Home > ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ > Άδωνις: «Ο Τσίπρας είναι πολιτικός τυχοδιώκτης που έρριξε την κυβέρνηση Σαμαρά»

Άδωνις: «Ο Τσίπρας είναι πολιτικός τυχοδιώκτης που έρριξε την κυβέρνηση Σαμαρά»

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τη Ρόδο σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει φέρει στη χώρα συμφορά: «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, το λέγαμε με ένταση και προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν μας πίστεψε και ακολούθησε έναν πολιτικό τυχοδιώκτη. Το είδαμε προ του δημοψηφίσματος, πάλι ο ελληνικός λαός δεν μας πίστεψε. Είδατε τον κ. Γιούγκερ πως γέλαγε με τους Ελληνες ψηφοφόρους οι οποίοι απέρριψαν μια πολύ καλύτερη συμφωνία λέγοντας όχι για να δεχτούν μετά, όπως λέει ο ίδιος μια πολύ χειρότερη. Και δυστυχώς ο λαός δεν μας ξαναπίστεψε στις 20 Σεπτεμβρίου και ξαναψήφισε τον κ. Τσίπρα ο οποίος δήθεν του παρουσίασε το λεγόμενο εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα πια τα ψέματα τελείωσαν και η πραγματικότητα ήλθε να συναντήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα πρώτα τον κ. Τσίπρα και να αποκαλύψει τα πόσα ψέματα έχει πει αλλά δυστυχώς και αυτό πονάει να συναντήσει και τον ελληνικό λαό».

georgiadis1

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα δεινά που έφερε η πολιτική Τσίπρα στα Δωδεκάνησα και τόνισε ότι θεωρεί «πολιτικό παράδοξο. Μια παραδοξότητα που θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια πολιτικών επιστημών» το ότι τα «Δωδεκάνησα ξαναψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ».

Εξειδικεύοντας τη θέση του αυτή επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έδινε μάχη με την Τροϊκα για τρεισήμισι χρόνια για να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ… «και ήλθε ο κ. Τσίπρας και το έδωσε την πρώτη μέρα κι όμως τον ξαναψήφισαν. Ψήφισε ο κόσμος να πληρώνει περισσότερο ΦΠΑ».

«Φανταστείτε να είσαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στη Ρόδο, ο οποίος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και είσαι μετά από 8 μήνες με 23% ΦΠΑ από το μηδέν, με 30% πάνω το ΦΠΑ γιατί καταργήθηκε η έκπτωση ΦΠΑ, με 100% προκαταβολή φόρου ως μικρομεσαία επιχείρηση, με τέλος επιτηδεύματος που φέρνει τώρα και με τον ΕΝΦΙΑ στο κεφάλι. Πώς πρέπει να αισθάνεσαι» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Τσίπρας: «Πολιτικός τυχοδιώκτης που έρριξε την κυβέρνηση Σαμαρά»

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι δεν γίνονται σε παράταιρο χρόνο και ότι έχει σημασία το κόμμα να γίνει γρήγορα δυνατό για να υπάρξει εναλλακτική λύση έναντι του κ. Τσίπρα και σκληρή αντιπολίτευση έναντι του… «πολιτικού τυχοδιώκτη, ο οποίος έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, επειδή δήθεν είχε τις λύσεις. Πήρε μια χώρα που ήθελε τρείς μήνες για να βρεθεί στις αγορές και να χαιρετήσει το μνημόνιο, όπως έκανε η Κύπρος και την έβαλε στο χειρότερο μνημόνιο με τα χειρότερα μέτρα».

Θα τιμωρηθεί ο Τσίπρας

«Αν εκλεγώ αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, σκοπεύω να αγωνιστώ σκληρά για να λογοδοτήσει ο κ. Τσίπρας για τη ζημιά, που έκανε στην Ελλάδα. Δεν θα περάσει ατιμώρητος ο κ. Τσίπρας αν εγώ είμαι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας για την συντριβή της χώρας μου. Γιατί πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι οι μειώσεις των συντάξεων που έρχονται και που θα είναι μεγάλες είναι ο λογαριασμός του 8μήνου Βαρουφάκη, ότι η αύξηση των φόρων, που είναι τεράστια, είναι ο λογαριασμός του 8μήνου Τσίπρα. Αυτά δεν θα περάσουν ατιμώρητα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στον ΦΠΑ στα νησιά τόνισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία το θέμα δεν έχει κλείσει και ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθει στις συζητήσεις με τους Ευρωπαϊους και την Τρόϊκα.

