Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Ασύλληπτοι έξη ημέρες μετά, οι δράστες της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

Ασύλληπτοι έξη ημέρες μετά, οι δράστες της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

Έξι ημέρες μετά την επίθεση και τον προπηλακισμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έξω από το Κοινοβούλιο, δεν έχουν βρεθεί οι υπεύθυνοι, προκαλώντας ερωτήματα για την καθυστέρηση από πλευράς των αρχών, αλλά και εντύπωση για τη μη επί τόπου σύλληψη των υπευθύνων της επίθεσης, που έγινε παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Το αυτόφωρο παρήλθε και έτσι οι δράστες έχουν εξαφανιστεί, με την υπόθεση να περνά πλέον στα χέρια των δικαστικών αρχών για να συνεχιστούν οι έρευνες.

Η αντιπολίτευση κρατάει ψηλά στην ατζέντα την επίθεση, κάνοντας κριτική στην αδράνεια των αρμοδίων αρχών, ενώ την ίδια ώρα η κοινή γνώμη βρίσκεται σε αναβρασμό από τη βίαιη ενέργεια ομάδας ακραίων στοιχείων κατά βουλευτή, ξυπνώντας φόβους για επανάληψη ανάλογων περιστατικών τυφλής βίας στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την ηγεσία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι κωλυσιεργεί και καλεί τον Νίκο Τόσκα να εντοπίσει άμεσα τους ενόχους. Μάλιστα, ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κουμουτσάκος επανέρχεται με ένα tweet, κάνοντας λόγο για ευθύνες πολιτικών και υπηρεσιακών αρμοδίων που «σε λίγο θα γίνουν ασήκωτες»…

Το ΠΑΣΟΚ ζητά τη σύλληψη χωρίς αργοπορία, τονίζοντας ότι περαιτέρω αδράνεια των αρμοδίων αρχών δεν είναι αποδεκτή και αντίθετα δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά μια και η επίθεση αφορά την επικίνδυνη επανεμφάνιση φαινομένων βίας, μίσους και διχασμού στην πολιτική ζωή της χώρας».  Τονίζεται μάλιστα πως «οι αρμόδιοι υπουργοί αντί να σπαταλούν χρόνο για να μεταφέρουν την ευθύνη στους υφισταμένους τους, οφείλουν να επιβάλλουν την κινητοποίηση που θα φέρει τους ακροδεξιούς τραμπούκους στην δικαιοσύνη και στην παραδειγματική τιμωρία τους» . Η Σεβαστουπόλεως καταγγέλλει ότι “οι αστυνομικοί αντί να συλλάβουν επιτόπου τους δράστες, παρακολουθούσαν ως θεατές να ξυλοκοπείται μπροστά στα μάτια τους ένας βουλευτής” και συμπληρώνουν από το Ποτάμι ότι “ενώ οι εικόνες της τηλεόρασης δείχνουν τα πρόσωπά τους, δεν έχουν ακόμη συλληφθεί”.

«Ο χρόνος περνάει. Οι ευθύνες πολιτικών και υπηρεσιακών αρμοδίων μεγαλώνουν και βαραίνουν. Σε λίγο θα είναι ασήκωτες», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος στο tweet του, το οποίο συνοδεύει με μια φωτογραφία από το επεισόδιο. 

Μάλιστα, ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας καταθέτει ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την άγρια επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή καθυστέρηση στην ταυτοποποίηση και σύλληψη των δραστών. Όπως τονίζει προκαλούν εντύπωση: η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών από τα ΜΜΕ δραστών καθώς και η αμηχανία με την οποία προσεγγίζουν το σοβαρό αυτό γεγονός η κυβέρνηση και το Υπουργείο.

“Το κυβερνών κόμμα έσπειρε ανέμους, απέφευγε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάζει τις επιθέσεις και την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον πολιτικών προσώπων, δικαιολογώντας, έμμεσα και άμεσα, πράξεις βίας για μικροκομματικούς και ευτελείς σκοπούς. Σήμερα οι άνεμοι μετατράπηκαν σε θύελλες και απειλούν την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία”, υπογραμμίζει ο βουλευτής και προσθέτει ότι “είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας. 

Ο  υπουργός καλείται να απαντήσει:

1) Που αποδίδει την πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα κυρίως όσον αφορά στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, 5 ημέρες μετά το γεγονός που είδε όλη Ελλάδα;

2) Θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στο χώρο του συμβάντος;

3) Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους;

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο