Home > MEDIA > Διαμαρτυρία έξω από την Alpha Bank από τους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega

Διαμαρτυρία έξω από την Alpha Bank από τους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ALPHA BANK στην οδό Σταδίου, πραγματοποίησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega, οι οποίοι ζητούν να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Πρόκειται για νέα κινητοποίηση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο, διανύοντας τον έβδομο μήνα χωρίς μισθό. Η ALPHA BANK είναι μια από τις τρεις συστημικές τράπεζες από τις οποίες ο τηλεοπτικός σταθμός έχει λάβει ομολογιακό δάνειο. Παρ’ ότι προ ημερών υπήρξε η δέσμευση ότι θα αποδεσμευθεί ένα χρηματικό ποσό για την εξόφληση τουλάχιστον δυο μισθών στους εργαζόμενους, ακόμη δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με στελέχη της ALPHA BANK, στα οποία επανέλαβαν το αίτημα τους για άμεση αποδέσμευση των χρημάτων που προορίζονται για τη μισθοδοσία τους.

Όπως δήλωσε στο iefimerida o κ. Θύμιος Γεωργόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εργαζομένων του Mega. “Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες παρά την υπόσχεση που έδωσαν ότι με την σύμφωνη γνώμη και των τεσσάρων τραπεζών της κοινοπραξίας θα εκταμιεύσουν ένα ποσό για την εξόφληση μέρους των δεδουλευμένων και παρά το γεγονός ότι εδω και 15 μέρες όλες οι τράπεζες έχουν συνηγορήσει, συνεχίζουν επικαλούμενοι «νομικούς λόγους» να μη πληρώνουν αυτούς που παράγουν και ελαχιστοποιούν την επισφάλεια των τραπεζών που επικαλούνται τυχόν απιστία από οικονομικό εισαγγελέα”.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραπεζικά στελέχη γνωστοποίησαν στους εργαζόμενους πως η εμπλοκή στην αποδέσμευση των χρημάτων οφείλεται στο γεγονός ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν έχει αποστείλει μέχρι σήμερα τις εγγυήσεις που έχουν ζητηθεί από τις τράπεζες.

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων έχει κηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας από την Ε.Σ.Η.Ε.Α, την Ε.Π.Η.Ε.Α. και την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην ιστοσελίδα megatv.com.

Νέες κινητοποιήσεις στο Mega
Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega σε γενική τους συνέλευση αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού, στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α., στην οποία θα παρουσιαστεί δημόσια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Η συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων αποφασίστηκε να μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από το Mega.

Για την Τρίτη προκηρύχθηκε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, η οποία θα μπλοκάρει για εκείνη την ημέρα τη μετάδοση διαφημίσεων από τον τηλεοπτικό σταθμό. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μεταδοθούν σχετικά τηλεοπτικά σποτ και άλλες δράσεις, ακολουθώντας «όλες τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι από το περασμένο καλοκαίρι που ξεκίνησε το πρόβλημα μισθοδοσίας στο Mega, ο τηλεοπτικός σταθμός συνεχίζει μέχρι σήμερα να εισπράττει μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις, δεδομένου ότι ακόμη και με τις επαναλήψεις των τηλεοπτικών σειρών εξακολουθεί να καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ωστόσο, οι τράπεζες έχουν δεσμεύσει τα χρήματα αυτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες.

πηγή: iefimerida.gr

You may also like
Ο ρόλος του ΔΟΛ στη νέα εποχή των media
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23-09-2017)
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε ραδιοφωνική συχνότητα στον στοιχηματζή Δ. Μάρη
Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία του Φώτη Μπόμπολα