Home > ΑΠΟΨΗ > Αλέξη, είχες στείλει πίτσες στον Βασίλη;

Αλέξη, είχες στείλει πίτσες στον Βασίλη;

Πριν από 20-25 χρόνια δεν το αποκλείω καθόλου ο σημερινός πρωθυπουργός να ήταν μεταξύ εκείνων που έστελναν πίτσες στον Βασίλη Λεβέντη για να σπάζουν πλάκα. Να διασκεδάσουν με την από τηλεοράσεως οργή του βασιλιά της πολιτικής ζώνης της trash tv. Τώρα τον θέλει για κυβερνητικό εταίρο… Αυτό και αν είναι φάρσα!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον συμπαθή πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Αντίθετα, με την υπομονή και την επιμονή του κατόρθωσε να πετύχει το αδιανόητο! Πρόβλημα έχω με εκείνους που προσπαθούν να «χτίσουν» στον κ. Λεβέντη ένα προφίλ μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας, να τον παρουσιάσουν ως μία λύση και μία φωνή σοβαρότητας και λογικής που θα βγάλει το πολιτικό σύστημα από τα αδιέξοδά του. Για να προετοιμάσουν τη νέα συγκυβέρνηση.

Αλήθεια, έχετε υπόψη πώς κυκλοφορούν στη Βουλή οι βουλευτές του κ. Λεβέντη; Με έναν Συριζαίο από δίπλα. Δύο δύο σαν τους Χιώτες που λέει και ο λαός… Για τέτοιο πρέσινγκ μιλάμε.

Και η αλήθεια είναι ότι οι 9 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων αποτελούν μια χρυσή πολιτική εφεδρεία για τον Αλέξη Τσίπρα που παρατηρεί εσχάτως τον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, να του κάνουν νερά. Μία με το σύμφωνο συμβίωσης, την άλλη με τη στράτευση των γυναικών, έχουν προηγηθεί και κάτι κοντρίτσες για τα ισοδύναμα… Και έρχονται δύσκολες στιγμές με το ασφαλιστικό και κυρίως με τα αγροτικά.

Και κάπως έτσι, ο Αλέξης αγάπησε τον Βασίλη. Πώς το είπε ο μέντορας του πρωθυπουργού, ο Φλαμπουράρης; «Έδινε 30-35 χρόνια μάχη υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων»… Να τα τα προξενιά! Βέβαια, ο πονηρός Βασίλης, ως παλιά πλέον καραβάνα δεν προτίθεται να δώσει «φθηνά» (με την πολιτική έννοια ασφαλώς) τη στήριξή του. Είναι πονηρός. Σου λέει… αν στηρίξω Τσίπρα, στις επόμενες εκλογές θα έχω την τύχη που είχαν όλα τα κυβερνητικά δεκανίκια, όπως ο Καρατζαφέρης και ο Κουβέλης.

Δεν πρέπει λοιπόν να τον υποτιμούν τον Λεβέντη οι Συριζαίοι. Τα μηνύματα που τους στέλνει είναι ξεκάθαρα. Θα τους στηρίξει βέβαια, αλλά μόνο αν θεωρήσει ότι θα έχει πολιτικά οφέλη. Δεν είναι «ο χρήσιμος ηλίθιος» όπως ίσως πιστεύουν. Κάτι θα πρέπει να τους διδάξει η επιμονή και η υπομονή του όλα αυτά τα χρόνια. Βεβαίως τη δόξα ουδείς εμίσησε… Οπότε στο τέλος πιθανότατα ο κ. Λεβέντης θα… υποκύψει αν παραστεί ανάγκη. Ιδίως αν πιστέψει ότι δια της στήριξής του θα εξασφαλίζεται η μακροβιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τώρα, αν εγώ υποστηρίζω ότι αυτό είναι η υπέρτατη κατάντια για το πολιτικό σύστημα, ξέρω ότι θα υπάρξουν αρκετοί που θα διαφωνήσουν. Αλλά λυπάμαι, έτσι είναι. Εκεί κατάντησε η πολιτική στην Ελλάδα. Με την ευθύνη βεβαίως ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Και την ανυπαρξία οποιουδήποτε αξιόπιστου νέου σχήματος, καθώς και την προδοσία των προσδοκιών της κοινωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας σκεφτούν οι διαφωνούντες αν αυτό συμβαίνει επειδή έχουν ανακαλύψει κάποια αξία στον κ. Λεβέντη ή επειδή έχουν αηδιάσει από τους υπόλοιπους.

Βεβαίως απέχουμε ακόμη από το χιούμορ των γειτόνων μας των Ιταλών που κάποια στιγμή είχαν εκλέξει στο κοινοβούλιο την Τσιτσιολίνα, όμως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε εκλέξει και εδώ όλα αυτά τα χρόνια ουκ ολίγα νούμερα. Με όλα τα κόμματα. Και σε σχέση με αυτά όντως ο Λεβέντης δεν είναι χειρότερος.

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου

You may also like
Πανικόβλητος υβριστής ο πρωθυπουργός-Χαρακτηρίζει «όχλο» τους διαδηλωτές για το Σκοπιανό
Ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε
Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»… μοιράζει και λεφτά
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!