Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός ή θα γίνει πρωταγωνιστής ή θα δοκιμάσει ήττες

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός ή θα γίνει πρωταγωνιστής ή θα δοκιμάσει ήττες

Ευχόμενος καλή δύναμη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τόσο γιατί θα έλθουν αντιμέτωποι με τον λογαριασμό του τρίτου Μνημονίου, όσο και κυρίως γιατί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να αντιτάξουν την δική τους οργανωμένη πάλη, την οποία θα στηρίξει ολόπλευρα το ΚΚΕ, άνοιξε τη συνεδρίαση ο γγ του κόμματος και πρόεδρος της ΚΟ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υπογραμμίζοντας το συναίσθημα ευθύνης των βουλευτών του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ΚΟ του κόμματος θα συμβάλλει, από το δικό της μετερίζι, στη συνολική προσπάθεια του κόμματος για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και την οικοδόμηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας για την αντιμετώπιση των αντιλαϊκών μέτρων με ταυτόχρονο άνοιγμα του δρόμου ρήξης και ανατροπής.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΚΟ του ΚΚΕ θα συμβάλλει στην αποκάλυψη των αντιλαϊκών μέτρων θα καταθέτει προτάσεις νόμου και τροπολογίες, αλλά και επίκαιρες ερωτήσεις για κάθε λαϊκό πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα οι βουλευτές του ΚΚΕ θα δίνουν το «παρών» σε όλους τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει έτοιμα τα μέτρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως έγκριση του Μνημονίου εκ μέρους του λαού.

«Ο λαός να μην δεχθεί την εις βάρος του ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος» υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως ο λαός ή θα γίνει με την πάλη του πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ή θα δοκιμάσει ήττες, τις οποίες, μάλιστα, θα υποστεί χωρίς να έχει δοκιμάσει την δύναμή του και να δώσει μάχες. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει την ικανότητα, την οργάνωση και το βασισμένο σε επιστημονική ανάλυση σχέδιο, ώστε να τεθεί επικεφαλής του οργανωμένου αγώνα και για την απόσπαση κάποιων κατακτήσεων και για το άνοιγμα του δρόμου οριστικής απαλλαγής του λαού από όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ταυτόχρονα κάλεσε στην ένταση της προσπάθειας όλου του κόμματος και της ΚΝΕ για την ακόμα πιο πλατιά διάδοση και ουσιαστική συζήτηση με τον λαό της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ.

«Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στον εναλλακτικό, αλλά στον πραγματικά ανώτερο τύπο οργάνωσης οικονομίας και της κοινωνίας με κατάργηση οριστικά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο για ολοένα διευρυνόμενη λαϊκή ευημερία: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για έξοδο από την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, προς όφελος του λαού, με αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες και σχέσεις με τις χώρες της περιοχής μας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου, με μονομερή διαγραφή του χρέους και λύτρωση από την μέγγενη των αγορών του κεφαλαίου και σε αυτόν τον δρόμο το λαϊκό κίνημα μπορεί να διεκδικεί βελτίωση της ζωής των εργαζομένων» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ του ΚΚΕ εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και «όλα τα διαφωνούντα παρακλάδια του» για αφοπλισμό του εργατικού-λαϊκού κινήματος, επισημαίνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια απέκρυψαν τον χαρακτήρα του Μνημονίου, ως συνόλου μέτρων που εξυπηρετούσαν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητά του και την κερδοφορία του και ως υλοποίηση στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των ίδιων στόχων.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξαπατήσει τον λαό πως μπορεί να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία μέσω διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και το κεφάλαιο και όχι σε ρήξη με αυτούς, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα να ενσωματώσει λαϊκές δυνάμεις, καλλιεργώντας την εντύπωση ότι πάλεψε, ότι παραμένουν ανοιχτά προς διαπραγμάτευση ζητήματα και ότι η ΕΕ αλλάζει.

Επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά με την πολιτική του, προετοίμασε το έδαφος για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται και σε εργοδοτική «εργατοπατερική» δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπογράμμισε ότι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία βρήκαν στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ την ιδανική λύση για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, δίνοντας ταυτόχρονα χρόνο στα παραδοσιακά αστικά κόμματα να ανασυνταχθούν. Όλα τα κόμματα που ψήφισαν το Μνημόνιο θα απαιτούν, πλέον, άλλοτε στηρίζοντας και άλλοτε επικρίνοντας την κυβέρνηση για «καθυστερήσεις», την πλήρη εφαρμογή του, προσέθεσε.

Ακόμη, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα έχει καθαρό μέτωπο απέναντι στα κόμματα αυτά, και στην εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή, εγκαλώντας ταυτόχρονα τα υπόλοιπα κόμματα ότι δεν την αντιπάλεψαν.

Ανέφερε ότι θα αποδειχθούν κοροϊδία όλα τα περί ισοδύναμων και αντισταθμιστικών μέτρων και «παράλληλου προγράμματος» και προσέθεσε ότι ο λαός θα πληρώσει και την όποια ρύθμιση του χρέους και τα αναπτυξιακά πακέτα.
Ο γγ του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και για τα ανταλλάγματα που έχει υποσχεθεί στο ζήτημα της επέμβασης στη Συρία, στο Κυπριακό, στα ελληνοτουρκικά, στο Κόσσοβο και σε ζητήματα που αφορούν στην συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή μας.
Συνέδεσε δε «την πανταχόθεν και εν εξελίξει ιμπεριαλιστική επιθετικότητα» με τα εμφανιζόμενα σημάδια μιας νέας βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης που θα οδηγήσει σε όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε τονίζοντας ότι η ΚΟ του ΚΚΕ με τη συνολική δράση της ως συνεπούς και ισχυρής λαϊκής εργατικής αντιπολίτευσης και προσπαθώντας να ανταποκριθεί στο σύνθετο και δύσκολο αυτό καθήκον θα τιμήσει τις προσδοκίες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που εμπιστεύονται το ΚΚΕ.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ ορίστηκαν οι Θανάσης Παφίλης και Νίκος  Καραθανασόπουλος, βουλευτές Β΄ Αθηνών και Αχαΐας, αντίστοιχα. Γραμματέας της ΚΟ θα είναι ο Αχιλλέας Καταρτζής ενώ στην γραμματεία της ΚΟ θα μετέχουν οι κ.κ. Καραθανασόπουλος, Χαλβατζής, Λαμπρούλης και Μαρίνος.

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!