Home > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Αποφασίζομεν και διατάσσομεν! Απαγορεύουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα!

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν! Απαγορεύουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα!

«Υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το Μαξίμου για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Όπως είπε η κα Ολγα Γεροβασίλη «αν ανέβω με το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο νομίζω η Τροχαίο θα με σταματήσει.

Επιπλέον υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας».
Αναφερόμενη στο αγροτικό είπε πως «η πρόθεση για ειλικρινή διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά όχι από μηδενική βάση. Στόχος να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Αυτοί που τώρα τους αγκαλιάζουν, είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Η κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο για την καλύτερη δυνατή λύση».

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι ο αρμόδιος υπουργός τήρησε την δέσμευσή του για βελτιωτική πρόταση προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πρόταση της κυβέρνησης για εξαντλητικό διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι.

Στόχος μας είναι οι βέλτιστες λύσεις και αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος του αγροτικού κόσμου, που πρέπει να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αγώνα τους, είπε και κατέληξε πως «κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους».

Απαντώντας δε σε ερώτηση για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή, υπονόησε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, νομίζω ότι η Τροχαία θα λάβει τα μέτρα της, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της.

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ζητώντας από την αντιπολίτευση συναίνεση. Όπως είπε, σήμερα συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ και «η συναίνεση για να προχωρήσει η διαδικασία και να στελεχωθεί η ανεξάρτητη αρχή είναι υποχρέωση των κομμάτων».

Πρέπει ειδικά η Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να προβάλει δικαιολογίες, τόνισε και προειδοποίησε πως αν αυτό δεν γίνει η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει με κάθε νόμιμο διαθέσιμο τρόπο.

Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου για τα hotspots, είπε η κυρία Γεροβασίλη, αλλά πρέπει και η Ευρώπη και η Τουρκία να είναι συνεπείς.

Ενημέρωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ για να τον ενημερώσει για το ταξίδι της στην Άγκυρα. 

Οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός κατά την συνομιλία αυτή ενώ, δεν τέθηκε ζήτημα κοινών περιπολιών.

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Πάγκαλος; «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο