Home > MEDIA > Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: “Διχαστική η τακτική της ΠΟΣΠΕΡΤ”

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: “Διχαστική η τακτική της ΠΟΣΠΕΡΤ”

Η συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ εκφράζει την έκπληξη της για την άρνηση της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που έχει ορίσει να εφαρμόσει τις προβλέψεις του νόμου 4324/2015 για τον τρόπο συγκρότησης του ΔΣ της ΕΡΤ. Ο νόμος με τον οποίο αναβίωσε και λειτουργεί η ΕΡΤ ορίζει ρητώς ότι το ΔΣ της ΕΡΤ απαρτίζεται και από δυο μέλη που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, εκ των οποίων το ένα έχει δημοσιογραφική ιδιότητα“.
Η Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ καταδικάζει ως διχαστικές αυτές τις πρακτικές και δηλώνει ότι εάν η Διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ επιμείνει σε αυτές δεν θα νομιμοποιήσει μια διαδικασία αυθαίρετη και ένα αποτέλεσμα παρωδία το όποιο θα καταπέσει στα δικαστήρια και κυρίως στη συλλογική συνείδηση των εργαζομένωνΟι δημοσιογράφοι όπως και η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων της ΕΡΤ θέλουν δημοκρατική αντιπροσωπευτική και πάνω απ όλα ενωτική εκπροσώπηση.
Ζητεί επίσης από τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις ανά την Ελλάδα και την Ομοσπονδία να συνεχίσουν τις προσπάθειες, συνδικαλιστικές και νομικές,  για
·         Συμμετοχή δημοσιογράφων στην κεντρική και στην ευρύτερη εφορευτική επιτροπή
·         Ενιαίο ψηφοδέλτιο με δυο κατηγορίες υποψηφίων: μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ και μέλη της ΠΟΕΣΥ και ένα σταυρό σε κάθε κατηγορία
 
Γι’ αυτό το σκοπό απαιτεί παράταση της προθεσμίας υποβολής  υποψηφιοτήτων. Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα νομιμοποιήσουν τη διαδικασία.
Καλεί όλους τους εργαζομένους που επιθυμούν την αναβίωση της ΕΡΤ σε υγιείς  βάσεις μακριά από τις παθογένειες που τόσο μας έχουν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν να μην νομιμοποιήσουν πρακτικές που παραμένουν προσηλωμένες σε λογικές συνδιοίκησης.
Η Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ δηλώνει σταθερά προσηλωμένη
•   στο αίτημα για έναρξη, το ταχύτερο, συλλογικών διαπραγματεύσεων για ΣΣΕ
•   Στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων που υπέγραψαν σύμβαση αορίστου χρόνου το 2006
•   Στον απεγκλωβισμό της ΕΡΤ από το καθεστώς ΔΕΚΟ
Ξεκαθαρίζει επίσης ότι η πρόσφατη νομοθέτηση εκ νέου της παράλληλης απασχόλησης δεν αποτέλεσε συλλογικό αίτημα των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ αλλά προσπάθεια της Κυβέρνησης να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η αρχική της πρόθεση να επιτρέψει, υπό προϋποθέσεις, την παράλληλη απασχόληση στο ΑΠΕ ΜΠΕ και τη ΓΓ Τύπου.
Υπενθυμίζουμε ότι αρκετοί συνάδελφοι μας αναγκάστηκαν να επιλέξουν που θα εργαστούν όταν αναβίωσε η εργασιακή τους σχέση με την ΕΡΤ με μεγάλες οικονομικές και εργασιακές απώλειες.
Οι περισσότεροι από εμάς στηρίξαμε την μονοθέσια ως αναγκαία συνθήκη στο περιβάλλον ανεξέλεγκτης ανεργίας που έχει διαμορφωθεί στον κλάδοΗ άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος δεν μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς δημοσιοϋπαλληλικού χαρακτήρα, το πεδίο όμως του αγώνα δεν είναι άλλο από τον απεγκλωβισμό των δημόσιων ΜΜΕ από το καθεστώς ΔΕΚΟ.
You may also like
Ο ρόλος του ΔΟΛ στη νέα εποχή των media
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23-09-2017)
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε ραδιοφωνική συχνότητα στον στοιχηματζή Δ. Μάρη
Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία του Φώτη Μπόμπολα