άλλες που φτάνουν μέχρι την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Διαφωνίες όμως υπήρξαν και σε τυπικά θέματα που τέθηκαν σχετικά με τις προσφυγές ακύρωσης των παλαιών τηλεοπτικών ιδιοκτητών με αποτέλεσμα η διάσκεψη να διακοπή χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα επαναληφθεί.

Η ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας 
Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Υπενθυμίζεται πως οι απαντήσεις του ΣτΕ δεν ενδιαφέρουν μόνο τους υπερθεματιστές ή τους παλαιούς και κραταιούς καναλάρχες, αλλά ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους, και φυσικά την κυβέρνηση, η οποία θα πληγεί ανεπανόρθωτα στην περίπτωση μιας κρίσης περί αντισυνταγματικότητας του επίμαχου νόμου.

Προ δύο ημερών, πάντως, ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα σε βάρος της απόφασης του Λευτέρη Κρέτσου για την ανακήρυξη των υποψηφίων που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ ένα ακόμη πακέτο προσφυγών αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

Ν.Δ: «H υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το θέμα, δήλωσε:

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη.

Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη.

Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Το Ποτάμι: Ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα

Την βαθύτατη ανησυχία του για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα εκφράζει το Ποτάμι με ανακοίνωσή του και κάνει λόγογ για προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, τονίζει:

«Η εικόνα που εκπέμπεται από τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας. Όταν διακόπτεται η συνεδρίαση ενός ανώτατου δικαστηρίου της χώρας εν μέσω αντεγκλήσεων και καταγγελιών για προσπάθεια υπαγόρευσης αποφάσεων, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα.

Πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών θα ορθώσει το ανάστημά της σε κάθε προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της και θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας.»

 

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!