Μπορεί ο ίδιος να πανηγυρίζει ότι έγινε το δικό του και είναι «ικανοποιημένος», αλλά όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος ο Ανδρέας Λοβέρδος έφαγε γερό χαστούκι από την προσπάθειά του να φανεί «φιλολαϊκός» στο θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλληλων στα Πανεπιστήμια. Από την κόντρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νικητής και με τη βούλα Σαμαρά-Βενιζέλου, βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι γνωστό πώς ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επέμενε στον αριθμό των 883, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε μέχρι τους 600.  Τελικά Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στους 600 υιοθετώντας την πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τώρα άν πιστεύει ο Λοβέρδος αυτά τα περί αξιολόγησης και στα παράθυρα για να αυξηθεί ο αριθμός των διοικητικών, ας τα πιστεύει. Απλά να του θυμίσουμε ότι δεν βρίσκεται ούτε στα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ούτε στα έδρανα των πανεπιστημίων ή των κομματικών συγκεντρώσεων για διαλέξεις. Αν είχε ακούσει τί δήλωσε το πρωί της Κυριακής στη δημόσια Τηλεόραση η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Παπαχριστοπούλου (του ίδιου πολιτικού χώρου) θα τα είχε…μαζέψει.