Home > ΕΚΚΛΗΣΙΑ > Σκιές, γκρίνιες και οσμή σκανδάλων κακοδιαχείρισης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής!

Σκιές, γκρίνιες και οσμή σκανδάλων κακοδιαχείρισης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις που πλήττουν το κύρος μίας κορυφαίας επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου σε επίπεδο ηγεσίας, προσλαμβάνουν οι αποκαλύψεις των ομογενειακών μέσων-με κορυφαίο τον «Εθνικό Κήρυκα»-για τα συμβαίνοντα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Οι χιλιάδες αναγνώστες της ιστορικής αυτής εφημερίδας που δεν περιορίζεται στο συνδρομητικό έντυπο, αλλά και εκατομμύρια αναγνώστες (Έλληνες, Ελληνομαερικανούς και Αμερικανούς Ορθοδόξους Χριστιανούς) που παρακολουθούν την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο και τους λογαριασμούς του εκδότη Αντώνη Διαματάρη, πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι η αρχιεπισκοπή βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση η οποία δεν δικαιολογείται… 

Ο γηραιός αρχιεπίσκοπος, που όπως προκύπτει από τους σχολιασμούς, επιμένει να σιωπά και να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, έχει χάσει τον έλεγχο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα του κορυφαίου εκκλησιαστικού θεσμού στην αμερικανική ήπειρο. 

  • Τα τηλέφωνα ήταν για ημέρες κομμένα, οι πιστωτικές κάρτες άχρηστες, τα τιμολόγια απλήρωτα κλπ

 Εκείνο που έχει προκαλέσει έκπληξη και πολλές συζητήσεις στην ομογένεια, είναι πώς η ηγεσία της αρχιεπισκοπής και εν προκειμένω ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μόλις… 91 ετών, άφησαν να ξεφύγει η κατάσταση και να προηγηθεί ένα μακρύ σε χρονική διάρκεια πάρτυ κακοδιαχείρισης. Και τούτο παρά τα «ανθηρά» οικονομικά, για τα οποία φροντίζουν με τις εισφορές τους οι ελληνικές κοινότητες, τόσο από τα χρήματα των εκκλησιών και τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουν, όσο και οι γενναίες δωρεές επιφανών επιχειρηματιών του ελληνικού λόμπι που χρόνια τώρα στηρίζουν με εκατοντάδες χιλιάδες ή με εκατομμύρια δολάρια την αποστολή της Εκκλησίας στην Αμερική.

Τα δημοσιεύματα του «Εθνικού Κήρυκα» έχουν φουντώσει τις συζητήσεις στις εκκλησιαστικές κοινότητες και όλοι διερωτώνται που πηγαίνουν τα λεφτά και γιατί όλο αυτό το διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέχθηκε την ασυδοσία. Η προσπάθεια να μπεί τάξη-σημειώνουν-δεν ξεκίνησε έγκαιρα και τώρα το πράγμα έχει ξεφύγει…

Μάλιστα ο «Εθνικός Κήρυκας» και ο εκδότης του κ. Α. Διαματάρης αναφέρουν με έμφαση ότι για χρόνια κτυπούσαν την καμπάνα του κινδύνου, αλλά χωρίς ανταπόκριση. Για να φτάσουμε στο σημείο, τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής (η οποία δια του αρχιεπισκόπου τηρεί σιγή ιχθύος) να έχουν γίνει θέμα ακόμη και στα…ζαχαροπλαστεία!

Διαβάστε το άρθρο-σχόλιο του κ. Αντώνη Διαματάρη στον «Εθνικό Κήρυκα»

«Ραγδαίες εξελίξεις στην Αρχιεπισκοπή

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, και λίγο πριν το μεσημέρι, έφτασε στα γραφεία μας μια εξαιρετικά δυσάρεστη, αλλά όχι και μη αναμενόμενη είδηση: Η Αρχιεπισκοπή βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση.

Τα (κινητά) τηλέφωνα ήταν κομμένα για μέρες! Οι πιστωτικές κάρτες επίσης! Τα τιμολόγια παραμένουν απλήρωτα, κ.τ.λ.

Το θέμα έγινε αντικείμενο συζήτησης και σε ελληνικά ζαχαροπλαστεία…

Λέω ότι η είδηση αυτή δεν ήταν μη αναμενόμενη, γιατί με το καράβι ακυβέρνητο ο θάνατος των Μπούρα και Τζαχάρη, δυο γενναιόδωρων ομογενών που πολλές φορές έσωζαν την κατάσταση, άφησε ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην ηγεσία και τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.

Ευτυχώς που τώρα τελευταία νέοι άνθρωποι επιχειρούν να βάλουν μια τάξη…

Η Αρχιεπισκοπή, βέβαια, δεν μπορεί να αφεθεί να χρεοκοπήσει. Θα είναι ντροπή για όλους μας.

Ομως εμείς εδώ από τις επάλξεις του δυσάρεστου για εκείνους «Εθνικού Κήρυκα» κρούουμε για χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς να ευαισθητοποιείται κανείς από εκείνους που μπορούν κάτι να κάνουν.

Τώρα όμως τα ψέματα τελείωσαν. Δεν ωραιοποιείται πια η κατάσταση με τίποτα. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, πολλά θα αλλάξουν».

You may also like
Διάβημα στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια-Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης
Νέο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια-Εμβόλισαν ακταιωρό του Λιμενικού
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να βυθίσει τη χώρα σε έναν βούρκο
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ό,τι του πουν οι δανειστές!