«Η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι δώρο προς τους νησιώτες, είναι το μόνο αντάλλαγμα, που μπόρεσε να τους εξασφαλίσει η Ελληνική πολιτεία, γιατί δεν μπόρεσε να πετύχει το μεταφορικό ισοδύναμο. Δεν είναι κατά παραχώρηση, δεν είναι ρουσφέτι, είναι δικαίωμα των νησιωτών για να μπορούν να ανταγωνίζονται τους υπόλοιπους επί ίσοις όροις».

«Πρέπει η Νέα Δημοκρατία να τον πολεμήσει σκληρά. Με θάρρος και χωρίς καμία διάθεση συναίνεσης, όπως δυστυχώς κάναμε προ των τελευταίων εκλογών», είπε ο κ. Γεωργιάδης αφήνοντας σαφή αιχμή στην προεκλογική τακτική, που ακολούθησε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Είχα διαφωνήσει με την τακτική

«Είχα διαφωνήσει στην τακτική να ψηφίσουμε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα εμείς ψηφίσαμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Η θέση μου τότε ήταν ότι πρέπει να απέχουμε από την ψηφοφορία γιατί ήμουν πεπεισμένος ότι ο κ. Τσίπρας θα μας πήγαινε αμέσως σε εκλογές για να κοροϊδέψει τον λαό λέγοντας ότι είτε ο λαός ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα και το αυτό. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε μια γραμμή περίπου συγκυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα, που ήταν λανθασμένη τακτική. Εμείς δεν έχουμε τίποτε κοινό, είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι, δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με τον κ. Τσίπρα. Θα ήταν ένα τοξικό πολιτικό προϊόν».

Σε ότι αφορά τον ιδεολογικό του προσανατολισμό τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κεντροδεξιά παράταξη, η ιδεολογία της είναι συγκεκριμένη και έχει καθοριστεί από την διακήρυξη της και δεν επηρεάζεται από την ιδεολογία του αρχηγού.

«Εγώ το μόνο που λέω είναι ότι σε ένα κεντροδεξιό κόμμα αν υπάρχουν κάποιοι κεντρώοι και κάποιοι δεξιοί, ισοτίμως μπορεί να είναι πρόεδρος ένας κεντρώος και ένας δεξιός. Εγώ τυγχάνει να είμαι δεξιός και τι σημαίνει αυτό. Εγώ θέλω να μπορώ να λέω αυτά που πιστεύω φωναχτά. Ναι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, με τιμή και καμάρι το λέμε. Ναι πιστεύουμε στην πατρίδα μας και όταν ακούμε τον Εθνικό μας ύμνο δεν καθόμαστε με τα χέρια στις τσέπες και με ανοικτά τα πόδια, καθόμαστε προσοχή» τόνισε.

Αναφερόμενος στην εκλογή προέδρου τόνισε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανανεωθεί «αν δεν αλλάξει γρήγορα κινδυνεύει να μαραζώσει. Η Νέα Δημοκρατία ενώ από τη μια είναι το κόμμα που έχει δικαιωθεί σ’ όλες τις μεγάλες επιλογές και όσο κυβερνήσαμε βάλαμε μια τάξη στη χώρα σήμερα η κοινωνία δεν μας ακούει. Η ευθύνη μας για τη συμφορά που περνά σήμερα η χώρα είναι γιατί δεν καταφέραμε η χώρα να μας ακούσει» τόνισε.

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τον κίνδυνο του Grexit, πέσαμε σε μια παγίδα με ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει» πρόσθεσε εξηγώντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνεται μόνο από φόρους, που δεν κάνουν ανταγωνιστική την οικονομία και οδηγούν σε αδιέξοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο dimokratiki.gr

You may also like
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάκης Βουδούρης
ΝΔ για επίσκεψη Ερντογάν: Ασυγχώρητη προχειρότητα εκ μέρους της κυβέρνησης
Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό
ΝΔ: Εξόφθαλμο σκάνδαλο η υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία