Home > ΕΛΛΑΔΑ > Χιονοθύελλα σαρώνει τη Φθιώτιδα

Χιονοθύελλα σαρώνει τη Φθιώτιδα

Στο έλεος της χιονοθύελλας βρίσκεται από τα ξημερώματα η Φθιώτιδα. Από την ένταση του χιονιά είναι αδιάβατο τις τελευταίες ώρες ακόμη και το κέντρο της Λαμίας, όπου από το πρωί έχουν προκληθεί πολλαπλά προβλήματα από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ενώ τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που κινούνται μόνο με αλυσίδες δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν τραυματίες κυρίως με κατάγματα μετά από πτώσεις στο χιόνι.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Λαμιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Παλαμιώτη, στο facebook, ο οποίος αναφέρει ότι έως τις 12 το μεσημέρι περισσότερα από είκοσι περιστατικά είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ όπως γράφει, τα ασθενοφόρα, κάποια στιγμή, μετέφεραν τα περιστατικά δύο – δύο.

Στη διάρκεια των προηγούμενων ωρών πολλά λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κινούνταν στην εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του δικτύου στη Φθιώτιδα με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των επιβατών τους. Οι φωτογραφίες και οι περιγραφές είναι το δημοσιογράφου Γιώργου Παλαμιώτη:


Περισσότερα από 30 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί τις τελευταίες 3 ώρες στο εθνικό δίκτυο της Φθιώτιδας. Πριν από λίγο δόθηκε το πράσινο φως να αρχίσουν να κινούνται προς Θεσσαλονίκη . Κλίμα έντασης σε διάφορα σημεία από τους εγκλωβισμένους επιβάτες.

Οι κινέζοι έλεγαν ότι μια εικόνα είναι 1000 λέξεις. Δεν είναι εικόνα από την κόκκινη πλατεία της Μόσχας . Από τον κόμβο της οδού Βασιλικών είναι και η οποία αποτυπώνει ακριβώς τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Λαμίας. Αποτυπώνει ακριβώς το μέγεθος των παρεμβάσεων του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. Μόνο τολμηροί και έμπειροι,   εξοπλισμένοι με αλυσίδες μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν

Συναγερμός στην εθνική οδό αυτή την ώρα . Έντονη χιονόπτωση από το 200 χιλιομέτρων στο ύψος των Θερμοπυλών έως το 225 μετά τη Στυλίδα . Ηδη ο δρόμος έχει καλυφθεί από χιόνι ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα που είχαν διατεθεί για αυτά τα σημεία δείχνει πλέον ότι δεν επαρκούν . Από το συντονιστικό της εθνικής οδού δόθηκε εντολή να μετακινηθουν εκχιονιστικά μηχανήματα από άλλα σημεία για να την ένταση του φαινομένου . Με την ίδια ένταση συνεχίζεται ο χιονιάς και μέσα στη Λαμία. Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της ολικής απαγόρευσης στην κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα για το επόμενο διάστημα για όσο χρειαστεί για τον εκχιονισμό του τμήματος αν τα φαινόμενα συνεχίσουν με την ίδια ένταση

Ακινητοποιήθηκαν ακόμη και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία πλέον δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς αλυσίδες μέσα στην πόλη της Λαμίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δόθηκε εντολή όλα τα ασθενοφόρα να περάσουν αλυσίδες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά από διάφορα σημεία μέσα στην πόλη της Λαμίας προς το νοσοκομείο.

Στο περιθώριο των εξελίξεων που τρέχουν αυτή την ώρα με σκυμμένο το κεφάλι ειναι οι αγρότες καθώς βλέπουν πως οι ζημιές στο φυτικό τους κεφάλαιο αναμένεται να είναι μεγάλες. Το χιόνι μαζί με τις πολικές θερμοκρασίες απειλούν αν δεν έχουν ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στους ελαιώνες της περιοχής (φωτό κάτω)

Πάνω από 20 ποντους το χιόνι μέσα στην πόλη της Λαμίας και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Το μέγεθος του χιονιού αποτυπώνεται ακόμη και έξω από το δημοτικό θέατρο της Λαμίας.

«Άκυρο» εισπράττουν από τους διανομεις πετρελαίου όσοι προσπαθούν σήμερα να καλύψουν τις ανάγκες τους. Όσο από τα μικρά μεταφορικά μέσα επιχείρησαν να βγουν στους δρόμους της Λαμίας και να φτάσουν ακόμη και σε κεντρικές αρτηρίες αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω με αποτέλεσμα να ακυρώνονται παραγγελίες για κεντρικούς δρόμους όπως είναι η Καρπενησίου , η Αθηνών, η Υψηλάντου, ακόμη η Μακροπούλου η Εσλιν και η Πάτροκλου. Για δεν περιφερειακούς δρόμους δεν γίνεται καμία συζήτηση

You may also like
Έρχεται νέο κύμα χιονιά – Στους -15 το θερμόμετρο την Παρασκευή [VIDEO]
Ένα κοριτσάκι ανάμεσα στους 8 επιζώντες που εντοπίσθηκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δήμοι της Θεσσαλίας
Τραγωδία με χιονοστιβάδα στην Ιταλία: Θάφτηκαν ζωντανοί 30 άνθρωποι σε ξενοδοχείο