Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > ALERT: Κυριολεκτικά στον «αέρα» οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας!…

ALERT: Κυριολεκτικά στον «αέρα» οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας!…

Κάποιες «τεχνικές» και «διαδικαστικές» λεπτομέρειες, απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ήδη στα επιτελεία των υποψηφίων έχει σημάνει «γαλάζιος» συναγερμός!

Αιτία είναι το γεγονός ότι παρόλο που τα tablet μέσω των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές παρόλο που έχουν φτάσει στα εκλογικά κέντρα δεν συνοδεύονται από φορτιστές, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος ότι σε ελάχιστες ώρες από την έναρξη της διαδικασίας θα κλείσουν από μπαταρία. Η παράλειψη αυτή έχει τεθεί υπόψη του κόμματος και των υποψηφίων και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορτιστές, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα βρεθούν 1200 που απαιτούνται για όλες τις κάλπες.

Με ανάρτηση του στο Facebook πριν από λίγο ο κ. Κόκκαλης, μέλος της ΚΕΦΕ και διευθυντής διαγραμματειακού ΝΔ, σημείωσε τα εξής:

» Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κορυφαία στιγμή του Κόμματος, η εκλογή Πρόεδρου, οφείλω ως μέλος της Κ.Ε.Φ.Ε. μαζί με την ανησυχία μου να υπενθυμίσω κάποια πράγματα.
Από την αρχή, διαφώνησα με τη διαδικασία, με την οποία ρυθμιστής της γίνεται κατ’ ουσίαν εταιρεία πληροφορικής, γιατί είναι κοστοβόρα, δυσνόητη και πολύπλοκη. Ενώ, θα μπορούσε να γίνει απλά με καταστάσεις, μελών και νεοεγγεγραμμένων. Διαφώνησα και με τη ΜΗ καθοριζόμενη συνδρομή για τα νέα μέλη , όπως ρητά επιτάσσει το καταστατικό του Κόμματος, άρθρο 3 παρ. 4, απόφαση της ΚΕΦΕ η οποία εξισώνει μέλη και νεοεισερχόμενους και είναι ηθικά, αλλά και πολιτικά απαράδεκτο.
Διαφώνησα με την αντικατάσταση των Προέδρων ΝΟΔΕ, που έχουν υπογράψει σε κάποιο υποψήφιο, από Συντονιστές στις ΝΕΦΕ.
Τα πρακτικά των συνεδριάσεων δεν έχουν έρθει για αρκετές συνεδριάσεις προς υπογραφή.
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες.
Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι.
Ως μέλος της ΚΕΦΕ, θα επιτηρήσω τη διαδικασία, στο βαθμό που μου επιτρέπει ο θεσμικός μου ρόλος».

Δεν έγινε ακόμη τελική δοκιμή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για σήμερα είχε προγραμματισθεί γενική τελική δοκιμή του συστήματος, αλλά τα προβλήματα δεν το επέτρεψαν. Από την πρώτη στιγμή που παρατηρήθηκαν «αρρυθμίες» υπήρξε κινητοποίηση και ενημέρωση από την Εταιρεία που έχει αναλάβει τη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων που θα έρχονται στην ηλεκτρονική της βάση από τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά μέχρις ώρας υπάρχει αδιέξοδο και γεννώνται αμφιβολίες για το κατά πόσο θα κυλήσουν όλα ομαλά…

 

You may also like
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάκης Βουδούρης
ΝΔ για επίσκεψη Ερντογάν: Ασυγχώρητη προχειρότητα εκ μέρους της κυβέρνησης
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό
ΝΔ: Εξόφθαλμο σκάνδαλο η υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία